Başlığı görünce turbo takılır mı diye soru bekleyen arkadaşlarım yanılıyorsunuz. Yurtdışında bir arkadaş bir çılgınlık yapmaya karar vermiş . Kendi manifoldunu kullanıyor. G25 turbo , 38 mm wasgate , piggyback düzeninde orjinal ecuya ek olarak haltech beyin ekliyor. K24 bobinleri takıyor. Kocaman intercooler . Farklı tasarımda bir fan takıyor. Sonuç bu aracın üst kapağında hava o kadar fazla ki yağ külbüratör kapağındaki contaya rağmen bujilerin kenarından çıkıyor. Videonun yorumlarında bir çok çözüm gelmiş .
aşırı beslemeye uygun bir motor değil, yanma odasını forget yapsan bile ne krankı o detonasyona dayanır ne de üst kapak fazla basınca. anca düşük basınçlarda ara devirlerde yürütülür.
Daha önce aynı motora (xd2 elantra olması lazım) turbo takan birisi vardı. Tek bildiğimiz aracın yaklaşık 130 hp olduğunu belirtiyordu. Sonrasında ne oldu ne bitti öğrenemedik.
piggyback ecu turbo sistemine olmamış gibi en baştan standalone ecu yapsalardı güzel olurdu ama belli ki motor buna uygun değil ya 1.6 t-gdi atılacak yada dizelden devam
benim getzde can kullanıyorum edc16c39 beyinli ayrıca olmasa bile engel değil bi ecumaster black ecu ile çözülür hatta orjinalinden iyi olmuş olur
Maliyetten kaçıyorda olabilir. Model yılı da fark ettirir. Getz 2004-2014 arası üretildi diye hatırlıyorum.
Reis senin Accentini biz burada hiç görmedik. İsterseniz resimlerini biraz bir konu başlığınızda paylaşın. Siz nasıl isterseniz. Resimler varsa da ben bilmiyorum. Gözümüz bir açılsın. Ben burada efsanenin doğuşunu yeterince paylaştım. Çok bir tepki yok. Bu kadarı da yeterli.