Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 crdi - uygun devir aralığı

'Getz Forum - Club' forumunda mert_driver tarafından 30 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    amerikan tip computer nedir?,
    bu işin mühendisiyim, böyle birşey duymadım.

2. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
  3. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Osturker arkadaşım peki trip computurune göre en az yaktıgı devir
    aralıkları nedır.Hangi devir aralıklarında kullanınca yakıt dusuk oluyo
    ben benim araba da kendimce buldugum yöntemle 2000-2300 civarında
    gittiğimde daha uygun yakıt tükettiğini düşünuyorum.Ama senin makine ne
    diyor merak ettim.

En sonunda bende alıcam bir tane ama ev alma projem olduğu için araca şimdilik masraf yapmak istemiyorum bilgilendirirsen sevinirim hatta bir kaç foto da bekliyorum senden https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

4. osturker

osturker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle seyahat devri 3000 devir
    en az 2500 devirle git bunu servis te söylüyorlar
    cihaz dan gördüklerim düşük devirle gidersen araba çok yakıyor sanırım gücü yüksek olduğu için bize farkettirmiyor ama 3000 devir 4. vites 100 km süratte 4.8 ile 5.4 arasında yolcu ve yoldurumuna göre değişiyor. 6.viteste kaçla gidersen git cok yakıyor en az 6.2 lt gördüm 6. vitesi bayır aşağı giderken kullanıyorum ayağını gazdan çekince yakıt tüketimi 0 oluyor ama araba normal gitmeye dvam ediyor

5. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    peki blue mazotlu kullandım 1 gün bende kaldı test etme imkanına ulaştım neden otomatik 2200 devirde vites atıyor aynı motor manuel olsa 2500 lerde mi vites atılıcak

bilen varsa açıklarsa sevinirim

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    vites yükseltmedeki en önemli faktör sonraki dişli oranıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

7. osturker

osturker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    otomatik şazumanda hareket iletimi yağile yapıldığı için çalışma devirleri farklıdır çünkü motor ile tekerlekler arasında direk bağlantı yok bu yüzden gaza basınca düz vites araçlar gibi fırlamıyor
    düz vites araçlarda debriyaj kavradıktan sonra motor ve tekerlekler birbirine direk bağlanıyor bu yüzden motorun hareket kabiliyeti azalıyor

8. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    yani bu şu demek mi oluyor :) motorlar aynı ama çalışma sistemleri farklı otomatik 2200 tam devir verebiliyorsa siz manuelde 2500 devir vermelisiniz gibi ?

9. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu bildiğimiz obd ekranı, "amerikan tip computer" diye ayrı bir cihaz mı var diye düşünmeye başlamıştım. :)
    bu cihazlar çin malı olarak onlarca marka altında satılıyor zaten.

10. osturker

osturker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    R Yİ UNUTMUŞUM KUSURA BAKMA

11. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bu arada bende 6. vites yok.:)) 5. vitesde 2100-2200 devirlerde yakıt nasıl
    Ben şöyle düşünuyorum.Yanlışım demekkı aracın maksımum torku 1900-2500 arası oldugu için 2500 den sonrası pek mantıklı gibi gelmıyordu bana bir çok denememde de 2000-2500 aralıgın da daha az yaktı gibi geldi bana Forum da da en az yaktıgı 2000 devirde diye bir çok yazı olunca kendimi kullanım da 2500 le sınırlamıstım ( vites değişimleri hariç ) birde bu şekilde kullanayım bakalım ne olacak.( daha önce gerçi denemiştim 2500-3000 de 8,5 lt filan bulmustu ama bakalım nasıl olcak )

Düzenleyen : bilisim

12. osturker

osturker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    en iyi yakıtı 4. vites 100 km sürat ile yapıyor böyle uzun yola giderseniz 45 l mazotla 850 km yol yapabilirsiniz test ettim tabiki araba doluluk oranı önemli

13. osturker

osturker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    birtürlü resim koyamadım nasıl yapılı anlatsanıza

14. mert_driver

mert_driver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    mert can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    www.imageshack.us aderesine gir resmi yükle(upload) sana link verecek o linki buraya kopyala.

15. SAWASHWOLF

SAWASHWOLF Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2008 1.5 VGT aracım ile Mersin-Kilis (360 km) yolu tek kişi tek bavul 5. Vites 90 km/h sabit ile 4.1 lt yakaladım. Dizel sahipleri bilirler 5. vites 90 km 2000 devirdir bizim araçlarda.
    Aynı aracaımla aynı yolu bi sonraki gidişimde 120 km sabit hız ile yine tek kişi tek bavul ile gittiğimde 6.5 lt gördüm. 5. Vites 2500 devire denk geliyor.
    4. vitesde 2000 devir 70 km hız demektir, 100 yapmadım hiç 4.viteste o yüzden devrini söyliyemiceğim.Ama 2500 üstü veya civarı bir devirdirki buda 5.vites 90 km hız 2000 devirden daha fazla yakıt anlamına gelir.
    2 senelik tecrübeme göre konuşuyorum ben 2500 devirden itibaren vites artırım ve 2000 devirde kullanırım aracımı, zaten daha alt bi devirde aracın hantallaştığını görürsünüz. Bizim araçlar için en uygun devir aralığı her vitesde en 2000 devirdir arkadaşlar, alt devirlerde araç öksürmeye başlıyor, üstünde ise yakıtınız artıyor. Bunu sadece getzlerde değil her arac için uygulayabilirsiniz hangi devirin altında motor sağırlaşmaya başlıyorsa devrini ona göre artırıp bi kaç denemede bulabilirsiniz.
    Hiç bir zaman fabrika verilerini yakalayamadım, Hyundainin fabrika verilerinede kesinlikle güvenmiyorum, ford fiesta, grande punto, ford focus kullanmış biri olarak bu markaların fabrika degerlerine 0,2 lt farkla yaklaştım. Ama ne yaptıysam hyundai getz in 3.5 lt şehir dışı verilerine asla yakalayamadım 0,6 lt fark var en az. Aracımdan çok menmunum motor olarak olsun performans olarak ama hyundainin fabrika verilerini sağlıklı bi şekilde aktardığını kesinlikle düşünmüyorum.
    Eğerki ş.içinde düşük tüketim istiyorsanız küçük motor büyük beygir (1.3 multijet 90 bg) performans istiyorsanız e tabiki Getz :) Benim bi sonraki aracım kesinlikle bu yönde olacak çünkü şehir dışına çıkmıyorum hep şehir içi araç kullanıyorum ama şundan eminimki getzimin performansını kesinlikle arayacağım, kendi sınıfında kesinlikle 1 numara motor gücü olarak.
    Herkese saygılar...

16. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    savashwolf yazdıklarına katılıyorum, ben ortalama saatte 85 km hız ile 230 kmlik yolu 3,9 ortalama ile gelebiliyorum,
    ama şehir içi konusuna katılmıyorum, benimle aynı yolu kullanan puntocu arkadaşım 1,3 multijet punto ile şehir içinde 8,5 litre yakıyor, yani getzle aynı.

17. selim akdemir

selim akdemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

18. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    bende defalarca denedim 2000 devir alti uygun degil ve 3000 üstü cok. Yakiyor.
    Ve bu arada araci ve daha önce kullandigim tüm araclari son iimitlerine kadar zorlayan biriyim. Performans olarak bu sinifta daha ii bi dizel yok. Ve egerki aracin diinden il anlarsaniz. Nedemek istedigimi analrsiniz.
    Daha önce de
    Punto 1,3 mjt
    ciio 3 1.5 dci
    corsa 1.3 cdti
    fiesta 1,4 tdci
    Kullandim yakit olarak bu araclar getz den biraz daha az yakiyor ama hepsi performans olarak vasatlar. Özellikle clio uzunyol sollamalarda cok kötü

19. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Koca araçta 65 hp motor var, sürekli yığılıyor Clio. Şimdi motoru değiştirdiler 70 hplik koydular yine az.

20. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    sadece yazilimi degistirmisler,
    Neticede yine 8 valve

Bu arada gecen hafta yakin bi arkadasima 2012 model ford fiesta tdci aldik. ford firmasi fiestalarda 16 v den vazgecip 8 v düsmüsler. 2011 ler 16 valve idi. Sordum. bu devirde bu motor olurmu diye , adam akilli cevap vermediler bile . Arkadasimda sivri zeka ,gidip 2012 8 valf olani aldi.neymis. 0.2 lt daha az yakiyomus. Araba gitmiyoki yaksin ... ;) tek rakibi 125 cc scooter.....

Bu Sayfayı Paylaş