Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Şikayet Giderildi 1 Aylık İ30 Boya Dökülmesi Sorunu

'Hyundai'den Şikayetler / Talepler / Teşekkürler' forumunda idealist tarafından 8 Haziran 2015 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    sıfır araç al 1 ay sonra tampon boyası atsın kim olsa üzülür haklısınız bence
    arkadaşda fluence var 7 aylık araç oda çizildi tamponu araçları beraber yıkarken basınçlı su çizik yerden boyayı attı sizinkinde üst taraftaki atan yer çizikten değil galiba.

geçmiş olsun sorununuz çözülür inşallah.

2. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Burak cım bence burada anlatılmak istenen taş vurması ile nokta şeklinde boya atar ama devamında yıkama sırasında büyük parça olarak kopmaması lazım boyanın ;) yoksa taş vuruğuna dayanacak boya varsa bile henüz kullanılmıyor :)

zeki19 bunu beğendi.
  3. idealist

idealist Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yusuf Kaplan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Aynen arkadaş başta da söyledim sürttüğüm yer hatam olur kabul etmezler zaten onun için başvurmadım diğer başka yerlerde olunca kafam attı kaskodan boyattım farz edelim 1 hafta veya 6 ay sonra başka yerlerde boya yüzülürse ne yapılacak. düşüncem fabrika boya hatası gibi geliyor.araç Km 1500 Km yazık.

4. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Abi sen benden daha iyi biliyorsun bu konuyu. Tazikli su boyayı kaldırarak ilerler boşluk bulursa. Bunun bence astarla ya da boyayla alakası yok. Bence suç tazikli suyu oraya vuran kişide. Ki birde dışarıda sıkca karşılaştığımız ayarsız yıkma makineleri var.Boyayı kaldırmayı geç fitilleri kesiyor basınçtan.

5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Örnek teşkil edermi bilmem. Demir kapı imalatı yapıyorum abim ve babam için ve kapılarda kullandığım profil ve sac malzemelerini komple ilaçlı su ile yıkıyorum kurumasını bekleyip kuru bez ile siliyorum. Bu işelmden sonra astar ve boya atıyorum. Nakliyede kapı ister istemez çiziliyor ama lokal olarak. Ama eskiden sadece bez ile silerdik ve boyada komple kalkmalar yaşanırdı.

Burada yaşanan da buna benzer bir durum ama şunuda unutmamak gerek artık saglıga zararlı hiç bir kimyasal istemiyorlar araba boyalarında. Buyüzden de boya klakmaları ilerleyen yıllarda daha çok olacak.

Yani hem haklısınız üzücü bir durum, hemde servis pek birşey yapmaz bu konuda. Eğer iş yargıya taşınırsa da hakkınızda hayırlısı olsun.

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BAGKUR, Asel Kaan Efe ve idealist bunu beğendi.
  6. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    250 bar suyu 2 cm dibine sokmak elbette boyaya hasar verecektir(dediğin gibi cam fitillerini bile kesiyor). Basınç çok olunca iyi oluyor sanılıyor ancak öyle olmuyor(su jeti ile çelik kesiyorlar, doğru kullanım önemli). Eski boyalarda tolerans daha yüksekti ancak artık öyle değil. Bir de hatalı kullanım işin içine girince ne yazık ki böyle sorunlar kaçınılmaz ancak ben yine de astarın boyanın sağlamlığında çok önemli bir temel olduğunu düşünüyorum. Sonuçta boya ve plastik arasında bir bağ kuruyor ve boyanın dirençli olmasını sağlıyor. Bu arada basınçlı suyun içinde bol miktarda hava vardır, bahçe hortumundan akan sudan çok daha az su harcar ancak basıncın çokluğu sıkıntılı sonuçlar doğuruyor.

Bana güzel bir mangal yapar mısın, bagaja atıp getircen ama, boyamasan da olur :D

7. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Yuvarlak? Kare? Ebatlar nasıl olsun söylemen yeter ;)

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Köksal bunu beğendi.
  8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Tas carpan yer plastik, yani esnek. istedigin astari at tas carptiktan sonra boya illa ki kalkar. Yikama makinalari zaten yakin mesafeden mahfediyor saglam boyayi. Tas darbesi almis yeri mi kaldirmayacak?

TROSSI ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. zeybek_efee

zeybek_efee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Mesut
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Üzücü bir durum. 1 aylık arabanın boyasının atmasını olağan görmek bence bastırılmış düşüncenin sonuçları, kabullenilmiş çaresizlik, yıkamacıda en fazla kaç barlık su tutulabilir ki arabaya :) Suyun boşluktan yürümesi ve boyayı attırması da bir yere kadar, taş vuruğu olmayan yerde niye boya atığı var peki? anca 3-5 mm yürür, ve boya çatlayarak gövdeden ayrılır, fotoğraflardaki manzarayla hiç alakası yok. Avuç içine yakın boya atmış, plastik istediği kadar esnek olsun, kaza yapıp plastik tamponu elle düzeltilen bir çok arabada niye bu şekilde boya atmıyor?

Hocam siz hakkınızı arayın, servis elemanları zaten bu tür olaylara örnek teşkil etmemesi için baştan garanti dışı der. Sonuçları paylaşırsanız bizde takip etmiş oluruz.

Asel Kaan Efe ve idealist bunu beğendi.
  10. idealist

idealist Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yusuf Kaplan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bu benim evdeki ikinci aracım Vw Bora 2002 Model gri yüzlerce taş çarpmıştır araçta ne boya dökülmesi nede solma oldu. taş gelen yer en fazla İğne uçu kadar iz bırakıyor bazıları pasta cila ile yok olabiliyor. daha Fiat, Peugeut araçlarını kullandım hiç birinde bunları yaşamadım sıfır araca taş çarptı diye boyanın dökülmesini izlemek kusura bakmayın mallık olur. Oto kuaförleri veya benim yakıt aldığım yerlerde yüzlerce su tutmuşumdur bunlar başıma hiç başıma gelmedi. Normal karşılayanları anlayamıyorum.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  11. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Merhaba,
    Öncelikle geçmiş olsun. Gerçekten 1 Aylık araba için üzücü bir durum olsa gerek.
    Bana tampondaki ufak noktacıklar pek taş vuruğu gibi gelmedi.
    Bana kullanıcı hatasından çok fabrika hatası gibi geldi.

TurkSpace, Asel Kaan Efe ve idealist bunu beğendi.
  12. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    daha önce defalarca araba yıkadık yıkattın Eraların tampon boyaları da kalitesizdir bilen bilir eraların yarısından fazlasında tamponda mutlaka boya olarak sıkıntı vardır.Bizde de var ama ben hiçbir yıkamada çiziğin veya taş vuruğunun olduğu yerden boya kalktığına şahit olmadım.Octavia Focus Clio Astra Linea Palio çevremizde bu araçların hepsinden var hatta çoğu tazdikli su ile yıkanıyor oto yıkamacılarda vs. Araba 7-8 yaşında olsa boyatın geçin uğraşmayın derdim ama 1 aylık bir arabada neden şimdiden bir boya olsun ve dediğiniz gibiyse gelecekte de benzer sorunlar yaşanabilir onları da engellemek lazım. Umarım iddianızı kanıtlayabilirsiniz ve servis biz çözüm bulur yalnız kesinlikle bir belge bir şey alın çünkü bu ürünlerde şöyle bir şey olabiliyor atıyorum ilk 1 ayda sorun olursa değiştirme vs (bu bilgiyi tamamen attım değişim olmasa da bazı zaman dilimlerinde bazı şeyler daha farklı işlem görüyor) servisten belge almadan yarın öbürgün şikayet ettiğinizde daha farklı sonuçlar çıkabilir. Benim telefonumda olmuştu 3 defa servise gitti sorun düzelmeden geri geldi servis 2. ve 3. gidişimizde sorunu farklı bir sorun olarak yazıp almıştı iade hakkımıza engel olmak için ama tüketici hakem heyeti bizim lehimize karar vermişti.

Asel Kaan Efe ve idealist bunu beğendi.
  13. idealist

idealist Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yusuf Kaplan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Eğer sorun çözülmez ise video çekip 100 bar 140 bar basınçlı su ile aracı yıkayacağım vuruk olmayan diğer yerlerde de boyanın döküldüğüne şahit olacaksınız.günümü ayarlar isem sapanca i30 buluşmasında deneyeceğim. Müşteri Hizmetleri 3 gün süre verdi yoksa video yükleyip görüntüleri Türkiye ile paylaşmak. 70 bin para vermişim iş inada binerse mahkeme ve 1 -2 bin tl Tv haber yapan kanallar bile var? eyvallah. daha önce Türkiye' ye 15 şb bulunan kozmetik ürünleri satan bir firma sorun yaşadım git nereye şikayet edersen et tavrı yaptılar ben direk mahkemeye verdim hakaret , mağduriyet, vb. Avukatım 5 ay içerisinde banka hesaplarına Bloka koydurdu. o Gün beni vazgeçmen için 10 kereden fazla aradılar 150Tl ürün için avukatım 20 Bin tl dava harici para aldı bu para sadece bloke kaldırmak içinde artık bekleyeceğim. artık nedir bilmem böyle durumlar hep bana geliyor...

14. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Abi onlar sinek pisliği değil mi?

Geçmiş olsun.

15. idealist

idealist Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yusuf Kaplan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    evet sinek pisliği yıkayamıyorum boya dökülüyor. bekliyorum şimdilik.

16. Gorazul

Gorazul Guest

Hakkınızı arayın..Sonuna kadar arayın..70 bin lira para veripte kaderinize razı olmayın..O para öyle kolay kazanılmıyor..Bunca millet en lüksünden en eskisine oto yıkamaya veriyor aracını veya kendisi yıkıyor..Ben daha görmedim duymadım böyle şikayetler kimseden..İstisnalar kaideyi bozmaz..Babam 98 model accent kullanıyor hala..Eğer sudan taştan boya kalksaydı o araba şimdi komple boyalı olurdu..Halen bugün daha öyle ufak tefek şeyler olsa bile boya zarar görmüyor..Ama 2015 i20 aldık maalesef gördük ki boyası ince bu aracın..en basit bi çarpmada bile boya kalkıyor..Çarpma dediğimde dengesizin birinin kapısını hızlı açıp bizim aracın kapısına vurması park halindeyken..Başka örneklerde varda ayrıntıya gerek yok daha fazla..Kimse zevk için 70 bin lira verdiği aracı geri vermek istemez..Bunca mahkeme avukat bilmem nesiyle uğraşmaz..Bende dahil olmak üzere hiç kimse aldığı aracı tercih ettiği markayı durduk yere eleştirmez kendi malını kötülemez herhalde..Demek ki ciddi bi sıkıntısı var adamın..

Köksal, Asel Kaan Efe ve idealist bunu beğendi.
  17. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Ben Tamponu komple öyle zannettim.
    Benim tamponda da çizikler var. Hatta köpek dişlemesi bile oldu fakat bu tip bir dökülme olmadı. Bu arada Aracım 7 yaşında.

18. COPILOT17

COPILOT17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    Ramis EKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    ,

Öncelikle geçmiş olsun. Maalesef üzücü bir durumla karşılaşmışsınız. Her ne olursa olsun taş çarpması sonrası oluşan, yıkamadan kaynaklı boya sökülmesi araçta olmaması gereken bir durumdur. Kanımca bu üretim hatası. Ya da aracın tamponu daha önce boyanmıştır. Bu tür durumlar çok sık olmasa da sıfır araçlarda da yaşanılan acı bir durum. Boya atması basınçlı su ile yıkandıkça devam edecektir. Çözüm önerim ise, aracı başka servislere de göstererek araştırmak ve Hyundai Bölge Müdür'üne aktarmak. Israrcı olun. Ben daha önce 4 serviste halledemediğim arızayı bölge müdürünün bizzat araç başında işin içine girmesiyle çözüme ulaştırdım. Şimdiden kolay gelsin.

19. NeXus_

NeXus_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Bence bu arkadaşın yorumlarını görmezden gel çünki hyundai da hisse senedi var sanırım eleştirdin mi kendini kaybediyor

Asel Kaan Efe ve MSC bunu beğendi.
  20. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    @Köksal abim son noktayı koyan açıklamalar yapmış, @idealist arkadaşımızda mahkemeye vermiş, gidişat güzel görünüyor. Ben Yusuf un yerinde olsam o ön tamponun basınçlı su ile komple boyasını dökerdim o zaman taş vuruğu haricindeki yerlerinde boyası epey bir çıkacak zaten durumun ciddiyeti o zaman belli olurdu servis görevlilerince ancak birkaç ufak boya dökülmesi durumu pek ciddi göstermemiş, şu olay garantiye girse arabayı değiştirmeyecekler zaten sadece ön tamponu boyayıp verirler o sebeple bu boyanın zaten komple kazınarak plastiğin zımparalanıp plastik astarı sürülüp üzerine boya vernik ve pasta cila ile son yüzey koruma işlemi yapılması lazım ki tamam olsun. Şu anda lokal boya yapılsa oraya yine dökülecektir. Birde bu tarafından bakın olaya ve birde şunu düşünün siz böyle bir arabaya sahip olsaydınız ne olurdu? boyası pul pul dökülen yeni sıfır bir araba.

Boyadaki problemin taş vuruğundan olmadığı ama taş vuruğu sebebiyle problemin meydana çıktığı ortaya çıkacaktır böylece taş vuruğu problemin ortaya çıkma sebebi olmuş eğer taş vurması olmasaydı bu boya bu kadar çabuk dökülmeyebilirdi 2-3 sene sonra dökülebilirdi, bazı birçok marka üretim aşamasında otomobile taş vurmasına karşı ön tampon ve kaput gibi kısımları boya işlemi yaparken buralara özel işlemler yapıyor ve taş parçası ot çalı diken dal çarpması sonucu çizik bile olmuyor.

Yani probleme birde teknik detaylarıyla bakarsak çevreye duyarlı zararsız boyadan kaynaklı değilde tampon plastiği yüzeyinin pürüzlü yerine parlak olması sebebiyle olabilir, astar işleminin hatalı yapılmasından olabilir, yüzey pürüzü plastik tamponu kalıplama esnasında kalıbın yüzeyinden aldığı mikronluk bir girinti ve çıkıntılı kumlu yüzey deseni gibi olabilir bu kalıbın yüzeyi kalıp üretimde kullanıldıkça zamanla kum desenli yüzeylerin çukurlarına aralarına hammadde kiri pisliği tufal dediğimiz yabancı kirleticiler yüzünden parlaklaşma oluşabilir

Köksal bunu beğendi.
Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş