Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1 Depo Motorinle Kaç KM yol alıyosunuz?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda gurcanbulut tarafından 18 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İstanbul Trafigi Denen Şey Öyle Büyültülcek Birşey Degil... Sadece Belirli Yerlerde Ve Belirli Saatlerde Trafik Olur...

2. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sakaryada istanbuldaki gibi 5 km yolu 30 dakkada gitmediğiniz ve istanbuldaki kadar dur kalk yapmadığınız için bence olabilir. Kendi aracım istanbulda 646 KM yol yaptı geçen testimde ve km daha yükselince yakıt sarfiyatının dahada düşeceğini ve 700 KM yapabileceğimi düşünüyorum.

3. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sabah işe gidip, akşam eve gelen bir kullanıcı için sürekli trafik vardır :)

4. deepchep

deepchep Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Düşmez arkadaşım, ben 1.5 crdi start modeli 1 yılı geçkindir bakırköy, şirinevler, merter, avcılar güzergahlarında sürekli kullanıyorum ve 650 km gidiyor ortalama, 7 litre civarı. Dizelin bir deposuyla İst. içinde 800 km yapanlar varsa heralde iş için değil trafiğin olmadığı geç saatlerde gezmek için kullanıyorlardır.

5. furkan67

furkan67 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş 40 litre = 810 km yani zonguldak-trabzon arası arada da klima açıktı.
    Düzenleyen : furkan67

6. bitanesi77

bitanesi77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracımı 29 Aralık 2010'da sıfır aldım, aynı gün45,5 LT dizel yakıt aldım, toplam 825 km (şehir içi 200 km)yol yaptıktan sonra lamba yandı, daha sonra tekrar denedim, depoyu ağzına kadar doldurdum araçta bir ben vardım, 220 km yol yaptım, bunun 20 km'si şehir içi 200 km'si şehir dışı, tekrar depoyu aynı şekilde doldurdum 8,7 lt aldı, mazot'un lt'si 3,450 TL'di 8,7X3,450=30 TL, çooook ama çooooook memnunum :)

7. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

8. ETiCHeT

ETiCHeT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    NuRi KOÇAKOĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Valla hayret doğrusu sıfır araçla o değerleri bulmak km de 13,6 krş a denk geliyo artı 20 km si şehir içi ya sizin arabalar hiç yakmıyor yada bizim arabalarda bi sorun var.. geçen günde bi tanıdık km de 10 krş yaktığını idda ediyordu 2010 dizel getz ile yorum Sizin artık.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

9. tanko78

tanko78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ertan bilir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    bu değerlere ulaşmak için 5. vites 2000 deviri geçmeden gitmek yeterli
    gaz pedalının üzerinde sanki yumurta varmış gibi basacaksın https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    ama düşük devirli kullanmak araca zarar verir usta egr valfi kurum bağlar dedi enjektörler de kurum bağlıyormuş
    yani ekonomik gibi gözükmesine rağmen parasını daha sonra çıkabilir

10. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben dizel eranın şehir dışı kullanımda 1000 - 1100 KM yapıcağı düşüncesindeyim. Tabi 5. vites 2000 d/dak ya sabitlersek. Bunun dışında şehir içi bu araçlar 650 - 700 KM yaparki fazlasını söyleyen abartmıştır ya da farklı bir şekilde hesaplamıştır.

Mesela ben 646 KM yapıyorum şehir içi 135 TL mazotla.
    Mazot ışığı kesinlikle yanmadan depoyu dolduruyorum ve pompa attığı anda bıraktırıyorum. aracım 2800 KM de ve 5000 i geçtikten sonra dahada düşeceğini düşünüyorum ve 700 KM yapar diye hesaplıyorum ki buda gayet iyi bir değer olur benim için...

11. ozanylmz15

ozanylmz15 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    ya edirneye giderken kozyatağında depoya 135 liralık benzin attık kaç litreye denk geldi o gün bilmiyorum ama edirneye gittik geldik +100 km arttı araç full dolu klimada açık.istanbuldayken sürekli d100 den edirne yolundaykende otobandan çıkmadık...iyi diye düşünüyorum.edirne yaklaşık 550 gidiş gelis :)şehir içi depoyu fullemek nasip olmadı bu fiyatlardan dolayı hep ya 50 ya 20 ya 30 atıoruz

https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif ogün bide geç çıkmıstık yola saat 5 olmadan gitmek zorundaydık edirneye abim asker onu bırakcaktık hızımız 130'dan aşşa 180'den yukarı çıkmadı...2.3 saatte edirnedeydik.dönüşte sabit hız 120 ~2007 getz 1.5 crdi dizel...

Düzenleyen : ozanylmz15

12. blackbird83

blackbird83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2 hafta önce 2007 1.5 dizel select era aldık, fulleyerek denemedim ama yol bilgisayarının dediğine göre ilk aldığımda 7.7 lerdeydi 100 km lik kullanım, 7.8 oldu 7.9 oldu şimdi 8.0 gösteriyo, buda son zamlara göre 29 kuruşa felan denk geliyo diğer yorumlara göre çok fazla geldi bana şehir içi kullanım, henüz servise gitmedik, servise gittiğimizde yakıtın düşmesi için özellikle hangi parçaları değiştirelim.

13. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yol bilgisayarına pek güvenmeyin. Kendiniz test edin daha sağlıklı olucaktır.

14. aykaner

aykaner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım doğru söylüyor.benım 2.eram her ıkısıde şehır içi 100km de 9ile 10 lıtre arası yakıyor.bır depoylada ortalama 500 ile 600 arası yapıyor.uzun yolda gayet az ama çok etken yakıta etkı eder.örneğin bu veriler kış için yazın daha az yakıyor.

15. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON

Bencede durum böyle..kışın era biraz fazla yakıyor.. Hesaplamadım ama daha erken istasyona gidiyorum.. Birde ekrandaki mavi göstergesi çok geç sönüyor. Çok tuhaf geldi bana benim bir önceki dizel aracımda motoru çalıştırıp az gidince ısınırdı.. Ama era da ısınması baya geç...

Arabayı 12 şubatta aldığımda konyadan Totalden eurodizel execilum koydurdum 145 tl ye depoyu fulledim (önceki sahibi abi yakıt al hiç kalmadı demişti lamba yanarken aldım).. 1000 km yol yaptım anca ışık yandı.. hızım 90-100 km civarıydı.. Devirli kullandım ve hava şu anki kadar soğuk değildi..

16. tarsuslum333

tarsuslum333 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben otoban a girmeden önce full yaptım tam 350 km sonra tekrar full ettim 15.2 litre dizel aldı . hızım hep 90 - 100 -110 arasındaydı.

17. AmonRA34

AmonRA34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sıfır accent era'mla ilk ölçümüm geçen gün yaptım.175 km'de ışık yandı ve 50 TL'lik 13.9 litre motorin aldım.Işık tekrar yandığında 410 km'deydim.Yani 14 litre ile 235 km gitmişim.100 km'de 6 litre yapar.Demekki bi depo (48 litre) ile 800 km yapabilirim.Ancak benim kullandığım bölgede aşırı trafik yoktu.Çok fazla dur kalk yapmadım yani.Bu tüketime bu performans süper bişey.Rampaları sanki düz yoldaymış gibi çıkıyorum.Tork şahane.Ara hızlanmalar zaten süper.İnsanı koltuğa yapıştırıyo resmen.Sanki arkadan biri ittiriyomuş gibi araba hemen hızlanıveriyo.İyiki almışım Era'yı.

18. era06

era06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yakıt benimde şehir içi yük attığım halde 6.5 litre yakıyor maximum...uzun yolda 4.5 litre yakıyor...

Önceki era dizelimde öyleydi,o araba çok seriydi.Bu sanki biraz tıkanık diyordum ama inanılmaz bişey oldu 2 gün önce araba 8,000 km yi görür görmez sanki motor 2.0'a dönüştü...Mükemmel anlatamayacağım şekilde açıldı araba,tıpkı tıkalı lavobanın açılması gibihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

19. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    8000 diyosun :)
    ben 5600 deyim...

20. 38serdar38

38serdar38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    full depo . hepsi sehır ıcınde kullanıldı 750km gelırken ısık yandı. genelde bu aralarda oluyor yakıtı.

Bu Sayfayı Paylaş