19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

16 jant kullananlardan yardım

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda bozbey_26 tarafından 4 Eylül 2012 tarihinde açılan konu

1. bozbey_26

bozbey_26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    saolun yorumlar ıcın ama yınede tam cozumu kestıremedım bugun yolda gelırken yanımda taksıcı durdu era vardı ondada adam 205,45,16 jant takmıstı konıng marka taksıcıler bıle 45,16 takıyorsa ben nıye takamayayım:) bızım hesap ne yardan gecme ne serden gecme hesabı 16 olsun ama sorun cıkarmasın. aslında 16 jant eraya oluyor surtme pek gorulmuyor ama ıs bbs jant olunca ıste orda dur dıyorlar surtmesını gectım artık camurluk actırılır sorun deıl ama on duzenı cabuk bozması bu olay dogrumu deılmı onu cozemedım bu konuda bılgısı olan varmıdır

2. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ön düzen öle çok çabuk bozulacak gibi değil era da. Ben 195/45/16 jant lastiği 1 yaz boyunca kullandım. Antalya ya gittim geldim. Bir yığın deliğe girdim çıktım. Bozulan eden bişey yok...

3. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    195/50/15 bbs kullanıyorum ve 5cm FK yay var bu zamana kadar sadece 1 defa sürttüm oda memleketten gelirken arabam çok aşırı yüklüydü lastiklerim 2 parmak çamurlukların içindeydi tavsiyem 15 kullan tabiki 16 daha güzel durur.
    Ön takımdan hiçbir şikayetim yok 11 aydır kullanıyorum bahsettikleri gibi çokta hassas değil

4. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    ben 195/55/15 taktırdır malesef çamuluk yanlarına sürtme yaptı neredeyse lastiği kesecekti bu durum arka lastıklerde oldu. çamurluk iç kısımlarını spiralle taşladım yani incelttim ve sonradan pas yapmasın diye boyadım. sonra 195/55/15 lastikleri değiştirdim zaten çıkma almıştım denemek için di geçici onun yerine 185/60/15 lastik lullandım ve iç tarafları inceltiğim içinde sürtme yapmıyordu. ama şu anlatacağım tecrübeyi iyi düşün ve hatta dene derim yaşadığım tecrübe şöyle : 185/60/15 lastikleride cıkmaydı lastikçı bir iki gün içinde ayarladı tekrardan. lastikleri taktıktan sonra deneme sürüşü yaptım bir gün kullandım ve kullanırken araç sola çekme yapıyordu barir hissedilir biçimde . rot balancıya götürdüm bu sorun için sağ ve sol lastiğin yerini değiştirdiler bu seferde sağa çekmeye başladı dedi ustam. yani çıkma lastık sorunlu idi ve bu arada arka lastıkten çıt çıt ses geliyordu taş sıkışmıştır dedim rot balans içöin ğittiğim yerdeki kontrolde lastiğe vida girdiğini gördük ve bunun üzerine bende hiç bir işlem yaptırmadan doğru lastikçime gittim. çünkü uzun yola izmite gidip gelecektim ailemle güvenli değildi . ve lastikciye geldiğimde orjinal lastiklerin takılmasını istedim zaten lastikcide duruyordu . 13 inç çelik jant takılıydı ( uzun arayışlar sonucunda bulmuştum 13 inç jantları ). heves ile aldığım 15 inç jantlar sökülüp yerine 13" jant lastıklerim takıldıktan sonra lastikciyle vedalaştıktan sonra aracımı hareket ettirdiğimde işte o an 15 " jant sevdamın bittiği an oldu aracım resmen fırlıyordu sanki gaza bastıkca çekişi daha iyiydi . ve dedimki kendi kendime 15 " jant asla takmam. çok fark var arasında zateb-n aracım 98 model 1.5 gls brc lpg takılı motor 150 bin km de idi ozaman gerek yok dedim aracımı resmen yorup zorlayacak yakıt artacak ileriye yönelik motor ömrü azalacak çekiş düşecek diyerekten vaz geçtim böyle bir tecrübe yaşadım 13" ten 15 " ce geçerken anlamadım farkı sürtme felan sorunları çıkınca canım sıkılmıştı baya uğraştık" . latikcıde sağolsun lastikleri taktıktan sonra çamurlukları kestirip ye eğdirin dedi daha önce dese 195 genişlik kullanmazdım. ama 15" ten 13 " geçince aracımı ve 13 " jant lastiklerimi daha çok sevdim. kısacası 15" yaşadığım tecrübeye göre ağır geliyor yumurta kasaya . arkadaşımda demişti hep a o aracın hakkı 185/60/14 yani 14" jant hem uygun hemde güzel duruyordu. demişti daha önceki tecrübelerine dayanarak hep söyledi bende 15" olsun dedim hevesle daha büyük jant ve 195 taban sevdasına :) iyi bir deneyim oldu bana zararı 4 lastik ve 4 janta mal odu . jantları 2. el olarak taaa sakaryadan aracımla gidip almıştım 200 tlye demir jant fiyatına kormetal 6 kol model di. ve cıkma lastikler 150 tle artı 60 tl gaz gidip gelmiştim istanbuldan sakarya/ erenler semtine. 400 tl masraf yani. ve sağolsun lastikcide dükkanı kapatıp kaçınca bir bardak su içmek nasip oldu bana. gerçi lastikciyle telefonda görüştük oyaladı hep farkındaydım zaten sonunda depomdan çalındı dedi bende üstüne düşmedim açıkcası onadn sonra sağlık olsun dedim bu da benim yaşadığım tecrübe . ama iyide oldu deneyim olmuş oldu onca emek uğraş felan sonuçta 15" in zaraını gördüm ve paylaşmak istedim. herkeze kazasız belasız iyi yolculuklar diliyorum....

Bu Sayfayı Paylaş