19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.6 CVVT+LPG'mi yoksa 1.5 CRDi 'mi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda adem7452 tarafından 14 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. Çağrı

Çağrı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dizelin performansı benzinliden üstündür. 1.5. crdi era 1.6 cvvt den daha iyi gider. bende admire 1.5 crdi var. sis tır tır sesinden şikayetçi iseniz gelin benimkini dinleyin bi. 3 silindir olduğu için sanki 2 tane tır sesi gibi geliyor. ama eralar 4 silindirli onların sesi daha az. bir de zaten 3. vitesten sonra ses felan kalmıyor. ben bendeki dizel araçla kaç tane benzinli arabayı rampalarda geçtiğimi bilirim. hatta focus ile rampa yukarı kapıştım. 140 vurdum yalan yok, düz uzun bir rampaydı. geçtim bunu. yetişemedi. tüp felan yok aracında çünkü düz de geçti beni. ama dizelin performansı, klimayı açtığında etkilememesi. rampa yukarı vites yükseltebilmek felan hepsi güzel şeyler. bunları benzinlide yapmak zor. hangi benzinli araç klimadan etkilenmez ki bu motor hacimlerinde?

dizel alacak olan kişi bence iki tür profildir: ya araç şirket arabası, ticari taksi ya da bunun gibi çok km yapacaktır. ya da aldığı arabayı 5-6-7 yıl satmayacaktır. ama dizel almada en önemli durum temizini bulmaktır. alırken mutlaka yetkili servise götürün. sonra bendeki gibi bazı sıkıntılar yaşarsınız https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

ama benzinli alacaksan da 1.6 era da iyi bir seçim. onun da tüp taktırma maaliyetleri felan var.

bir kaza anında dizelin patlama ihtimali yok ama benzin ve lpg de var bu.

uzun süre kullanacaksan ya da çok km yapacaksan yılda 25 binden fazla o zaman kesinlikle dizel. ama temiz temiz bir dizel.

2. Cuneyt013

Cuneyt013 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben de o tırr tırrrrr sesine katlanamadığım için benzinli aldım https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

3. M10uR

M10uR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Milyarı Verion:D TIR TIR KIR Pır :(?:D

4. ama yeni nesil dizeller çok ses vermiyor misal era admiradan ve milenyum dizelden daha sessiz bir dizel ..ama hiç bir zaman benzinliye değişmem sonucta dizel...

5. Misafir

Misafir Guest

kardeş sen en iyisi 1.4 al

6. BLUEVİSTA

BLUEVİSTA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    seçim otomatik vites olsaydı 1.4 de 1.6 da fark etmezdi aradaki 200 ccçünkü ama düzviteste farkedebilir ama ben bu istanbultrafiginde para verin düz viteskullamam 1.4 accentimden memnunum 1.6 sının otomatiği arkadaşımda vardi 2 araçtadagazı kökleyince aynı tepkiyialdım ole süper bi atılganlık görmedim o yuzden 1.4 otm yi seçtim seçimimden de pişman değilim saygılar.....

7. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Diğer markaların dizelleri için size katılırım mesela ford-opel-reno-pejo-kia-fiat bunların dizelleri alınmaz.yüksek devirlerde bile kafa ütülerler.

Ama burda bahsedilen motor HYUNDAI CRDİ motorudur.eğer bu motora sesli derseniz,kullanmayı bırakın,yanından bile geçmediğiniz anlamına gelir.En sessiz dizel hyundaı crdi motorudur.(admire 3 silindir hariç)

en tatlı dizel seside yeni transporter ve crafter volt'tadır...ama sorunlu araçlardır orası ayrı bir mesele.....

8. admira ve milenyum dizelleri sanki traktörle motorları değişimiş gibi massallah çok ses çıkartıyor onlar ama sonucta onlarda hyundai onlarda güzel...

9. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    1.4'lerin tutulma sebeplerinden biride şu;

Bazı insanlar bir araba almaya karar verdiklerinde hiç araştırmazlar.giderler bu arabanın en ucuzu ne kadar diye sorarlar ve alırlar.Veyada bir gazetede veya reklamda o aracın başlangıç fiyatını görürler.Diyelimki;20.000tl.almaya karar verirler hemen gidip onu alırlar.
    Yani donanımına motoruna hiç bakmadan araba alan insanlarda var...Çevremdede görüyorum.....

İkinciside;insanların aklına yer etmiş bir kavram vardır "düşük hacimli araba az yakar" kimiside bu yüzden 1,4 alıyor...

10. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    mesela ben 1.4 start klimalı için gittim bayiye 1.4 team abs alıp çıktım kendi bütçemi zorladım zaten...abs olsun şu olsun bu olsun derken fiyat arttıkça arttı zaten bütçem daha geniş olsaydı i30 alırdım ... hyundai era alan insanlar ucuz olduğu için alıyorlar 1.6 team abs şu an 24.750 tl az paramı arada 1600 tl fark var kredi çektiğinizde bu fark iyice arttcak...

11. furkan67

furkan67 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benzinli motor mazotlu motordan tabiki daha iyidir. Ama günümüz türkiyesinde birazcık tasarruf için dizel motor şart. Hem mazot benzinden daha ucuz hemde mazotlu benzinli den daha az yakıyor.

12. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    ben olsam otomatik 1,5 dizeli tercih ederdim. turbonun ataklığı çok hoşuma gidiyor...

13. muratalkis

muratalkis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.6 CVVT Select sahibiyim.
    750 km. yaptım. Hiç dizel araç kullanmadım. Yılda 10-15 bin km. arası yapıyorum. O yüzden benzinli aldım.
    Tavsiye ederim....

14. filito

filito Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sedat
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    1.6 era sahibiyim. Aracımız yeni aldım daha 4 aylık. şu an 4450km de. Expo platinyum plus modeli. Plaka cıkarmadan tüp taktırdım. çok memnunum. Şehir içi 30 tl lik gazla 200-230 km arası yol yapiyorum kullanıma baglı olarak. Çok aşırı bir performans düşüklüğü de yok çok dik yokuş hariç. Geçen gün urfa-antep otobanında lpg ile 210 km hıza ulaştım.

15. sehzade30

sehzade30 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  16. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Arkadaslar birde bişey söleim 1 2 bin farkla bende 1.6 alrdım ancak bayilerde genelde en çok 1.4 ve dizel var en çok 1.4 inanırmısınız kdz ereğlide 1 adet bile 1.6 bulamadım bulsaydım team abs modelinden alıcaktım ama yoktu büyük şehirlerde illaki vardır ama böyle ufak yerlerde yok sipariş imkanı vardı ama ben araba önümde ise direk alır çıkarımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

17. hasan007

hasan007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar tartısmaya grek yok. yıllık 25km den fazla yparm dıyorsan dırek dızel. ama yok yapmam dıyosan 1.6 era. 1.6 era dızelden 1 sn once gırer 0-100km ye. bunun nedenı de benzın yakıyo sonucta arac. bı de dızel araba bı anda turbo şarj etmıyo o yuzden 1.vıtes bıraz gerı kalır ama 2 ye attığı anda noslar. bn 1.5 era sahıbıyım. arkadsımda 2000model 120 hp honda cıvıc war 1.6. 1. vıtes kafa kafaya gıdyo 2 ye atar atmaz one gecıyorum. 180e kadr onde gıdıyorum fakat sonrasında dızel sonucta hız kesmeye baslıyor. honda da yoluna benı gecerek dewam edıyo bu kanıtlanmıs bı durum. fakat 1.6 era dızele ara hızlanmalar harc baska turlu yol wermez fakat dzel de brakmaz arkasından gıder. bu arada tartsmaya grek yok arkadslar bırbırımızı kırmayalım https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

18. şansal

şansal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesin dizel torku çook yüksek bi araba

19. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ben sanırım bu konuyu anlatamadan bu diyarlardan gideceğim :)))) 1.4 aracım 100 km de 10 lt den aşşağı hiç benzin yakmadı 9 lt yi 1 veya 2 defa gördüm gelelim şimdiki 1.6 aracıma 100 km de en çok 9 lt gördüm oda ilk kmlerde şimdi ise 8lt ila 7.5 lt arası yakıyor + performansı gözle görülür derecede farklı kesinlikle ne klima ne rampa performansını etkilemiyor yılda 20-25 000 km den az yapan biri için dizel araç almak tasarruf sağlamaz heleki 10.000 km civarı yapan standart kullanıcı zarar eder lpg taktırmaksa bu standart kullanıcı için inanılmaz bir hata çünkü lpg maliyeti tabiki iyi bir marka 2.500- 3000 tl arasına mal oluyor bu parayı çıkarmak için kaç yıl kaç km yapılması gerektiğini hesaplayınız ha tabiki yılda çok km yapanlar için konuşmuyoruz fakat onlarda benzinliye lpg taktırmaktansa aynı fiyata kesinlikle dizel tercih etmelidir.

20. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    bu arada lpg nin servis dışı takımında garantiyi bozması sonradan takılan her parça gibi sorun çıkarma riski bulunması ve performans kaybı yaratması + bagajda tüp ile gezmek ...... bunlar ise diğer dezavantajlar...

Bu Sayfayı Paylaş