Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

100 km hız ile giderken vitesi boşa alıp gitmek.

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda mehmetnury tarafından 20 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    konu konuluktan cıkmaya başlamadan kapatsak iyi olucak zaten bilgiler 1 sayfada yazılı

2. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bunu hakaret veya aşşağlama olarak algılaman beni kırdı Serkan ...
    emin ol hepimiz bir çok konuda bilinçsiziz , yanlış ve farklı bir manada anladığını düşünüyorum ...

kilitleneceğini bilseydin yaparmıydın ?
    bile bile yapmazdın diye düşünüyorum , allah korusun ya çok yüksek süratlerde olsaydın ?
    bunu kim yaparsa yapsın , ya ''canına kastı vardır'' yada ''bilinçsizce yapmıştır'' ...

yanlış anlama beni kelimelerimi her zaman seçerek ve özenerek kullanmaya çalışırım , kendi açımdan bakıyorum ve bir hata göremiyorum , eğerki gerçekten yanlış konuştuğumu düşünüyorsan veya yanlış bir kelime kullandıysam , kusuruma bakma kardeşim ...

3. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bunu bir idda için yaptık yüksek hızlarda bunu yapanın canına kasti var derim bir akşam 30 KM hızla giderken denedik ve gördük sonucu kitlenecegini bildigim için yaptım zaten inanmıyanlarında canlı tanık olmasını istedim izlediler ve gördüler sonucu https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif
    Düzenleyen : Serkan Örnek

4. kaan_sel

kaan_sel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kırmızı ışığa yaklaşırken de ben genelde boşa atıp duruyorum, bu da tehlikeli bişi demekki. debriyajla beraber frene basmak lazım sanırım..

ama bu seferde debriyaj balatası erken bitecekhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif
    Düzenleyen : kaan_sel

5. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Bazı kontak sistemlerinde eğer anahtarı "0" pozisyonuna getirirseniz direksiyon kilidi devreye giriyor. Mesela Bizim marea'nın kontağı aynı. anahtarı çıkarmadan "0" konumuna getirin kontak kilidi devreye giriyor. ama starex'in anahtarı "0" posizyonuna direkgelmiyor. onu için anahtara hafifce bastırmak gerekiyor. o zamananahtar takılı olsada "0" konumunda kilit devreye giriyor.

6. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bahsettiğiniz yavaşlama sadece panik frende geçerli. Yani yavaşlamalarda yada kontrollü durmalarda aracı vites ile küçültmeniz doğru bir işlemdir.

7. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bunu park halinde ikende gösterebilirdin inanmayanlara ...
    ne gelirse arkadaştan gelir lafı biryerde doğru çıkıyor , yani bunu bilmeleri lazım , ben8 yaşında öğrendim bunu ,neden iddialaştıklarını anlayamadım , size karşı bir kastlarımı var ?

8. mehmetnury

mehmetnury Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yok kırmızı ışıkta durmak içinde boşa almanın sakıncalı olacağını sanmıyorum. Anlaşılan o ki süratli giderken boşa almanın emniyet açısından riski biraz çok.

9. kaan_sel

kaan_sel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hayır ben vites küçültmüyorum yanlış anladınız.
    ben ilerde duracağım zaman, devir 2500 de olsa bile vitesi boşa atıp sadece fren ile duruyorum.
    halbuki aracı viteste tutup, debriyaja basıp vites ile oynamadan frenlemek lazım sanırım

10. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bi konu hakkında bildigimi savunurum ve sonuna kadarsonucundada hakılı cıkarım cıkmasam bile özür diler dogrusunu ögrenirimama inanmayanlar kendi komutanım dahiolunca artı arkadaşlarım olunca iş iddaya geldi hepsi gördü gününü zaten başımızda bi kullanım bakım teknisyeni vardı kd üçvş bi halttan caktıgı yoktu
    Düzenleyen : Serkan Örnek

11. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Peki....bunun gerekçesi sizce ne olabilir? Yani araç viteste iken aracı boşa aldınız. O zaman zaten motorla bağlantınız kesiliyor. frene basın yada debriyaj+ frene basın....farketmez. Aynı şekilde araç ilerlerken debriyaj+frene basın..yada aracı boşa alıp frene basın...değişen bir şey olmaz sanırım...

Sadece uzmanlar panik frenleme esnasında, aracın düzgün frenleme yapabilmesi için her tekere eşit fren gücü gönderilmesinden yanadır. Ancak viteste olan bir araç aniden frene basıldığında çekiş tekeri kilitlenecek, motoru duracak ve siz frenleme gücünü kaybedecekesiniz. Bu nedenle bahsi geçen fren+debriyaj sadece panik fren için geçerlidir.

12. kaan_sel

kaan_sel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    boşa atıp frenleyavaşlamak ile, debriyaj+frenle yavaşlamak arasında bir fark yoksa;
    neden arabayı ilk çalıştırdığımızda debriyaja basarak marşa basmamızın doğru olduğu söyleniyorki? ben vites boştayken basarım marşa, hiç debriyaja basmam..

ayrıca; fren+debriyaj sadece panik fren için geçerlidir. demişsiniz ama bu olay ABS li araçlar için geçerli değildir. ABS li araçlarda panik frende sadece frene basılır.
    Düzenleyen : kaan_sel

13. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İlk çalıştırma esnasında aracınız boşta iken sadece prizdirek mili denilen şanzumandan motora bağlana mil motorla birlikte döner. Soğuk havalarda ilk çalıştırmada araç güvenliği dışında soğuk vites kutusu yağının içinde dönmeye maruz kalan mili döndürmek yerine debriyaja basmak tavsiye edilir. başka bir nedeni yok.

14. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Panik fren ile fren kilitlemesi ayrı şeydir. Siz frenleme esnasında eğer çok sert pedala basarsanız, debriyaja basın basmayın aracınız kızaklar ve siz yoldan çıkarsınız. Ama panik frenleme, yada araçların fren testleri araç belirli bir hızla giderken frene debriyaj ile birlikte tekerleklerinkilitlenmesine müsade etmeden basılarak gerçekleştirilir. Bu durum ABS'nin var olması yada olmaması ileilgili değildir.
    Düzenleyen : tolgakmg

15. buratos

buratos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

çok doğru bunu bende duydum

16. umt35

umt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

17. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bizde Çok Arkadaş Gazına Geldik 1 Haftadır Sanayilerde Süründümhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Şİmdi Daha GElmiyorum Akıllandım...

18. fahrettin

fahrettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ayrıca motor yükte olmadığı için araç sürekli hızlanma eylimi gösterecek, hızını sabitlemek için frene ara ara basmak zorunda kalacaksın , bu da fren balatalarını ısıtıp fren mesafesini uzatır. ayrıca ben psikolojik olarak boşta seyreden araçta kendimi güvensiz hissediyorum

19. mehmetnury

mehmetnury Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar işin aslı benzin fiyatları kaça dayandı, bu millet ne yapsın ya kontak açmayacaklar. Ya da işte böyle az da olsa tasarruf yapma peşindeyiz. Bu tabiki kendi adıma...

Bu Sayfayı Paylaş