Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

130 km/h giderken araba stop etti !

'Accent Forum - Club' forumunda aretias tarafından 16 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Teşekkür ederim kardeşim tavsiyen için, bende serviste yaptırma taraftarıyım, zaten kredi kartıyla yaptırmak istiyorum, servislerde enjektör temizliği yapıldığını bilmiyordum, eğer yapılıyosa çok iyi, ben depoyu ve enjektörleri temizletmeyi düşünüyorum, birde öntakıma ve frenlere baktırıcam, hepsini 500 TL'ye serviste yaptırabilir miyim acaba?
    Siyah duman yok benim arabada, özellikle başkasına kullandırıp arkadan başka araba ile baktım, sadece vites değişimlerinde çok az bi duman atıyor oda normal sanırım, zaten bu aralar motora yüklenerek kullanıyorum, kurum felan kalmamıştır heralde.
    Benim aklıma takılan bu yakıt katkıları depodaki pisliği nasıl temizliyo, nerden atıyo, egsozdan atması için enjektörün saç kılı kadar deliğinden geçmesi lazım pisliklerin, buda bana mantıklı gelmiyor, ha şu olabilir belki tortuları parçalayıp inceltip zerrecikler haline getiriyor olabilir, buda enjektörden geçerken geçici tıkanmalara sebep veriyor diye düşünüyorum.

2. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Kardeş bu katkılar açıkcası ne suya nede pisliğe hiç bişey yapmıyor.Buda kandırmaca...En sağlıklısı temizletmek..

Benim depo temizliği ve yakıt filtresi+yakıt sensörü = 150 tl civarına çıkmıştı.100 tl yede carbon clean yaptırmıştım...

birkaç servisten fiyat al tabiki...

Fren ve öntakım kontrolüne para alınmaz zaten,aracın halen garanti kapsamındaysa öntakımda çıkan arızalar garantiden yapılır...

Birde tavsiyem benim uyguladığım yolu seç.İlk önce depoyu temizlet,depo ile motor arasındaki boruları temizlet ve yakıt filtresini değişitir.Daha sonra Hi-scan cihazını bağlatıp servisteki usta veya servis şefiyle test sürüşüne çık.Enjektör püskürtme oranlarını cihaz ile kontrol etsinler.Eğer benimki gibi sonuç temiz çıkarsa enjektör temizliğine gerek kalmaz.Sadece keyfe keder carbon clean yaptırabilirsin...

3. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Anladım kardeşim teşekkür ederim, servislerden fiyat alıp bir kaç gün içinde yaptırmayı düşünüyorum.

4. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    arkadaşım o hızda stop etmesi ne demek senin ölümle burun buruna gelmen demek aracın sorununu tam bulmadan şehir içi yavaş gidiniz.Direksiyon kitlenirse valla yapıştırırsınız biyere.

5. mehmet

mehmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mrh
    aynı sorun bendede yaşandı araçla 110 la giderken araba stop etti.
    daha sonra öğrendim ki araç kötü mazotdan dolayı bunu yapıyormuş
    crdi motorların rail sensörü mazotun basınçını düşük olduğunu algıladığı an mazotu kasip motoru durduruyormuş. eğer senin araç da crdi ise ondan olabilir

6. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar Kavacık Mates'e gittim, arabanın şikayetini anlattım, depo ve yakıt hattı temizliği yaptırıcam dedim, servis şefi karambole yapmayalım dedi, bir gün bırak iyice araştırsınlar sorunu ona göre yapılması gereken yapılır dedi, sen depo mazot dersin başka bişey çıkar dedi, önümüzdeki hafta içi bırakıcam bigün bakalım ne çıkıcak, umarım çok masraf çıkarmaz:)

7. kavacık mates plazada sanırsam satış yoktu servis vardı sadece bize yakın olduğu için oraya gitmiştik bir defa servisi kalitelidir emin olun...

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Mates ve Maslak aynı firma.

Maslak avrupa yakasında satış + servis + 2. el satış
    Mates anadolu yakasında 2. el satış + servis şeklinde. Servis şefi Murat bey.

Ben yerinizde olsam Uçar plazaya götürürdüm, ayrıca forum üyelerine %10 indirim uygulanıyor.
    Düzenleyen : MSC

9. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sonuç;
    Bu gün ustama götürdüm arabayı, ve yaşadığım sorunu anlattım, ustam enjektörlerden olsa stop etmez araba gider ama çekiş düşer, çalışmama gibi bişey yapmaz dedi, düşünüp taşınıp depo içi mazot otomatiğinin bozuk olduğuna karar verdi, orjinal bulup değiştirelim dedi, Uçar'ı aradım 500tl fiyat çektiler, Kavacık Mates 400+KDV dedi, Ümraniye sanayide rastgele girdiğim bir parçacıda 250tl'ye orjinal mazot otomatiğini buldum ve değiştirdik, mazot ve yağ filitrelerinide değiştirdik;
    250 tl mazot otomatiği 60 tl mazot ve yağ filitresi + işçilik toplam 310 tl
    servise kalsa enjektörler meme yapmış acilen değişmesi gerekiyordu taneside 900 tl fiyat vermişlerdi, yorumu size bırakıyorum, herkese saygılar.

10. aCCent95

aCCent95 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    depoyu açtırıp bir güzel temizlettikten sonra kazıtmanda fayda var birde öyle dene istersen su zımparasıyla zımparala bakalım nasıl bir değişiklik olacak

11. Mustafa Şengil

Mustafa Şengil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mustafa Şengil
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    hocam sonuç ne? şu an arabanın çekişi ve stop etme problemi çözüldümü?

12. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    baskı balkatanın 50000 km de zayıfladığı kanısı yanlış.benim aracım103000 km de ve halabaskı değişmedi.Bu tamamen kullanımla alakalıdır

13. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Depo 40.000 km önce değişmiş araçta, pislik falanda yok depoda son derece temizdi içi.

14. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Benim aracımda 103.000 de şuan, şirket aracı olmasına rağmen baskı balatası hiç değişmemiş, şuan en tepede kavrıyo, 8.5-9.0lt gibi değerlerde şehir içi, bu fazla tüketimin sebebi baskı balata diye düşünüyorum bende, kısacası varan'ın dediği gibi tamamen kullanımla alakalı.

Bu Sayfayı Paylaş