Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 vgt klm 88 hp ile 110 hp arasindaki fark

'Getz Forum - Club' forumunda gölge_23 tarafından 28 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    turbodan dolayı daha çabuk bitiyo abi.Eski motorları göz önüne alıcak olursak:D oooo bi impala'nın motoru kafadan 750bin kmhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifGünümüz teknolojisinde dizel araçlar biraz sorunlu bunun kaynağıda yine bilinçsiz kullanıcısı ben şahsen dediğim gibi dizel araç düşünsem gider sıfır alırım 100,000 kmye gelmedende satarım.

2. Misafir

Misafir Guest

Turbonun yanı sıra ekonımik olsun diye silindir hacimlerini de düşürdüler, en büyük problem burdan çıkıyor, dizek motor dedin'mi 2L'den aşağı olmayacak, bak bakalım turbo besleme bile olsa o moturu bitirebiliyormusun...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

3. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aynen öle abi turbosuz olcak bide tamamdır.Dert yok tasa yok bas marşa git

4. StrawBeeRy

StrawBeeRy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Mert S.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    babamdada 110 hp lik era var 2007 model 140.000 kmde maşallah ilk günkü gibi sağlam gidiyor valla otobanda 210 215 km hıza çıkıyor orjinal lastik ve saç jantla ama yakıtı malum biraz fazla yakıyor, şehir içinde oldukça ekonomik tavsiye ederim

5. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Coskun abi aynen dediğin gibi. bizim iveco war 650binde, adam gibi kullandıldıgından daha motor yaptırılmadı. ama diger taraftan daha önce dediğim gibi insanlar dizel araba kullanmayı bilmedikleri için milletin turboları 100binleri gormeden arıza cıkartıyor. ayrıca dediğin gibi dizeller daha saglam normalde ama ne yazikki ülkemizde 150binde dizellerr genelde bitik oluyor. 300binde sapa saglam olanlar mutlaka vardır. Zaten sorun insanların özenli kullanmaması. O yüzden herkesin dediği sahibini tanımadıgın dizel alma. Yoksa iyi motorlar ama ozaman kadar nasıl kullanıldıgı cok önemli.

6. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bu turbo azısası alınırken servıse falan gosterdıgımızde anlasılmıo mu ?

7. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Arıza ciddiyse anlasılır ama ortada bir arıza yoksa gozukmez. binlerce km saglıklı bir sekilde kullanılmamıs turbo hemn arıza cıkartıcak die birsey yok. siz alırsınız aracı 5bin km sonra bozulabilir.

8. doganerahmet

doganerahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence turboya çok kafayı da takmamak lazım.Hyundainin orjinal turboları 1050 tl civarında ki turbo öyle kolay kolay sorun çıkaracak bişey de değil.Çok hor kullanıldığı takdirde bile 100 bin civarında gider genelde.Zaten dizel bir arabayla 15000 km. civarında bi turbo parası kara geçiyorsunuz.(benzinliye göre tabi)

9. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    sadece turbo değil ki, turbo nun değişmesinede gerek yok zaten, tamir edilebiliyor. Enejtorlerin bozulursa asıl sorun ozmn. sonra 2. el bir benzinli aracta bile hor kullanılmaktan sorun cıkar. Parcaları, bakımı daha pahalıdır vs vs. Zaten isteyen istedigini alır ve almalıda. Sadece piyasa durumu hakkında bilgili olmasaını istedim. Piyasadaki dizellerin cogu 100bine gelmeden sorun cıkartıyor. Cıkarmayanlarda var mutlaka. Cıkartmayanından almak için sahibini tanımak lazım. dusunsenize kaportası temiz yeni gibi ama motoru hor kullanılmaktan yıpranmıs bir dizel araba alıyorsunuz. İşte bu piyasa da ne yazıkki bu türde hor kullanılmıs bir araba alma ihtimali cok yuksek. Önemli olan hor kullanılmamıs bir araba alabilmek.

10. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Pardon nasıl kara geçiyorsunuz anlıyamadım?Benzinli aracın bakımı 200 tutuyosa dizelinki 400 tutmuyomu?Ehh işte harbiden kara geçiliyomuşhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

11. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    SAllamış gibime geldi :)

12. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hangi kısmı sallanmış abihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

13. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    ya ordaki kar denilen, dizelin az yakması ve dizelin benzişne gore ucuz olması. Bizde işletme dersinde en temel sey bir işin sürdürülebilirliğiydi. Bir iş kurmak değil, kurulan işin sürdürülebilir olması asıl önemli olandır. Bu surdurulebilirlil hesapalrıda gelecek tahminlerine dayalı oluyor. Gelecekteki riskleriniz ve avantajlarınız buna swot analizi diyoruz. terazini bir tarafına riskler diger tarafına avantajlar koyulup tartılıyor. Aynı sekilde dizel arac alacak olan birininde riskleri ve avantajlarını kendi acısından tartması gerekir. Benm açımdan yılda 10bin km yapomıyorsam dizel almamın riski buyuktur, yılda 40bin yapıosam yani ticari olarak kullanıosam dizel almamın riskleri avantajlarına göre daha azdır. vs vs vs.

Hep forumda taksiciler örnek verilir ya. taksiciler tarafından en cok tercih edilen araba! bende adetten diye aynı örnegi vereyim!

Bu taksicilerin en cok tercih ettikleri Era ların cogunlugu 1.6 lpg lidir. Dizeller de vardır ama benzine kıyasla sayısı cok azdır. Sehiriçinde en cok araba kullananlar ve bu işi ticari olarak yapan insanlar hala benzinli tercih ediyorsa, vardır bir bildikleri demek yalnıs olmaz sanırım.

14. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaslar oyle dionuzda. simdi ben 1.4 era 1.6 era lara bakiorumm. adamlar lpg takmis hala 240 falan yakioz diolarrr. bn admiremi gecen sattim. bn ticari olarak araci kullanmiorum fakat gezmeyi cok seven biriyim. 8 ayda 11000 km yaptimm. bana oyle bisey deinki lpg li era alimm. ikna edecek var mi?

15. @ykut

@ykut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    ş.içinde 185 kuruş yakıyorum Ankara' da yani 100km' de 9lt - 10lt arası yakıyorum hemen hemen

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Benzinli Bir Erayla Bu Değer Biraz Zor LPG Yoksa..

17. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    usta forumda simdi lpg lileride okudum . yok kit uyum saglamadi 220 krs yakio . faln yani lpye guvenilmezki. cunku bunun icinde bnzinde yakiooo. yani ne bilim ben gene dizelden yanayimm. dizel getz ve eralar ne kadar yakiyorrr acaba

18. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Hocam ben ılk defa sızden duydum takılan kıt ın eraya uymadıgını eger takılan kıt eraya uymassa hıcbır araca uymaz randıman alınamaz montajla alakalıdır.yılda 15 bın km kapıyorsanız dızel bakabılırsınız benzınlıde olabılır sadece secımı krıterlerınızle belırlemenıze kalır ıs

19. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    he bıde sunu soylıyım atıker bayı babama 1000 km arac fazla yakacak demıstı rodaj gıbı dusunun ondan sonra yakıt duser 0.19 a(0.22 kurus ıcın bahsettım)

20. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    8 ayda 11000 km yptim aama iknci el dizele guvenmiorum iste

Bu Sayfayı Paylaş