Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Şikayet Giderildi 1 Aylık İ30 Boya Dökülmesi Sorunu

'Hyundai'den Şikayetler / Talepler / Teşekkürler' forumunda idealist tarafından 8 Haziran 2015 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Konu uzakdikca uzuyor, forumda 40 kere yazdik yeni araclarda zehirli astar dedikleri plastik astari yok, darbe alirsa dokulur. Hemen hemen her marka da bu sorun var. Tipki asbest katkili balatalar gibi bu da cevreci degil diye kaldirildi.

erenuzel41, TROSSI, Turgay ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  2. crazy34

crazy34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    semih kekec
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CRDI (2014-201X) MD
    Bende beyaz 2015 elantra sahibiyim 5 bin km aracim sizin duruma benzer problemim oldu ama sizin kadar buyuk degil beyaz boyadanmidir bilmem asiri hassas boya kullanilmis benimde tampona tas geldi kendim yikarim basincli su bile kullanmam gecen bi baktim boya gitmis sonra yine gecen alt kisma dogru surttum tambonu yine atma gordum boya cok asiri hasas sonra boya koruma ve film kaplama yaptirdm bu sorunu boyle astim benim aracta beyaz sanirim cok yumusak boya kullanmislar yeni araclarda ben boyle yorumladim.

3. idealist

idealist Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yusuf Kaplan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    çevreye duyarlı boya veya malzemeden kullanılmış olsa her firma önce dayanıklılık ve kaliteye bakar. her ay binlerce araç satılıyor kimin başına geldi bin de bir dir. bence fabrikasyon hatası yıkamayı direk 2 bölgede boya gidince hemen bıraktım bulunduğum sehirde servis olmadığından ertesi gün servise gittim onlarda garantiye sokması. git istediğin yere şikayet et dediler. birde sıfır araçların kusurlarını örten servisler varmış olabilir mi

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Tas gelmis neden garantiye soksun?

Tampon boya dokulme diye google a bile yazinca her markada ayni sorun oldugu gorunuyor. Eski arabalarda yok bu sorun.

5. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    benim aracım 15 yaşında ön tampon hiç boyanmadı tazyikli su ile yıkayınca ufak ufak boya kalktı bende süngerle yıkıyorum genelde hyundaılerin çoğunda bu sorun var galiba sizin boya atmanız tazyikli suda kaynaklanabilir alttaki minik minik noktalar ise taş atması gibi geldi bana geçmiş olsun...

6. sleyman_20

sleyman_20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    96
    Ad Soyad:
    Süleyman
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    çevreci astar değil hiç astar kullanılmamış heralde.aynısını ben starex in ön tamponunda yaşadım ama tamponu değiştirdiğimde astar attırmamıştım.Önü yıkattırmıyordum boya döküldüğü için.Birde astarı çevreci olsa kaç yazar yediğimiz gıdalarda bile bu kadar dikkat edilmezken.Ben bu tamponu söküp eve mi götürücem? Sıfır araçta olmaması gereken bir hata bencede sonuna kadar gidin.Kolay gelsin.

erenuzel41 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Yeni corollalarda da oluyor tamponlarda bu tarz dökülmeler diğer markaları bilememiyorum onlarda da olabilr. Tabi bu haklı olduğunuz gerçeğini değiştirmiyor bence taş çarpması olduğunu sanmıyorum kullanılan malzeme ve üretim hatası benim görüşüm. Servis boyar başka bir sonuç beklemeyin sanmıyorum. boyandıktan sonra plastik kısımlara yakından basınçlı su tutmayın derim. Ama şikayet etmekte ve canınızın sıkılması konusunda haklısınız.

8. Nihal Y.

Nihal Y. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    yeni alınan arabada servisler böyle bahane aradıkları nı bilsem Hyundai almazdım. kusura bakmayın 1 veya 1 yıllık araç olması fark etmez sorunu müşteri aleyhine hallederdim. inşallah benim başıma gelmez. idealist sonucu bende takip ediyorum durumdan bizleri bilgilendir. geçmiş olsun.

9. zeybek_efee

zeybek_efee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Mesut
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Israrla çevreye duyarlı boya denmesini anlamıyorum, çevreye duyarlı boyaların atmayanı sanki yok , sanki hepsi yıkarken atıyor.

1 aylık araçla dalmaçyalı gibi benekli benekli dolaş ortalıkta, sonra 1 aylık arabanın tamponunu boyatmak için sanayiye para öde ve zamanını harca, üstüne üstelik boyalı tampon olması nedeniyle aracın değerini düşür.

Sizin başına gelse çok mutlu olacaksınız herhalde, açıklamalarınızın mantık çerçevesinde olmasını beklerdim.

10. sn288

sn288 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Cenzgiz Türksoy
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    ben arabayı Çorumda olmama rağmen Karataş almadım. Gittim Samsun' dan aldım bakımlarını da Samsun da yaptırırım. bence başka servise gitmenizi tavsiye ederim. Satış rakamlarını tutturmak için çevre illere göstermelik bayiilik vermiş araç alırken bayii çok önemli.

11. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    Bencede çok haklisiniz boyanin cevreye duyarli olup olmamasi beni ilgilendirmez cevreyi kirleten o kadar sey varken, sonucta o kadar para veriyoruz daha 1 aylik arabada bu durum cok can sıkıcı inşallah bi an önce çözüm bulurlar

12. Nihal Y.

Nihal Y. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    arabayı sıfır da alsanız başka yerde aracı kontrol ettiriniz boya veya değişen parça olabilir. internette de var gemiden veya tırdan inerken hasar gören araçları bazı servisler sıfır sorunsuz gibi satabilirler. bir kontrol ediniz.. Hyundai ait 2 bayii bunu yapmış mahkemece tespit edilmiş.

<<bülent>> bunu beğendi.
  13. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    o dediğiniz malesef her markada mevcut. yakın arkadaşım mercedes te serviste çalışıyor. onlar bile e serisi AMG araçları boyayıp sıfır diye sattıklarını söylemişlerdi. bunun her marka için kontrolde tutulması lazım.

ayrıca ek olarak ben bu çevreye duyarlı olma kısmına inanmıyorum. artık araçların değişen parçalarını kaliteli üretmemeye başladılar ki sorun çıktıkça para kazanmak için. Sivas'ta ESTAŞ fabrikasında kam mili üretiliyor. almanyaya mercedese ve bmw ye satılıyor. çalışanlardan duyduğuma göre defalarca fabrikaya uyarı verilmiş bu kadar sağlam üretmeyin kırılmıyor diye. amaç marka veya çevrecilik olayını karalamak değil. artık günümüzde her marka bunu yapar oldu. o eski kalite hiç bir firmada kalmadı. artık herkes parasına bakar oldu.

MSC bunu beğendi.
  14. idealist

idealist Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yusuf Kaplan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Assan Müşteri Hizmetleri 3 gün içerisinde dönülecek demesine rağmen aramadılar. Şikayet Vardaki hiç bir şikayete cevap vermemişler hatta sıfır diye değişsenli araçları şikayetlerine bile cevap verilmemiş. Önce Tüketici haklarına başvurmamı öneriyorlar.

15. i20 elite

i20 elite Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    EMRE ZEYTUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Sorun bu arkadaşın boya sorunu değil? Sorun hyundai nin büyüdükçe müşterilerini iplememesi? Girin bakın şikayetvar.com da kimseye cevap tenennüzlü bile verilmemiş.Ayıptır.Satanada kadar yağla balla 5 yıl garanti diye.Sonra en ufak sorunlarda servis başından savsın.Genel merlez seni iplemesin.Türk milleti salak değil.Gereken cevabı er geç verir

16. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Milletimiz de gereken cevabı verme kabiliyeti olsa Volkswagen'i kimsenin satın almaması gerekirdi.

Murat ve i20 elite bunu beğendi.
  17. umtmtl

umtmtl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Umut
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Bahsettiğiniz durum sadece araçlarda değil bir çok elektronik üzünde de mevcut maalesef.
    86 model renault 12 ts aracım 2006 model megane2 aracımdan daha sağlam. renault 12 nin boyası hala orjinal :)

mektuplar ve MehmetHan bunu beğendi.
  18. i20 elite

i20 elite Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    EMRE ZEYTUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    DiKkat edersen er yada geç dedim hocam.Bizim millet naneyi yemedikten sonra anlamaz bazı şeyleri.VW yi bırak reno yu mercedes sanan milletten bahsediyoruz.

19. idealist

idealist Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yusuf Kaplan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Karataş Servis' ten aradılar vurduğunuz bölgeyi kaskodan yapalım diye. kabul etmedim. 30 dk sonra Hyundai Müşterin Açelya hanım aradı servisten sizi aradılar diye.müşterinin isteği doğrultusun sorununun giderileceğini söyledi. Karataş bana halen kasko ile serviste değilde auto kıng boyamayı niçin ister. para kazanmak mı yoksa altında başka çapanoğlu mu yatıyor.

Son düzenleme: 11 Haziran 2015
  20. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    havayı kirletmesin diye yapılan emisyon kısıtlamaları motor gücü eskisinden epey sınırlı otomobilleri karşımıza çıkarttı, olası bir kazada insanı öldürmesin diye yapılan bağlantı noktaları kazalarda kopup gitsin biçiminde yapılan travers ön takım süspansiyon parçaları gibi parçalar yol tutuşundan ve süspansiyon sağlamlığından eksiltme yaşattı, son olarak arabanın boyasının yada kaplamasının paslanmaya direncini arttıran ve boyayı dayanıklı yapan Cr+6 gibi yada solvent bazlı içeriklerin azaltılması bazı kimyasal içeriklerin kaldırılması hepten tuz biber ekti yeni otomobil diye güveneceğimiz bir otomobilde kalmadı:)

Dikkat edilirse burada otomobil imalatçılarının hiçbirisi adam gibi işler yapmıyor hep çevredir sağlıktır diyerek işine geldiği biçimde maliyet düşürüyor yada kolay yola kaçıyorlar, bunu basit bir örnekle özetlersem hiçbir prodüksiyon otomobilin içinde 40-50mm çelik borulardan yapılmış 8-10 noktalı kaza kafesi yok:) olsa şekli bozulacak ya:) hiçbir otomobilde karbonfiber yada polyester gibi kazada sıkışmayan patlayıp dağılan hayat kurtaran kaporta ve karoser parçaları yok hepsi kazalarda insanı çok kolay ezebilecek düzeydeki demir alüminyum krom ve plastikten ibaret çünki karbonfiber acayip pahalı işlemesi zor bir malzeme, hiçbir otomobilde 6 noktalı emniyet kemeri yok buna rağmen 80km yi geçtiğinizde işe yaramayacak cılız kemerleri yol boyunca takıyorsunuz, kullanım ömrü dolduktan sonra hurdaya ayrılan bir otomobilin çevreye verdiği çevreci olmayan boyası kaplaması gibi zararlardan ziyade asbestli fren balata tozunun kanser yapma ihtimali ile asbest kullanılmayan fren balatasının kanserden koruma ihtimali acaba ne kadar? bu ülkede hiçbir otomobil ağır bir kaza haricinde ömrü doldu diye hurdaya ayrılmıyor imalatçı bunu bilse o zaman 8-10 sene içinde kendi kendini yok edebilen bir şasi tasarlardı heralde:) arabayı aldık 8-9 sene sonra otobanda gidiyoruz bir baktık o hızda giderken şase ikiye dörde ayrılmış erimiş yok olmuş bir anda:) biz koltukta kalmışız elimizde direksiyonla:)

Yakında tahtadan araba yapar bineriz:) daha sağlam en azından:) fakat motoru ilave edecek teknoloji yok işte. Yoksa böyle rampa aşağı gider yani eskimezde.

Murat, Tamer52 ve mektuplar bunu beğendi.
Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş