Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.6 D-CVVT 132 ps lik motor

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda werwer tarafından 13 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. kostantin

kostantin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    176
    Ad Soyad:
    Smile
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Hocam su an aracim yok. Eski kasa 04-07 elentralar güzel lpg ye uyumlu kullanması zevkli özellikle otobanda. Yenilerini bilmiyorum kullanmadım.

2. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Yeni motorlarda aşağı yukarı hepsinde aynı problem var o yüzden eski araçlara yöneleceksiniz mecburen onlarda da farklı arızalar çıkabilir bunu da göz önünde bulundurmak lazım

kostantin bunu beğendi.
  3. kostantin

kostantin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    176
    Ad Soyad:
    Smile
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Aynen hocam olmadı dizel falan bakıcaz napalım .

4. sharpest

sharpest Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Konu başlığına uygun bir tecrübem oldu. Farklı bir forumda paylaştım. Marka forumunda da bulunsun , birilerine yol gösterebilir.
    Aracım 2011 Elantra 1.6 D-CVVT. 2 yıl önce ,90 binde 2. el almıştım. LPG sistemi ATIKER. Montajı ne zaman yapılmış öğrenemedim. Araç 115 bin km. civarına geldiğinde rölantide titreme sorunu başladı. Biraz araştırma yaptım , rölantide sarsıntılı çalışma probleminin subaplardan kaynaklı olma ihtimalini duymuştum ama öncelikle ateşleme sistemini gözden geçirteyim dedim. Birkaç ustaya gösterdim belirgin bir sorun yok bujilerin değişim süresi geçmiş se değiştirsen iyi olur dediler. Değiştirdik , bir işe yaramadı (bu arada elantra nın bujileri iridyum bujiymiş ve değişim periyodu 100 bin gibi bir şey demişlerdi) . Ateşleme bobinlerine, kablolarına baktırdım vs değişen bir şey olmadı. LPG bakımına götürdüğümde usta , senin subaplar dengesiz motor ustana baktırman lazım deyince artık durumu kabullenmeye başladım. Genelde şehir içi olmak üzere 5 bin km daha böyle bindim. En son sabahları ilk çalıştırmada stop etmeye başladı , yokuşlarda performans düştü , araç yolda gidiyorken de titreme hissediliyordu. Geçen hafta usatama bıraktım. Önce üst kapak açıldı , egzos subaplarının tamamı sorunlu , yerine oturmuyor motor kapağını söküp subapları değiştirmemiz lazım dedi. Söküldü , kapakçıya gitti , subap yuvaları taşlandı , yeni subaplar (güneş marka) alıştırıldı , tekrar toplandı.
    Sonuç : Araba saat gibi oldu. Zerre titreme yok. Performansı arttı.
    Malzemeler : 1 takım subap (16 adet), subap lastikleri , motor kapak contası , sıvı conta
    Maliyet : İşçilikler dahil 1300
    Öğrendiklerim :
    Bu süreçte 4-5 ustayla görüştüm. Sordum soruşturdum. LPG kitine kabahat bulan olmadı. Hep söylenen , yeni model araçlarda bu sorun var kiminde kısa vadede, kiminde uzun vadede bu sorun yaşanır denildi. Yağlamalı yada ODB li kitlerinde bu duruma çözüm olmadığını söylediler.
    Yeni nesil , alaşım subap kullanan araçlarda LPG sisteminin bakımları aksatılmamalıymış ve LPG ayarları doğru yöntemle ve periyodik yaptırılmalıymış ! LPG de kullanımda motor arıza lambası yanıyor ise sebebi araştırılmalıymış.
    Bir detay da şu ; Yeni nesil benzinli araçlarda manuel subap ayarı yapılamıyor (Honda hariç diye biliyorum). Genellikle hidrolik lifter kullanılıyor ve bu sayede subaplar otomatik olarak kendini ayarlıyor. Ancak Hyundai ve kia araçlarda kullanılan CVVT motorlarda hidrolik lifter kullanılmamış. Sabit lifterler kullanılmış maalesef. Yani subaplarda en ufak bir bozulma olduğunda dahi bunu tolere edecek bir sistemi yok. Benim usta bir kaç subapta hafif sorun varsa taşlayarak halledebiliyoruz ama çok bozulma fazla ise yada fazla sayıda subapta sorun varsa subapların değişiminden başka çaresi yok diyor. Bu araçlarda hidrolik lifterler kullanılmış olsa LPG den kaynaklanan subap sorunlarının çok daha uzun (200-250 bin) kilometrelerden sonra başlayacağını dile getirdi.

5. Burak&Buse

Burak&Buse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    756
    Ad Soyad:
    Remzi Akıncı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Geçmiş olsun, verdiğin bilgiler için de teşekkürler. Forumda çoğu arkadaş (benim gibi) bu bilgilerden faydalanacaktır.

6. sharpest

sharpest Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Geçti şükür , teşekkürler. Umarım diğer arkadaşlar da bu sorun oluşmaz.
    Herşeye rağmen araçtan memnunum. Otomatik şanzımanı olsun , motor performansı olsun , iç hacmi ve bagajının ferahlığı olsun her bakımdan tatmin edici bir araç. Uzun bir süre daha binmeyi düşünüyorum. Nasip olur inşallah.

yasinunal55 bunu beğendi.
  7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    geçmiş olsun, fakirde çalışmasaydı sübaplara bişey olmazdı. bu yüzden obd li ve iyi enjektörlü kitleri tercih edin başınız ağrımasın diyoruz.

Bu Sayfayı Paylaş