Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 VGT Getz'den Sonra 1.2 Tdi Polo

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda cihan_kaba tarafından 1 Ekim 2015 tarihinde açılan konu

1. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Soruya ben cevap veriyorum performans:) mesela benim zaten şuan elimdeki getz şehir içi tıkanık trafikte 8-9 litre yakıyor, neyse işte elimizde hızlı araba olduğunu varsayalım getz falan değil böyle daha hızlı ve daha üst segment bir arabamız olsa işte ışıklarda çabuk hızlanma ihtiyacı şundan oluyor zaten ışıklarda yada kavşakta en ön sırada isek yapabiliyoruz bunu ve çabuk hızlanma gereğini tamamen trafiği rahatlatmak ve bizi sıkıştırıp arkamızdan söylenip sıkıntı yaratacak sürücülerden korunmak için yapıyoruz:) eğer yavaş kalırsanız tepenize binerler heleki altınızda ekonomik ucuz ve ufak bir araba varsa ''yol versin zaten gidemiyor'' diyerek bizi bol bol sıkıştırırlar. Bu sebeple görünümü vahşi olan ve motorunun gücü arka kısmında bagaj kapağında 2.0 turbo gibi şeyler yazan bu sebeple diğer sürücülere korku ve panik yaratan otomobiller şu an benim favorim. Özellikle İstanbul ve Gebze gibi yerlerde durum bu, diğer bölgelerde öyle değil.

Bunun amacını ve felsefesini mantıken açıklaması çok kolay; eğer altınızda bir tane 1.2 polo olsa gidip 320 bmw yi sıkıştırır yol istermisiniz? yol vermese geçebilir misiniz? yada altınızda 2.0 litre turbo benzinli yada dizel ve güçlü motora sahip C yada D sınıfı bir araba olsa önünüzde yavaş ilerleyen 1.2 polo gibi bir araba yada benzeri olsa ondan yol istemez misiniz? onunla beraber bütün yolu ikinci viteste gidecekmisiniz? insanlar arkanızda kuyruk olacaklar ? niye gitmiyorsunuz diye ticari araçların hepsi rahatsız edecek? halbuki güçlü ve yakıtı içen 140-200hp arası tarzdaki bir otomobil ile çok kısa sürede emniyetli biçimde sollama yapabilirsiniz. Buna verilen her kuruşa değer bence:)

Öte yandan bende gittiğim her yerde ücretli ve kapalı otoparkları tercih edip turistik tarzdaki şehir içi gezilerimi yada alışverişimi otoparktan 2-3km yol yürüyerek yapıyorum ve İstanbul avrupa anadolu yakası merkezi bölgelere giderken toplu taşıma araçlarını kullanıyorum:) Çünki İstanbulun yükü almış başını taşmış gitmiş birde ben ilave olup daha fazla sıkıntı yapmayayım diye zaten İstanbul a arabamla gidersem ben de sıkıntıya giriyorum:) Trafiğin yükünü hafifletmek için yapılan şeyler artık İstanbul gibi yerlerde vatandaşlık görevi gibi oldu:)

işte yukarıda uzun uzadıya yazdım şimdi daha iyi anlaşılması için özetlemem gerekirse:) trafiğin yavaş aktığı yerlerde trafiği rahatlatacak bir diğer husus bence 30-35 yaş üzeri olgun kişilerin kullanması gereken kaliteli ve seri otomobiller, ancak bunlar yanlış kişilerin eline geçerse tabi ki kötü sonuçları olabilir. Eve 1 saat erken gelmek için ben ayda fazladan 200 lira verirdim:)

2. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Anladım abi de aklında olsun 900 1000 liraya atiker takıyolar her şey dahil biz öyle taktırmıştık ;)

3. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bence performans tüketim müketim hepsi hikaye herşeyden önce güvenliktir , 500 ps Şahin olsa km de 1 kuruş yaksa güvelik olmadıktan sonra yaksa neye yarar?

Sent from my iPhone using Tapatalk

erenuzel41 bunu beğendi.
  4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Eren'e katılıyorum, İş ile ev arasında hep aynı yolu kullanırım. Getz ile trafik ışıklarında daha yeşil yanmadan yada yanar yanmaz ya korna ya sellektör yapıyordu arkadaki sürücü. Şimdi ise aynı yolda aynı Elantra yada i30 ile masustan geç kalkış yapıyorum bir Allah'ın kulu ne sellektör ne korna çalıyor. Bunlara keza yol hakkı karşı tarafın olmasına rağmen bana yol veriyorlar. Daha elit tabakada ise 15 gün boyunca CLS Mercedes kullandım 2000 km kadar yol yaptım, adeta askerde millet Er ben Yüzbaşıymışım gibi itibar gördüm trafikte :)

gogo46, Murat, Ersin ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  5. Turker ERA

Turker ERA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    76
    Ad Soyad:
    Turker Ördek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Ben 38 yasindayim gencler, boyle ışıkta kornaymış felanmış takmam. Onumde biri yavaşmış diye korna calmam. Acikcasi cok sacma buldum gerekcenizi

Önal ve erenuzel41 bunu beğendi.
  6. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Kimine göre gerekçe ama birde gerçekler var. 1.5 ay oldu sonatayı alalı sıkışık sokakta geri git işareti yapıyorum ve geri gidiyorlar. Xd2 de geç abi birşey olmaz diye diye sürtenler oluyordu. @Emre nin dediği gibi ilk öncelik güvenlik yoksa kalanı hikaye.

Korna çalma muhabbetine de çok şahit oldum :) yumurtada korna basanlar şimdi yoklar.

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emre bunu beğendi.
  7. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Güvenlik istemeyen varsa enjeksiyonlu doğan alsın turbo taktırsın çok kaçar birde yanlarlar her köşede parçasıda ucuz mis gibi binerler :) düşük maliyet

Sent from my iPhone using Tapatalk

ardaozdemir ve Murat bunu beğendi.
  8. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Birde şu var büyükşehirlerde park yeri bulmak her daim problemdir bu sebeple park yasak tabelası olmasa da park etmenin yasak olduğu yerler vardır ışıklara yada kavşaklara 30 metre kala olan bölümler gibi yada kaldırıma tekerlek çıkartarak park etmek gibi, park etmenin nispeten yasak olduğu bu gibi hallerde ve yerlerde çoğunlukla araçlar kalabalık şehir trafiğinde kaçacak delik olmadığı için böyle yerlere park ederler ve bunların çoğu trafik polislerince yetişememezlikten yada kalabalıktan dolayı birde halkı çok fazla sıkıntıya sokup ortamı isyan ortamına çevirmemek adına görmezden gelinir, polis herşeye ceza yazsa halk mahvolur çünki bununda bir derecesi bir raconu illaki var sonuçta isteseler nefes aldırmazlar, ancak bir getz i, tofaşı yada lada samara yı veya 1.2 polo yu park yasağı olan bir yere çekerseniz birkaç saat sonra yerinde bulamazsınız çekici alıp götürür:) peşine park cezası gelir ve arabaya çekilirken zarar gelebilir ön takım amortisör patlaması vs vs. ancak hafiften park yasağı olan bir yere böyle 2010 model ve üzeri bmw 520 yada siyah mercedes E220 falan çekin kimse ellemez:) en fazla ceza yazarlar hatta onu da yazmayabilirler? bilemiyorum:) çünki bu tip arabalara genelde nasıl insanlar biner diye tahmin yürütülür çekici zarar verirse bu yükün altından kimse çıkamaz gibi düşünceler vardır ve kimse ellemez onları:)

Park sorununu da güvenli güçlü motorlu ve iyi bir araba ile çözmüş olduk böylece:)

Türker abi çok sabırlısınız takdir ediyorum, açıkçası evet doğrudur teoride bakarsak bunlar saçma şeylerdir, ama trafikteki diğer insanlar yaya yada sürücü farketmez insanlar işte, bazılarımızı o kadar çok yıpratıyor ki bu tip çözümler çıkarıyorum:) çünki sürücülerin bazıları hatta büyük bölümü teorideki gibi araba kullanmazlar:) onlarla beraber aynı trafiği paylaşacak isek onlarla aynı özelliklere yada en azından yakın seviyeye gelmemiz gerekiyor.

9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    İşte orada duracaklar Emre:) parçası ucuz diye neye çarpacaklar nereye çarpacaklar? ya kamu malına çarpacak işte direktir ağaçtır beton bariyerdir bunlar zarar görebilen ve zarar verenden tazmin edilebilecek devlet malı olan şeyler, karşılıksız kalmaz yani, yada gelip senin benim arabama vuracaklar ki bu da yanlarına kalmaz.

Zaten iyi araba performanslı araba derken bunlarda olmazsa olmaz şekilde şart olan güvenlik te beraberinde veriliyor o araçlarda. Bmw 1 serisi, tuscani, fx coupe, proceed gt, 208 gti, scirocco, honda S2000 gibi otomobiller yada passat, mercedes E serisi, sonata, vectra gibi araçlardan bahsediyorum ESP sinden hava yastığına her birşey var. Bunlar hem güvenli hem bu üste çıkabilme ve yolda söz dinletme felsefesini tutturuyorlar. Turbo modifiyeli tofaş bu sınıfın dışında kalıyor zaten:) tofaş şahin olmaz:)

Güçlü araba diye her daim gazlamaya hızlı gitmeye gerek yok, askerin polisin de silahı var ama sürekli kullanmıyor:) caydırıcı olsun yeter

10. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Olay farklı yerlere kaymış...:) ama güçlü araç her zaman candır gerisi teferruatır benim için.

11. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben bir yerlere çarpsınlar demedim zaten , saydığınız performanslı araçlar ekonomi düşünen arkadaşların ocaklarına incir ağacı dikebilir tabiki banada incir ağacı dikerler :)

12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İnsanların düşünceleri elbette farklı olacaktır. Herkesin tahammül derecesi yada tahammül etme durumu farklıdır. Uyarı mayetindeki hafif korna elbette hoşgörü ile karşılanabilir ama küfür tadındaki kornaya ben tahammül edemiyorum.
    Kimisine küfür edersin güler arkasını döner gider, kimisine Lan demek bile delirtmeye yeterli seviyedir. E tabi büyük şehirde gamsız olmak en iyi şey ama ben ve benim gibiler malesef gamsız olamayabiliyor. Bence bazı şeylerin yaş ile alakası sınırlı, insanlar ince düşünce çok çok az seviyede bencillikten kaynaklı yaşm tarzlarını günümüzde hepimiz mutlak yaşıyoruzdur.

Eren, bazı hatalar hatalar ve yanlışlar doğurur. Ben bazı şeylerin yanlışını hatasını vatandaşlarda aramıyorum.

Eski Edirne Asfaltı ; 1. dereceden ulaşım yolu. Bu yol önceden 4 gidiş/geliş şeridi vardı. Şimdi ise 2 geliş 2 dönüş şeridine ufaltıldı. 10 mt'lik kaldırımlar lokanta ve mağazaların işine yaradı, ürünleri masaları attılar dışarı. Ambulansı vs siren öttürüyor ama öndeki araç nereye gidipte yol verecekki. Yol üstündeki kimi esnafların müşterileri arabalarını park edemiyorki mağazaya girsin, 7 dk park süresi var ama 6. dakikada ceza EDS tarafından kesiliyor.

Akabininde olaya baktığınızda hata ve yanlışlar neler doğurmuş oldu :) Birçok yolumuzda aydınlatma yok onun yanı sıra ne yol çizgisi ne başka şey var, hepimiz böyle yollarla karşılıyoruzdur. Uzunları yaksak öndeki yada karşıdan gelen aracı tehlikeye düşürürüz, ya sisleri açıyoruz yada bununla yetinmeyenler xenon taktırıyor vs gibi farklı çözüm yolları arıyor. Ben sisleri açıyorum yanları aydınlattığı için. Peki böyle bir yolda kaza yapmış olsak Karayolları yada Devlet diyecekmi bizlere '' Dur vatandaş bizim ihmalimizden dolayı oldu bu kaza maddi manevi hasarını karşılayacağız '' Daha kötü olaylarda olduğu oluyor da onlara değinmek istemiyorum :(

Benmi çok ayrıntalı detaylı düşünüyorum bilemiyorum :)

erenuzel41 bunu beğendi.
  13. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ya bizim Türk milletinden 100 kişiyi seçip anket yapsanız kağıt üzerinde 40 tanesi güçlü arabadan yana olur, 60 tane kişide arabayı yürütsün yeter der. Fakat real hayatta 100 kişinin 90'ı performanslı ve güçlü araba ister. Güçsüz az yakan arabayı ticari taksi ve şirket sahipleri ister oda bir gerçek, Hatta 140 km hızı geçmesin kafi derler :)

14. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Kesinlikle çok doğru abi...:)

15. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    O güç ayağımın altında olsun da giderim gitmem o benim o an bileceğim iş.Kaldı ki şöyle bir durum da var her zaman fren kurtarmıyor insanı daha geçen gün sıkıştıran iki arabanın arasından gaz gücüyle kaçtım.Ben onu bunu bilmem ayağımın altında güç olması hoşuma gider.Şu da bir gerçek daha önce de bu konu tartışıldı forumda bir yere varılmıyor burdan :D Yeni kasa i20 ile 160'ı geçemiyorum demişti biri o başlıkta da uzun uzadıya tartışmıştık 160 yeterli bir hız mı değil mi hızlı mı gidelim ne yapalım diye sonunda bir yere varamadık.

Konuya dönecek olursak 1.3 Astra hakkında yorum yapayım ben de Araba gitmiyor.Gerçekten gitmiyor.Bir otoparkta durduk eğimli bir yerdi otomatik vites hava çok sıcak klimayı açtık ayağı frenden çekiyorsun gaz veriyorsun araba ne ileri gidiyor ne geri gidiyor.Arabanın da yabancısıyız sport moduna aldık klimayı kapattık falan öyle zorlana zorlana kalktı ordan.Eğer ben dizel araç alacaksam araç dizel olduğu için daha fazla para vereceksem bence o araç en azından ara hızlanmalarda gitmeli ya hadi kalkışta yavaş kalsın ama 70-100hızlanmasında beni üzmemeli

16. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    genel olarak güzel bir konu olmuş, ben de birşeyler yazayım:

VGT Getzimi sattıktan sonra anladım performansın kıymetini, meğer satarken pek de beğenmediğim getz piyasa arabaları arasında en performanslı araçlardan birisiymiş. size gücü, çekişi hissettiriyormuş. maalesef sonradan anladım bütün bunları. ben getz kullanırken en dik rampada bile vites düşürdüğümü hatırlamam. hatta pozantı otobanında hiç gaz kesmeden en sol şeritten çıkışımı hatırlıyorum. ben de en az 5-6 yıldan beri kimseyle yarışmıyorum, gayet sakin kullanıyorum, ama karşınızda dik bir rampa varsa ve klimanız açıksa getz gibi bir aracınız varsa hiç sorun yaşamazsınız. Benim güçlü araba kullanmak için gerekçem bu.

konuyu açan arkadaşa diyeceğim: getzi satıp 1.2 tdi polo almak performans açısından çok feci bir hayal kırıklığına neden olabilir. bunu bilerek alacaksanız sorun yok.

bakım fiyatları konusunda bazı arkadaşlar fatura falan paylaşmışlar, bu faturalar konu hakkında hiçbir şey belirlemez. şöyle ki, günümüzde her yetkili servis her araç için özel bir fiyat belirleyebiliyor. yani bir periyodik bakım listede 500 tl görünüyor, ama kimi müşterisine 300 kimisine de 400 tl fiyat çıkabiliryor. ayrıca aynı markanın farklı servisleri de farklı fiyat çıkartıyor. Eskişehir'deki VW sahiplerinin, Eskişehirde VW yetkili servisi olmasına rağmen araçlarını Afyondaki servise götürdüğünü biliyorum.(artık ne kadar canı yandıysa adamların). son bir örnek vereyim, bir arkadaşımın Astra H kasa 2011 model dizel aracı servise sadece yağ değişimi için 550 TL verdi. ben Astra H kasa 2007 model dizel aracım için sadece yağ değişimine 250 TL verdim. aynı yetkili servis aynı hafta yapılan işlem.

bir de Türker Bey'e, LPG taktırınca iki defa Sivas - İstanbul gidip gelseniz kendini amorti ediyor, hem bu kadar çok yakıp hem de LPG taktırmaya nakitim yok demek biraz tezat olmuş. Lütfen taksit falan bir şekilde halledin LPG işini.

Murat, erenuzel41 ve Ersin bunu beğendi.
  17. Turker ERA

Turker ERA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    76
    Ad Soyad:
    Turker Ördek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Merhaba
    Şimdi senede 1 kez Sivas gitmek icin lpg takamam, Lpg de litresi 2,5 tl. 9 litre yaksam lpg ile 427 tl yakit maliyeti eder. ben kac benzindede zaten 770 tl yaktim. 343 tl kazancim olcak.
    Lavato garantisi olan arabaya garanti vermiyor,
    prins de vermedi.
    benim 47000 km deki 5 yil garantili arabama garanti veren tek firma brc.
    oda 2250 tl istiyor. benim o parayi egale etmem icin benzil lpg paritesi ile carpmam demek. Yani benim arabamin benzin lpg paritesi 0.18 kuruş. 2250 tl amorti etmesi icinde, 12500 km yol almam gerekiyor. Buna ruhsat masrafini ve ekstra lpg bakim masrafini dahil etmedim bile.

Ben kuyumculuk yapiyorum, maliyet muhasebem iyidir. 2 tane kredi oduyorum. bunlar bitince arabayi satip powershift ford veya mazda 3 serisi alacagim. Kredi bitene kadar era bende.

18. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Şehiriçi kullanmiyorsaniz yıllık 10000 km altında yol yapıyorsanız amorti etmek uzun sürecektir elbette. Ben bu yaz tatilde 2300 km yolda 370 lira yaktım. Normalde de ayda 1000-1500 km yol yapıyorum. Benzinli olsaydı aracım ya LPG taktırır ya da dizel ile değiştirirdim. Maliyeti daha düşük olacaktır emin olun.

19. Turker ERA

Turker ERA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    76
    Ad Soyad:
    Turker Ördek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Benim birde şoyle bir sıkıntım var. Hyundai araba uretiyor biniyoz. Yakit uketimi dusurmek icin 3cü şahislara araci elletiyoz. Sonra araba garantiden düşüyor. benim garanti icin verdigim ekstra para yalan oluyor. nerde kaldi ekonomi. Arabama baska bir firmanin ellemesini istemiyorum.
    Bu nedemek yani, araba al kullan,
    ekonomi icin baskasindan parca al.
    Onu degistir bunu degistir. Olmaz boyle sey. Bide diyorlar satarken 1 yilda amorti edersin.
    arabanin fabrika garatisi gitsin,
    motor ellenmiş olsun.

Madem boyle olcak, ayni yakit ve vergi dilimine sahip daha guclu ve luks araba almak bana daha mantiklu geliyor.

Önal bunu beğendi.
  20. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Garanti konusunda o kadar çok sey söyleyebilirim ki ama bunu yazarak anlatmak konuşmak zor. Yüzyuze gelirsek detaylı konusuruz ama bence yanlış düşünüyorsunuz garanti konusunda.

Bu Sayfayı Paylaş