Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 Yumurta Kasa Silkeleme Sorunu Yardım

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda rharus tarafından 25 Nisan 2026 12:43 tarihinde açılan konu

1. rharus

rharus Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Mert erden
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Arkadaşlar 99 model 1.5 accent aracımda silkeleme sorunu var. Ateşleme sistemini değiştirdim düzelmedi. Sonra farkettimki hava filtresinden çıkan hortumdan rölanti motoruna giden hortuma vana takılmış. Vanayı sola doğru çevirince silkeleme azalıyor ama rölanti yükseliyor. Sağa çevirince de silkeleme artıyor ama rölanti düşüyor. Arabayı aldığım arkadaşa sordum rölanti motoru ve hava akışı değiştirmiş sorun çözülmeyince vanayı tekrar takmış aldığında da o şekildeymiş yani. Kendisi çözmeye çalışmış ama bu iki parçayı değiştirmesine rağmen sorun çözülmemiş. Daha önce yaşayan var mı böyle bir durum? 3000 devirden sonra silkeleme yok sert gaz verirken silkeleme yok ama sabit gaz düşük devir gidemiyorum özellikle 1. 2. Viteste çok yapıyor. Yokuş aşağı viteste gaza basmıyorkende silkeleme yapıyor. Vakum kaçağı mı var acaba anlayamadım.

2. FehimYanzı

FehimYanzı Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Fehim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Hocam aks iç lalesi de boşluk oluncada silkeleme yapabilir lifte kaldırıp bir baktırın özellikle alt devir viteslerde kendini belli eder.

3. rharus

rharus Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Mert erden
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Bende bunu düşündüm aslında alt takımdan yürür aksamdan dolayı olabilir mi diye ama hava ayarı için sonradan takılan vanayla oynayınca silkeleme durumunun değişiklik göstermesiyle bağdaştıramadım.

Bu Sayfayı Paylaş