Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

175 taban ile 185 taban kıyaslamam

'Getz Forum - Club' forumunda hakan84 tarafından 30 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu

1. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Tekrardan güle güle kullanın..

2. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    tesekkür ederim . Darısı olmayanların basına.

3. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Amin.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifJanttan ziyade lastikleri değiştirmenin bana daha faydalı olacagını dusunuyorum. Bakalım daha 22-23bin kmde. Malum kumho pey uzun ömürlü oldugu için heralde en az 15bin-20bin km daha götürür bizi.. sonrasında michelin energy saver almayı dusunuyorum.

4. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    michelinden baska continantal e de bak kullananlar cok memnun . Hem fiyat olarak birazdaha uygun

5. AmonRA34

AmonRA34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İleri yuvarlanan lastikte nasıl sürtünme olmaz?Düz yolda motorun ürettiği enerji lastiklerin sürtünme kuvveti ve hava direncine karşı harcanan enerjidir.Fizik kanunları böyledir.Fizik sorularını hatırlarsanız soruda sürtünme katsayısı verilir ve bu katsayıya göre hesap yapılır.Sürtünme olmayan tek ortam buzlu ortam olarak kabul edilir ki onda bile az da olsa sürtünme direnci bulunur.
    En basitinden şöyle örnek vereyim.Hepimiz bisiklet kullanmışızdır.Kalın lastikli bir dağ bisikletini asfaltta kullanırken ne kadar zorlandığımızı iyi hatırlarız.Ama bir de ince tekerlekli yarış bisikletine binince ne kadar kolay hız yaparız.Lastik dar olduğundan sürtünme çok azdır ve bisiklet bir iki pedalla çok rahat yol alır.Aynı şekilde kalın lastik aracın motoruna fazla yük binmesi anlamına gelir.Kesinlikle kalın lastikli araba , ince lastikliye göre daha fazla yakıt tüketir.

6. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    ıyıde arkadas bunu nasıl tespıt edebılmıs tako hızı sanzımandan olcer jant ıster 20 ınc olsun ıster 10 ınc tako hızı sanzımandan aldıgı ıcın farketmez
    farkı ancak gps ıle olcerek gorebılır

7. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    Walla orasını bilmem ama hesaplama programında hızınız 100 gösterdigide asiında 99 dur diyo ayrıca eski lastiklerle uzun yolda süreki gittigim hızı biliyorum. Sadece 100 - 150 devir gibi bi fark var . Giderken kontrol ediyorum. Mesela bugun izmlte gittim otoyolda 160 kmh yaptım .daha önceden 3800 --3900 devir falan oluyodu simdi 4000 biraz asıyo, he diyeceksiniz. Ne olur. bisey olmuyo. Sadece iyi bir gözlemciyim , onu dile getirmek istedim.
    Ve ayrıca hız sanzımandan öcülür diyürsun . peki ozaman mesela 5. viteste 2000 devirde 14 inç tekerlek 100 yapıyorsa daha büyük jant anı devirde daha fazla sürat yapar cünkü cevresidaha genistir .
    Düzenleyen : hakan84

8. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    ıste dıyorumkı hız lastık ebatıyla degısır ama takometre bunu olcemez o tekerlegın attıgı tura gore olcuyor teker buyudukce hız artar ama km saatı hala standardı gosterır
    yanı sız lastıklerı buyulttugunuzde km 100 gosterıyorsa aslında hızınız 105-110 larda olabılır

9. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    bunu olcmek ıcınde hazır programlar var sızde kullanmıssınız onu +/- % 3 den fazla fark olmaması soylenır ama makbulu %1 ı asmamaktır

10. mühendis45

mühendis45 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    güle güle kullan hakan84.bende arabayı ilk aldığımda serviste taktırdım orjinal lastik üzerine14" jant.ama jant biraz geniş galiba zamanla lastik inceldi gibi geliyo ve tekerlekle lastik arasındafark oluşmaya başladı.yani jant kalın duruyo.araştırdım lastiği değiştirmeye karar verdim.orjinal 175.65.14 bense 185.60.14 miclean lastik almaya karar verdim.hem daha kalın hemde aracı biraz alçaltmış olurum diye düşündüm.çünkü hızlı girdiğim virajlarda hafifte firene bastım mı arka kayıyo.araç daha 10000de lastikleri yeni ama ondan alacağım.ne dersiniz doğru bir seçim mii..........

11. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    herkeze hayırlı bayramlar..ben 185 almıstım..yol tutuşü daha iyi olmusdu..kaldırıma çıktım..teki yarıldı..tekide bolan yaptı..6 aylık lastiklerdi..dün 4 tane taktırmıs eniştem.michelle alçakmıs tigar almıs..175/65/14 almışmichelle ve 185 den sonra kötü geldi..tigar ..nasıl bi lastik bilen varmı açaba michelle yansanai diye vermişler kaliteli hesabı..yapmıslar..forumda bulmadım..kaliteli yumusak görünüyorda 254 km yaptım.. beğenmedim..

4 mevsim..takımı..430tl 6 taksit almış.. 500 verip michellealmak vardıda..artık çook geç :(
    Düzenleyen : peace

12. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    Peki bu düzeltmeyi serviste taptıra bilirmiyim veya baska biryerde

13. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    servisin bu işi yapabileceğini hiç sanmıyorum, çünkü bu iş şanzımanla alakalı,
    ama sizin hız sapmanız çok az olacak. yani sorun değil o kadar da.

14. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sakın o bisikletin yapı , dişli ve ağırlık farkından dolayı olmasın :) ...

15. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    bence dogru secim . Aslında olay lastik hamurunda bitiyo .mesela kumholar ve hankoklar . Virajda ,biraz yüksek hızda ve özellikle islak zeminde hemen aracın yolla temasını bırakıyo .ya kayıyo yada kızaklıyo. En önemlisi lastik markası bence michelin getzler cok uygun ama yumusak oldugu icln kaldırımlara biraz dikkat etmek lazım. Bu arada dün amcamın yeni kasa symbol ünde continantal eco vardı. Biraz zorlayınca hemen pati yapıyo ve kızaklıyo bence michelinden baya zayıf geldi . Jantları örtsündersen 185 al ama 175te isini cok iyi görür. Ama 185 hem daha iyi yol tutar hemde bir üst seri oldugu icin daha yüksek sürate elverisli.

16. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    bence dogru secim . Aslında olay lastik hamurunda bitiyo .mesela kumholar ve hankoklar . Virajda ,biraz yüksek hızda ve özellikle islak zeminde hemen aracın yolla temasını bırakıyo .ya kayıyo yada kızaklıyo. En önemlisi lastik markası bence michelin getzler cok uygun ama yumusak oldugu icln kaldırımlara biraz dikkat etmek lazım. Bu arada dün amcamın yeni kasa symbol ünde continantal eco vardı. Biraz zorlayınca hemen pati yapıyo ve kızaklıyo bence michelinden baya zayıf geldi . Jantları örtsündersen 185 al ama 175te isini cok iyi görür. Ama 185 hem daha iyi yol tutar hemde bir üst seri oldugu icin daha yüksek sürate elverisli.

17. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Lastik seciminde markadan ziyade lastigin uretim ve kullanım amacı daha önemli.. Neticede bizim araclara takılan kumho markasının 'energy saver' modelinden daha kaliteli lastikleride var.. Bizler lastik konusundan anlamadıgımız için genelde ya satıcının söylemine göre ya da cevremizdekilerin deneyimleri sonucu lastik alıyoruz. Aslında lastik secmeden önce biraz markaların diğer modelleri ile fiyatlarını kıyaslasak belki Petlas markasının modellerini tercih edeceğiz (!)

18. mühendis45

mühendis45 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bide kafama takılan bişey var. şimdi araç 175.65.14 orjinal jant. ben bunu 185.60.14 yapacağım. acaba takıldıktan sonra tekerlek ile çamurluk arası çok açık mı kalır, yani tekerlerk ufak gözükür gibi geliyo. yada o payı yaylar kapatırmı.... bununla ilgili bilgisi olan paylaşırsa sevinirim....

19. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    eger celik jant la beraber alırsan daha iyi olur benim aracın fotosu var inceliyebilirsin .lastikler hafif dısatasık bile görülür. Bide jant alırken en hafif olanını sec. Malum agır olanlar aracı zorlar.
    [​IMG][/IMG]
    Düzenleyen : hakan84

20. mühendis45

mühendis45 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler hakan 84. lastikler 185.60.14 değil mi. bide amortisörlerle oynamadın.orjinalindekiler değil mi???bende ilk aldığımda kormetalin taktırdım ama işte lastik ince kaldı.o yüzden bu işe kalkışıyıorm...
    Düzenleyen : mühendiss

Bu Sayfayı Paylaş