Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 getz satıp 1.4 i20 almak

'İ20 Forum - Club' forumunda mert_driver tarafından 24 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu

1. hube

hube Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1,4 dizel bakım masrafım gene belirteyim;
    10 bin 150 tl 20 bin 190 tl, 28bindeyim 30 bin 210 tl extra çıkmazsa ödeyeceğim

2. sirhamit

sirhamit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar,
    Ben 20 gün önce Getz 1.5 crdi aracımı sattım ve i20 1.4 crdi team aldım.
    İlk olarak memnun kaldığımı söyleyeyim.
    İlk olarak FULL den depoyu doldurdum. 50 litre aldı. 180 TL ödedim.
    şehir içinde 870 km yol yaptım. Aracın yol tutuşu, konforu, görünüşü Getzden daha güzel. Ama Getz kadar seri değil. Ama performansı yeterli diyebilirim.
    Kullandıkça performansı artıyor. Şu anda 1600 km de oldu. Getzi de sıfır almıştım. Ama şunu belirteyim Getz fiyat performans açısından en iyi araç bence. Bu karara 9 tane araba değiştirdikten ve 3,5 sene otomotiv de çalıştıktan sonra karar verdim. Hedefimde i30 var. Bir gün alacağım inşallah.

3. ahmetaykac

ahmetaykac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Merhaba,

Bir kere iç hacmi daha geniş,daha ferah ve kaliteli,içine biner binmez anlarsınız daha kaliteli olduğunu,kullanılan malzeme tartışılmaz çok daha iyi..

Yol tutuş çok daha iyi,getz de kullandım ben,virajlarda toparlayamıyordum arabayı ama i20 maşallah çok iyi virajlarda..yüksek hızlarda bile sağlam..

Getz deki performansın çok daha iyisini bulursunuz..atak bi araç sayılır..

Size tavsiyem en kısa zamanda test sürüşü yapın..

Düzenleyen : ahmetaykac

4. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Tabi yeni kasa bir araç yani 1.4 ün torkuna bakmadım ama fazla bir fark yoktur sanırım.

Tabiki i20 alınır bir araçtır.Ama getzinden memnunsan devam et onunla derim.

5. sirhamit

sirhamit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Getz kesinlikle daha seri.

6. ahmetaykac

ahmetaykac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Virajlarda da seri getz https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Bence i20 daha seri bir araç,artı yolda güven veriyor,yüksek hızlarda getz te ben kesinlikle kendimi rahat hissetmiyordum..i20 her türlü getz ten üstün bir araba..getz virajlarda arka taraf atıyor.

7. canberk1997

canberk1997 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ERKAN KUBAT
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 GDİ (2012-201X) GD
    ankara eski altındag yolu herkes bilir ben oranın en keskin virajına 100 km h girdim i20 girsinde görelim

8. banistercaq

banistercaq Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    tebrik ederim :)

9. mkozan

mkozan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Mustafa Kozan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    lastik markani ve modelini paylasirsan seviniriz. saygilarimla,

10. yekvet

yekvet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mert driver dostum içini rahat tut. Şimdi i20 alıcaksın, zamanla donanımının fazlalığı, ferah kabin derken isimde vericeksin ona duman, bıyık filan aileden biri olup gidicek.
    Kendimden örnek vereyim uzuun zamandır C sınıfı dizel araç bakıyorum ama gücümüz yetmiycek o yüzden B sınıfına döndüm. Tek seçenek Hyundai i20
    Bütün markaların B sınıfı araçlarının Teknik ve donanım özelliklerini ezbere biliyorum. %40 ile tecrübem var.
    Mesela neden i20: *1.4 crdi bu motor kadar torklu 1.4 dizel motor yok. 225 Nm 1750-2750 dvirler arası hemde. Diğer markaların eskimiş ve cansız motorlarından sıkıldım çünkü. -Multijet 2001 den beri opel(GM) & fiat ortak yapımı yeter eskidi güçsüz -Citroen, Ford, Peugeot aynı 1.4 çağdışı motor bıktım 160nm tork ne ya -Toyota d4-d tamam babam kullanıyo memnun sağlam ama (200nm 90bg) çok para istiyolar o küçük yarise (bk araç boyutları) - vw seat skoda 1.2 yeni tdı (75bg/180nm tork) vw nin yukardaki çakallara verdiği alsana ekonomik motor cevabı. Deneyemedim daha ama bu motoru almak için i20 nin 2/3 donanımına ve güncel boyut/teknik özellik olgusunun gerisinde kalmak gerekiyor. ör: tek parça katlan arka koltuklar, arkada kampana fren, yol bil yok, arka cam kıvıttırıklı, soğutmayan torpido gözü ışıksız, direksiyon derinlik ayarı başka bişeyler daha vadı şimdi hatırlamadım.
    *i20 sınıfında iddalı sayılabilecek sertlikteki süspansiyonu ile biliniyor. Yani sertçe çukurlarda sarsıyo adamı ama kıvrak yollarda (foça, datça- marmaris, bozdoğan collin mcRee gibi olursunuz buralar çok eylencelidir.) yere sağlam tutunuyor. Diğer iddalılar vw, corsa, fiesta. i20 nin dingil mesafesine, aks mesafesine bakarsanız ve olmazsa olmaz bağımsız mac pherson gibi süspansiyon tipi ile yol tutuşun iddalı olması normal. citroen ve dacia pseudo mac pherson veriyo (pseudo latince yalancı demek çakma)
    Neyse çok uzattım i20 mode 1.4 crdi ne kadar araştırsamda dizel B sınıfı genel niteliklerinde önde götürüyor benim için.
    not: i20 klasik hatchback B sınıfı araçlarda en irisidir. Tekerleklerin yerle teması olarak!!!

11. ahmetaykac

ahmetaykac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Benim veya arkadaşlarımın kullandıkları getz ile sizin getz farklıydı herhalde,bırakın 100 km hızı,60 ile girsen araç güven vermiyor..tabi bir de şu var,bazı şoförler viraja sol şeritte girer çıktığında en sağ şeritte tir https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif..
    Ben getz kullanırken aracı aynı şeritte tutmaya çalıştığım için güven vermiyor olabilir..
    Artı bi de benim hayatım değerli,100 le gireceğime 50 ile girerim,sıkıntı yaşamam,gideceğim yere 5 dakika geç giderim..

Son olarak i20 ile mecbur kaldığım zamanlarda çok sert virajlara girdim..100 diyerek abartmayayım ama sanırım 80 km hız vardı,gayet iyiydi i20,tabi bi 2011 sonata gibi değildir yola oturuşu,ama yine de güzel..

Düzenleyen : ahmetaykac

12. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aracınızı bi ara servise bekliyorum. Hız göstergesi gerçekten düzgün gösteriyorsa ve siz getzle oraya 100le girdiyseniz ben Sonatamı satıp getz alıyorum hemen
    Bu arada kesinlikle i20 derim ben. Getzle yan yana dururlarken bile kalite farkı anlaşılıyor.

13. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    benim bakış açıma göre getz ile i-20 arasında era ile blue arasındaki kadar fark vardır.getzi olanlar kızmasın benim de eram var sonuçta kendi aracımı da övmedim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

14. canberk1997

canberk1997 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ERKAN KUBAT
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Aracınızı bi ara servise bekliyorum. Hız göstergesi gerçekten düzgün gösteriyorsa ve siz getzle oraya 100le girdiyseniz ben Sonatamı satıp getz alıyorum hemen
    Bu arada kesinlikle i20 derim ben. Getzle yan yana dururlarken bile kalite farkı anlaşılıyor. Ama getzimi sattım

15. canberk1997

canberk1997 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ERKAN KUBAT
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    <table ="tableBorder" align="center" cellspacing="1" cellpadding="3" style="border-top-width: 1px; border-right-width: 1px; border-bottom-width: 1px; border-left-width: 1px; border-top-style: solid; border-right-style: solid; border-bottom-style: solid; border-left-style: solid; border-top-color: rgb(182, 185, 203); border-right-color: rgb(182, 185, 203); border-bottom-color: rgb(182, 185, 203); border-left-color: rgb(182, 185, 203); : rgb(255, 255, 255); width: 860px; table-layout: fixed; font-family: 'Times New Roman'; font-size: medium; "><t><tr><td valign="top" ="msgableRow" style="font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 10px; : rgb(248, 248, 252); ">Gönderim Zamanı: 03 Kas 2011 Saat 17:06</td></tr><tr ="msgableRow" style="font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 10px; : rgb(248, 248, 252); "><td valign="top" height="150" ="msgLineDevider" style="border-top-style: solid; border-right-style: solid; border-bottom-style: solid; border-left-style: solid; border-top-color: rgb(209, 215, 220); border-right-color: rgb(209, 215, 220); border-bottom-color: rgb(209, 215, 220); border-left-color: rgb(209, 215, 220); border-right-width: 0px; border-left-width: 0px; border-top-width: 1px; border-bottom-width: 1px; "><div ="msg" style="font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; width: 711px; : left; overflow-x: auto; overflow-y: auto; ">lastik markani ve modelini paylasirsan seviniriz. saygilarimla, Üstündeki kumho power star fabrika lastikleri </td></tr></t></table>

16. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    Bende getz kullanan ve bi arkadasima i20 1,2 aldiran birisiyim. dizayn ve konfor olarak i 20 bi gömlek üstün fakat .kalkip 1.2 i20 ile getz i perormans ve yol tutusu olark kiyaslarsan buna kargalar güler. Bende iki araci kullan biriyim. aracimda sadece jant ve 185 lastikvar. Sen yolda ve virajda 1,2 aracinla giderken ben yoldan dönüyor olurum . Bunu acik ve net söyliyim. Bikere i 20 ile 130 kmde iken devirsati nerdeyse bitiyo bendaha 4 ten 5e vitesi yeni atiyorum. Zaten aracin teknikverileri 1.2 78 ps ve dizel start 75 ps veriler bile sizi cürütüyor. 1.4 cvvt ve 6 ileri 90 lik dizel derseniz dogru olabilir. Neyse ii forumlar

17. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Yakıt konfor dersen i20 derim.Ataklık performans dersen Getz işin özü budur bence

18. Getzz2008

Getzz2008 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bence hiç değiştirmeyin, kendi arabam getz, şirkette kullandığım araç İ20 Troy hiç performans diye bişey yok arabada. Yokuşlarda 2. viteste hemen bayılıyor ama getz öyle değil, ayrıca getzdende az yakmıyor. Bilgilerinize...

Bu Sayfayı Paylaş