Arkadaşlar merhaba öncelikle bende 1.6 crdi accent blue var bi ara gaza geldim 2. Viteste gazı kökledim araba 50 falan yaptı sonra 4 den 2 ye çrkiyormuşsun gibi bi tutma yaptı bu sorunmudur yoksa her bluede varmı saygılar.
2. Viteste gaza epey abandım araç 50 km hız kadar hızlandı sonra araçta büyük vitesten küçük vitese çekmişim gibi bi tutma oldu.
Dizel ve benzinli motorların devir aralıkları farklıdır. Mesela benzinli bir motorda, boşta çalışırken dip gaz yaparsanız, devir 6000/7000 arası yükselip, kesiciye girer. Dizelde de, 2500/3000 devirde kalır. Motor kesiciye girene kadar gaz vermişsiniz.
2.ci vitesin hızını astığınız için ayağınızi gazdan cektiginiz an motor freni devreye girmiştir devir yükselir bağırır araç tutunma yapar hız düşünce kendine gelir normal olmasi lazim benim bildiğim .
dizel ve turbolu araçları sakin kullanmak gerekli zira turbo arızası hem pahalı hemde cansıkıcıdır düzen tutmaz. sizin dediğiniz gibi araçlar atmosferik araçlarda kullanılabilir onlarda benzinli bule lar. Bende 2013 daha önce 1.6 blue prime vardı o araç mermi gibi sadece devirini geçirmeyin 2500 -2700 geçmesinki arıza yapmasın zaten çok seri bir araç dizeller torktan dolayı -gülel güle kullanın