Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1,5 eraya 10 numara yag

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda tofik tarafından 14 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam kusura bakmayın "HYUNDAİ EKSKAVATÖR" bu kısıma bende dikkat etmemişim.

2. tofik

tofik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    inşaatçısınız demek meslektaşım ben yüksek elektronik mühendisiyim ve askeri fabrikada çalışmaktayım tank motorları idari hizmet araçları vb .motor düzenleri ve hakkında bilgim var siz biliyormusunuz f 54 yakıtı nedir f34 nedir nerde kullanılır ve arızalar yakıttan ziyade arızalar adi yedek parçadan oluşuyor arz ederim.

Düzenleyen : tofik

3. tofik

tofik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    soguk hava koşullarında sizin araçlar f34 çalışır HYUNDAİ EKSKAVATÖR

4. tofik

tofik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    f34=gaz yagı

5. tofik

tofik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yorum yok mu arkadaşlar

6. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    bizim burda magürüs münübüsler de kullanıo yağ adamın biri gelio 17litrelik tenekede satıo beyaz bi sıvı üstünde enjektör temizleyici yazıo yarım depo mazot vardı 2 tenekede bunlardan koyup fullemiştim depoyu ama motor rolantide asırı titremeye baslayınca bidaha kullanmadım... not bu maddeyi kullandığım arac magürüs accente deil:)

7. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu işi ben yarın yakıt üzerine çalışan hocalara sorarım çünkü karışım yerine sadece yağ kullanılmasını aklım almış değil..eğer bu uygulama sağlıklıysa neden akaryakıt istasyonlarında eurodizel satılıyor ve hatta geliştiriliyor ?? örnek olarak shell +GTL ve PO yeni eurodizel yakıtı

8. Misafir

Misafir Guest

Enjektörler uzun bi zamandır zaten tamir ediliyor ancak bu "tamir takımının değişmesi" şeklinde oluyor, çıkış ucu bozulmuş bir enjektörün tamiri mümkün değildir, ayrıca CRDİ sistemlerde kullanılan enjektörler diğer enjektörlere göre çok daha hassastır, 150 - 160 bar altında çalışan normal enjektörlerle karıştırılmaması gerekir, Tolga hocamın dediği gibi 1500 bar altında çalışıyorlar, bence ateşle oynuyorsunuz...özellikle garanti dahilinde olan araçlarda ben kesinlikle tavsiye etmiyorum, astarı yüzünden pahalıya gelebilir, 6 sene evvel 4 tane standart mazot enjektörüne 700TL para ödemiştim'ki tamiri mümkün olsaydı zaten hallederdim, Ümraniye san. sitesi elimin altında....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

9. Misafir

Misafir Guest

Ha bu arada çalışmaz değil tabi'ki çalışır, hatta kullanılmış kızartma yağını süzüp koyun depoya, onunla bile çalışır ama nereye kadar tabi...

10. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    kamyonmu bu kardeşim ya,yeni sistem motorda hem performans alamazsın hemde ilerde oluşacak masrafları düşündüğünde aynı hesaba denkgelir.

Ayrıca ben zaten 45 lt eurodiesel ile 700-750 km yapıyordum şehir içinde.

Bu on numara yağın hiç bir esprisi yokmuş (yakıt sistemine zarar vermekten başka)

11. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu olay çok öncelerden yakıt istasyonları tarafından icatı bulunmuştu. Ki bu sebepten ötürüde 10 numara yağ diğer yağlara oranla pahalıdır. İşim gereği yağlarla içli dışlı olduğum için biliyorum. Hatta 46-60-90 numara yağlarla 10 numara yağın litresi bile aynı para. Dizel arabam olsa her depoda 1-2 lt yağ yakıta eklerim ama tamamiyle yağ ile çalıştırmazdım...

12. slyman

slyman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yani ben dizel erama 98 oktan benzin koyarsam hiç birşey olmaz mı?
    sevgili tofik. benim bahsettiğim 12 günlük iş makinesi. Birileri 300.000$ vererek en az 5-6 yıl boyunca bakımlarını yaptırarak sorun çıkartmadan kullanmak ve yılda yuvarlak 30.000 lr para kazanmak için almışlar. Ama yapmış oldukları yanlış yakıt tercihi sebebiyle makine daha 12. günde çalışamaz olmuş.. (30.000-17.000= 13.000 kalmış elde, kardan zarar yani. ama bizde zararlar parayla pek ölçülmez. zaman ve para ile ölçülür. çünkü 1 makine yüzünden yeri gelir 50-60 adam boş kalır...) eski makinalar bizde tercih edilmez çünkü bir süre sonra arızalar sıklaşmaya başlar verim alınamaz. o zaman o makina elden çıkartılır. daha basit işlere verilir. daha da sonra hurdaya yada yedek parçaya ayrılır.
    benim konumla ilgili cevabım bitmiştir...

sizin yazınıza bakınca adı geçen yakıtların ne olduğunu bilmiyorum. yedek subay okulunda anlatmışlardı ama kullanılmayan bilgi köreldi herhalde hatırlamıyorum. bilmemede gerek yok... ama siz şu an elimizdeki t48 e benzin koyarsam çalışır diyor gibisiniz?... T48 lerin orjinalleri benzinliydi. sonradan dizele çevrildiler doğru mudur?

abrams mı alalım gaz tribünü motoru benzin, dizel, fuel oil gibi sıvı olan tüm yakıtlarla çalışabilmektedir. eğer elimizde o tanktan olsaydı adı geçen yakıtları bilmeme gerek olmazdı herhalde?
    ben TSK nın elindeki 1950lerden 1960lardan kalmış 10 kere elden geçirilerek yürütülmeye çalışılan T-48, T60 yada Leopar 1 tanklarından bahsetmiyorum. O benim konum değil. milli tank projesinde çalışan arkadaşlarım mevcuttur ama :)

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    0-300000 km yag kullanimi sonunda omrunu tamamlayan enjektorler motorda baska sorunu olmuyor

14. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    peki bu uygulamanın ne gibi faydaları var ??

15. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    son model tırlar ve otobüsler bu yağdan vazgeçemiyor ... volt sprinter gibi servis minibüsleri , ticari taksilerve domuşlarda cabası https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
    dizel aracım olsa kesin kullanırdım ...
    litresi 1.8den satıyoruz bilginize ... toptan alımlarda adrese teslim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

16. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tam esas olarak ne derece faydası var bilemem ama, birçok tanıdığım bu şekilde kullanıyor. Gerçi ne faydasını olduğunu dile getirmişlerdi fakat aklımda kalmadı...

17. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    ona bakarsanız turboda tamir edilebiliyor ama eski performansını asla veremiyor....Common rail sistem çok hassas bir sistemdir,aynı zamanda hyundaı motoruda iyi yakıt kullanıldığında çok sağlamdır.Fakat sisteme zarar verirsen ilerde başın çok kötü ağrır,son pişmanlıkta fayda etmez.Ama bizim insanımızın şöyle bir huyu vardır "benim yüzümden oldu" demezler "motoru hemen arıza verdi ne kadar dandikmiş" derler

18. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    eski araçlarda mesela ford transit veya hyundaı h-100 lerde her depoda 1 litre yağ kullanmak faydalıdır ama yeni nesil dizel araçlarda mazot dışında depoya başka bişeyin girmemesi gerekir,enjektör temizleyici v.s bu tür katkılar bile konulmamalı

19. m1kemal

m1kemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yaw arkadaslar benimde kafam almadı su yag olayına direk yagla calısmaz die dusunuyorum...
    yag+karısım vb.
    ben burda mazotu 2.600 den alıyorum hic bunlara gerek duymuyorum
    otobus tır ve kamyoncular karısım denen maddeyi 1.650 - 2000 arası degisen fiyattan alıyorlar inanmıyrdum lakin kendi gozlerimle gordum
    2009 model mercedes trevegoya adam yanımda 350 lt bastı tık olmadı okadar yol geldik
    sordum dediklerine gore tum otobus firmaları bunu yapıomuss yoksa kurtarmazms

20. tofik

tofik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sevgili slymen arkadaşım güel yorumujn için teşekkürler ben sadece şu kardan bahsediyorum 40 depo kullanılınca kendini amorti ediyor diyorum kaldıki piyasada benzinlikten aldınız mazotları temiz sanmayınm diyorum çünkü üretilen mazotla satılan mazot arası uçurum var arasındaki fark 10 numara yag bu arada bp yok shell eurodizel kullanıyorum diyen arkadaşlara şunu söylicem esas yag satanlar büyük firmalar pastadan pay vermek istemiyorlar örnek uspet

Bu Sayfayı Paylaş