Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1000 km de yağ değişimi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda hotrain tarafından 17 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. yunafaniem

yunafaniem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Yunus İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Arkadaşlar,
    Sıfır arabanın motorundaki ince metal parçacıkları yağ ile kartele iniyor.
    Yağlama için yukarıya giden yağ filtreden süzülerek geçmiyormu.
    Böylece bu ince metal parçacıkları filtrede kalıyor......... Benim bildiğim böyle

2. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

bu konuda size katılmıyorum,
    hiç bir fabrika aracı 1000-2000 km. yapacak şekilde çalıştırıp rodaj dönemini fabrikada geçirmez,
    araç tamamlandıktan sonra tüm ayarları yapılana kadar çalışır ve kontrolden geçtikten sonra dışarı çıkartılır.rodaj dönemini kullanıcı kendisi geçirir ve (benide ilk 1000 km.de genel kontrol için çağırdılar)(15000km.de ise yine yağ ve filitre değişimi için çağırdılar)
    ve bundan eminmisiniz diye de sormadan edemeyeceğim,
    Düzenleyen : engin_er

3. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Soru Coskun Beye yönetilmiş ama ben de bildigimi söylemek isterim.
    Araçlarda motorun rotajı yoktur. Yeni araçalrın nerdeyse hiçbirinde yoktur Kitapcıkta ilk 500-1000km boyunca dikkatli kullanılması gerekmesinin en büyük sebebi aracın motor dısında kalan parcalarının yola alısmasıdır. Tekrar diyorum, burda amaç motor değil diğer aksamın alısmasıdır.

Son sorunuza cevap olarak. Lisedeyken bir yaz boyunca Mercedes Benz Türk ün İstanbul Hoşdere deki otobüs fabrikasında remi olmasada bir nevi staj yapmıs oldum. ( Millete ayakbagı olmadan bişiler ögrenmek amacıyla gidip geldim) Mercedeslerin motorları yurtdısından geliyordu ve otobuslere yerleştiridikten sonra bilgisayarlarla check ediliyordu. Benmde yogun olarak ilgilendigim bölüm check kısmıydı. Ordan ögrendigim seylerden biride yeni motorlarda üretim teknolojisi sayesinde rotaj a gerek olmadıgıdır. Ayrıca motorlar üretildikten sonra check ediliyor ve trafigi cıkmaya uygunsa onay alıyor. Yani motorlar araclara monte edilmeden önce her kontrolu, ne gerekiyorsa yapılıyor. Demek istedigim, motor üretim hattından cıkıp direk sizin araclara takılmıyor. bununla beraber 1000-2000km lik bir calsıma sürecide yok tabi ki. Çünkü gerek yok. Ben bu konuda adımın Kaan olması kadar eminim.

Tüm uluslar arası standartlara göre üretim yapan otomobil üreticileri metal ve agır işlerde insan gücü kullanmamakta. Aynı sekilde motorlarında parcaları baska makineler tarafından imal edilip ( bu sayede her ürün aynı standarta cıkıyor) insanalr tarafından montaj ediliyor. Motorların parcalarıda standart olarak kaliteli ve uygun sekilde aynı standarta üretiliyor. Daha sonra zaten hem bilgisayarlar aracılıgı hem insan aracılıgı ile check ediliyor.

Bi video buldum youtube de motorun yapılısını ve çalısmasını animasyon olarak gösteriyor. En azından motorun nasıl calsıtıgını ve bu işlerde hata payına yer verilmedigini de gözle görürmüş olursunuz.

http://www.youtube.com/v/OXd1PlGur8M&hl=en_US

Düzenleyen : qaan88

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    gaan88'in yazdıklarına aynen katıldığımı belirterek,
    fabrikadaki mühendislerin sadece avrupayı düşünmek gibi bir lükslerinin olmadığını, araç nerede satılırsa satılsın oraya göre bakım aralıklarının belirlendiği bir gerçektir. geçmişte bazı pejo modelleri gerçekten sadece avrupaya göre yapılıyordu. türkiyede her yerinden arıza yapıyordu. ancak hyundai türkiyenin en çok satan binek arac markasıdır,
    5000 kmde hava filtresini değiştirmek ülke ekonomisine maalesef yarar değil zarar getirir. (aşırı tozlu ortamda kullanılmıyorsa)

5. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC

Bu Sayfayı Paylaş