Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

120 bin bakımı 868 TL fiyat verildi normal mi?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda filito tarafından 22 Temmuz 2015 tarihinde açılan konu

1. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Sanayide satılanların HMC logosu olmayanların hepsi yan sanayidir. Mobis marka var bu orjinaldir ama dışarıda da sanayide de satılır, mobis iyidir bazen servislerden yada kaçak gümrük dışı yollardan hindistan gibi yerlerden birebir HMC yada mobis marka parçaları getiriyorlar ve satıyorlar zaten hologram ve orjinal etiketine bakınca üzerinde kaçak gümrüksüz mal olduğu anlaşılıyor bunlar başka ülkelerden kaçırılan orjinal parçalardır ama bir valeo kore üretimi olsa bile orjinal değildir, magneti marelli orjinal değildir, sangsin orjinal değildir, contitech marka kayışları Continental gibi tanınmış bir lastik üreticisi üretiyor mesela ama orjinal kayışlar dong-il markadır:) Aisin orjinal değildir ama hyundai ye parça üretir:) .

Asel Kaan Efe, zeki19 ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  2. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,089
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Bazen orijinal olmayan parçalar orijinalden bile daha iyi olabiliyor ama bilmek lazim

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ahanda triger değişimi, fazladan balata, disk tornalama, rot-balans var. 1.4 getz otomatik. 1.6'da yaklaşık değerdedir. 6 yılında km dolmadan değişti.

Murat bunu beğendi.
  4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Ek olarak aracın zaten rutin bakımı 450tl civarı tutacaktır(yağ, filtreler filan) buna ek devirdaim, klima kayışları, bujiler, yakıt filtresi ve belkide antifriz değişecektir bunlarda eklenince 700-800 arası olması normaldir. denildiği gibi 400-500tl ye dışarıda halledilebilir ama güvendiğiniz usta yoksa 700tl olduğunu söyleyen servise gidin bence.

5. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    sanki rektefieye sokacaklar arabayı 868 lira yazık günahtır ya git ojinal parçalarını bul sanayide bi ustaya taktır derim en aşağı 500 lira gibi bi rakam ile amorti edersin

6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Bu bazı parçalarda mümkün, servisin sattığı full kağıt polen filtresi yerine yan sanayi plastik çerçeveli polen filtreleri var orjinale göre daha dayanıklı yırtılmıyor ve yüzde 60 daha ucuz fiyatı var birde performansa etkisi yok polen filtresinin yan sanayisi bu durumda tercih edilebilir, yine forumda yazılan trw marka fren diskleri var kullanıcıları yan sanayi olsa da bunlardan memnun:) geçenlerde köpekbalığı yüzgeci anten uygulaması yapan birisi vardı radyo kanallarının oldukça iyi çektiğini söylüyor yan sanayi olsa da kullanıcı memnun. Bugün yan dikiz aynalarının kapaklarını söküp kaportacıya bıraktım sol dikiz aynam orjinaldi ama sağ dikiz aynamı kırdıkları için sigorta yan sanayi takmıştı ve hızlı giderken zaman zaman bu sağ yan sanayi ayna sallanıyordu baktım ki iç kısmındaki iskeleti plastik yapmışlar orjinal olanın iç iskeleti metal, iç iskeleti plastik olan ayna yaya güvenliği açısından daha iyi denilebilir yayaya çarparsam daha az yaralar ama metal olan daha çok yaralar.

Burada merak edilen şey yan sanayi parçayı gerçekten yaya güvenliği için mi plastik iskelet ile yaptılar? yoksa ucuza getirmek için mi? asla doğru cevabı bulamayacağız :) metal olan döküm sonrası cnc de işleniyor plastik olan direk enjeksiyon kalıbından çıkıp çapağı temizlenir temizlenmez hazır, plastik olan elbet daha az masrafla üretiliyor:D

Bakıming by İbrahim Dumankaya holding:) yüzde 8 yüzde 12 iskontolar ooh Yusuf ne güzel hayat dky ye bakıma gidene güzel... böyle yazıyorum ama reklama bile girmeyecek bu yazdıklarım çünki eylül ayında dky servisini kapatıyorlar bakalım nereye götüreceksin arabayı:) babamda aynı dertten müzdarip şu sıralar nereye götüreceğim diyor. Hiçbir servis müşterisini bunlar kadar sevmez heralde bir araba tamir ettirdim bu adamlara arkasından binmeye kıyamadım. Gebze Pendik Tuzla civarı iyi hyundai servisi aranıyor olacak önümüzdeki günlerde hepimiz tarafından:)

Bildiklerim benimle mezara gitmemeli abi:) ben olmasam başkası yazacaktır inşallah, insanlara yardım edecek birileri elbet çıkacaktır diye temenni ederim:)

7. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Faturayı görünce yaw bu Era size ne etti dedim. Dizel Eranın ön baltaya işçilik hariç 200 istiyolar Getze 109 yazmışlar

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bende çok memnunum abi, açıldığından beri oraya gidiyorum açılmadan öncede Maltepe'deki DKY'ye gidiyordum. Gör-Tan'a hayatta gitmem. iki arabayı da kaç yıldır oraya götürüyorum garantileri bittikleri halde. Getz'i Kastamonu'dan getirdim yolda gelirken balans yok 110'u geçince felaket titriyordu, frenler düzgün tutmuyor zaten yüksek hızda titreyen araba frene basınca kendinden geçiyordu ama dönüşte bakımdan sonra hep ip gibi gidiyor hemde frene basınca yola yapışıyordu.
    bana seneye yaza kadar buradayız demişlerdi. eylül çok erken. Tucson'un 4.000km sonra bakımı var onuda yaptıraydım bari :)

hatta çıkan fren balatasınıda sana göstereyim bak, ben anlamam ama daha bitmemiş lakin tutmuyordu.

9. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    dizel era çok daha performanslı olduğundan durdurmak için daha farklı balata kullanıyor olabilirler. 109 ama aşağıda yine bir indirim yapılmış 100tl ye gelmiş değişim dahil 140tl olmuş.
    birde bu otomatik getz, düz vites olanı daha ucuzdur kanımca.

10. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Geçen sene ben de 100 küsur liraya değiştirmiştim ama bu sene ne olduysa işçilikle beraber 270 lira oldu (Passatınki daha ucuz, beni yaralayan o). Avuç kadar disk var zaten ne kadar etkili bi balata koyabilirler bilmiyorum. Bosch balata 80 lira olunca garanti de bitince onu taktırdım. Beni bile yan sanayi Parça almaya zorladılar ya helal olsun. Bence fark yok şimdilik. Ötme yok titreme yok pedal hissi güzel

11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    geçen yıla göre hatta ocak ayına göre bile servis fiyatları uçmuş. artık marka ayrımı kalmadı hepsi aynı oldu fiyatlarda çok az fark oluyor.

12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,990
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  13. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    3.750tl mi [​IMG] 77 reno parası çok değilmi

14. filito

filito Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sedat
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar sanırım servise götüreceğim. Çünkü tanıdık usta bulamadım.

15. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Piyasa işi bilen ilustan yoksa servis.
    1.4 1.6 benzinli!!
    120 ooo bakımında
    Buji 30 ngk
    On frenler orj 50-90 trv yada valeo
    Yağ 10w30 10w40 60 3 lt
    Filtre yağ 30
    Hava Kore muadil eşdeğer 20 sakura
    Klima Kore muadil esdeger 20 sakura
    Fren hidroliği 2 tane dot 4 Po. 10 TL
    Triger takım 80 000 de değişmiş olmalıydı.
    Değişmemiş ise kayış gergi TK mobis 150
    Klima kasnağı piyasa eşdeğer 100
    Şarj kasnağı eşdeğer 100
    Kayışlar
    Dayco hd direksiyon + klima+şarj 20*3--)60
    V kayış tek gergi ile 90-120

İşçilik max 150.

Dış piyasa

16. Rockco

Rockco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    78
    Ad Soyad:
    Mehmet Yaşar
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Bu hafta ben triger setimi baskı balatayi birde arizai bi bilye buldu dayım onu 350 ye degistrdim islik vermedim sadece parca parasi verdim emin ol servisten daha iyi yapti demem oki servis e bosu bosuna para kazandirmayin kimse gitmesse servise onlarda yola velecekler sorup iyi bir ustaya yaptirabilirsin

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu Sayfayı Paylaş