Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 crdi - uygun devir aralığı

'Getz Forum - Club' forumunda mert_driver tarafından 30 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    değerli arkadaşlar turbo dediğimiz olay eğer bahsettiğimiz şey aynı ise arabanın turbosu kontağa basıldığı andan itibaren devreye girer ve aracın hareket ve gaza basma anından itibarende aracın devri ile orantılı olarak yükselir.1500 devirde turbo devreye girer 2000 de girer böyle bişey yoktur.

not:birde anlamadığım 1000-1500 devirde arabamı kullanılır ben bunuda anlayabilmiş değilim.bir aracın ortalama devri 2000 dv/dk dır..buda yine aracın hız artışına göre çıkar iner.

önemli not: aracınız ile seyir halinde iken km 'niz 100 vites:5 lütfen devir saatinize bir bakın lütfen(1000 devirle araç sürenler)ama ben haklıyım diyorsanız sizin maximum hızınız 60 km / saat tir.

saygılar.

2. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Fotoğrafları çeker eklerim akşama, bakarız o zaman daha net şekilde. Benim yetkili servisim sorun olmaz diyor, kullanma kılavuzunda şu devirin altında bişi olur demiyor, otomatik vites 2000 devirde vites atıyor ki genelde trafik akışına göre 80 ile 110 arasında seyrederim ve insanlar hala dışarıdaki ustalardan aldığı bilgiye göre iş yapıyor. Devirli kullanılır muhabbeti şehir efsanesidir, kulaktan dolma bilgidir diyorum; zira benim çevremde aksini gösterecek bir etmen yok. Renault - Hyundai - Isuzu - Suzuki ve Dacia servislerini veriyor çalıştığım şirket ve bugüne kadar 1 kere bile bu araba dizel ama 2000 devir altında kullanıldığından motoru indirdik ya da bozuldu lafı tek bir kere duymadım. Siz bildiğinizi yapın, benim bildiğim bu şekilde. Bu şartlar altında kullanırken aracımın en ufak parçasına da bişi olduğu an 5 yıl garanti var arkamda, hiç kafama takmadan değiştirtirim olur biter.

3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hiç anlamıyorum sizi neden cevap yazıyorsunuz. bu konuda konuşulan getzcrdi motordur diyorum, getz dizel kullanan arkadaşlar çok iyi biliyor ki 2000 devir altı araç kendini kullandırtmıyor, sizin aracınız otomatik 2 litre sonata crdi . buraya diğer yazan arkadaşların da bu duruma dikkat etmediği belli, ama hiç olmazsa siz durumu fark edin de size yazılanlara " bunlar şehir efsanesi" demek yerine kullandığınız aracın farklı olduğunu söyleyin.
    emin olmadığınız şeye de şehir efsanesi demeyin, birşey bilmediğiniz çıkıyor ortaya çünkü.

4. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Birşey biliyor muyum bilmiyor muyum diye alıp 1.5 dci Fluence ile denedim, aynı şekilde o araç da 2000 devire geldiği an vites atıyor. 2500 devire çıkarmak için 130 km hıza çıkmak gerekiyor araçta, istediğiniz zaman da fotoğrafları yükleyebilirim.

5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    nasıl daha iyi anlatabilirim bilemiyorum, GETZ CRDİ'nin 2000 devir altında sarsıntılı çalıştığını ve çok güçsüz olduğunu söylüyorum(konuya yazan diğer getz dizel kullanıcıları da aynı şeyi söylüyor).
    bahsettiğiniz dizel fluencein manuel vitesini ben de gördüm, 1200-1400 devirde çok stabil çalışıyor, 2000 devirde vites değiştirseniz bile aracın hızlanması kesilmiyor.
    yani fotoğraflarla bu tip birşeyi kanıtlamaya gerek yok, çünkü sözünü ettiğimiz araç sadece GETZ CRDİ dizel.

6. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    arkadaşlar fazla yorumları okumadım..ama şunu söyleye bilirim..gezt crdi 2000 devir den inerse çan çekişiyor..oo motora yazık ..2000 den aşağı kulanıyorum diyen ben çe bağır aşaığı kulanır...

7. selim akdemir

selim akdemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    60 km hızla 4. vitesde 2000 devrin altında oluyor .gayetde iyi çekiş sağlıyor
    demek istediğin 2000 devirde vites yükseltirsen sıkıntı olur. ama 2000 devir aracın en verimli oldugu devir zaten en yüksek tork o devirde

8. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    70 km de 4. vitese atarsan iyi gider. ama 60 da atarsan iyi bir çekiş olmayacaktır.!!

ya sizlerin arabası farklı bi getz yada benim araçta sorun var sanırım.

9. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dizel Getz ve yukarda bahsi geçen diğer araçlara binmedim ancak azami tork devri 2000 rpm diyorsanız Getz'in de devir aralıkları Starex gibi olabilir.

Starex için konuşmam gerekirse, azami tork gücü 2000 devirde, azami beygir gücü 3500 devirde alınıyor; 4500 devir redline, 1500 devir turbo basıncının yeterli seviyeye ulaştığı devir, yani başka bir deyişle turbonun devreye girdiği an.

Turbo, esasında devamlı döner ancak motorun ihtiyaç duyduğu basınca göre diyelim (Teknik kısma girmek istemiyorum) fanlarının devri yükselebilir. Yani motor rölanti devrindeyken nasıl devir 800'lerde oluyorsa turbo pervanesi de onun gibi düşük devirlerde dönüyor.

Yakıt ekonomisi için benim kullanım şeklim düz yolda 1500 devir, hafif tırmanışlarda 2000 devir, yokuş dikleştikçe 3500 devire kadar çıkıyor ama 3500 devri geçmiyorum. Çünkü en fazla gücün elde edildiği devri geçmenin hiçbir mantığı yok.

Eğer aracınızda turbonun çalışmaya başladığı devri ve azami tork devrini biliyorsanız bu iki sınır arasında düz yolda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eğer motorunuzda ve kullandığınız yakıtta da sorun yoksa aracınızda herhangi bir titreme, vuruntu da olmaz. Bunu başka dizel araçlarda da denedim, hiçbir şekilde titreme yaşamadım.

10. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
  11. KALE

KALE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dizel motor kullanıcılarına küçük bir dip notum olsun uzun yola çıktıgınızda bazen örnek ( istanbul , çatalca )arası yeterli dir deviri 4500-5000 de tutun vites büyütün nasıl motorun dirildigine şahit olucaksınız. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

12. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    4500-5000 Ha https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

13. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    O kadar dirilecek ki bir süre sonra kucağınıza alacaksınız. :)

14. KALE

KALE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben yazdığım yazının arkasındayım 5 sene boyunca pejo partner kullandım çatalca gümrügüne 3 günde bir çerkezköye ayda 1 kere giderdimsamimi söylüyorum araç 3 senede 395 bin km deyken sattık dertsiz tasasız 3 sene kullandım

15. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Allah dert tasa vermesin. :)

16. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    En son servisde arada bir tem e çıktıgında 3000-3200 devir kullan aracı kurumları temizlensin demişlerdi ilerde duman atma olayınıda azaltmıs olursun dediler bilgi olsun dıye yazıyım dedim de 4500-5000 e bir şey diyemem

17. KALE

KALE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hyundai dizel kullanmadım pejo partner 1.9 kullandım 4500-5000 devirde sürekli kullanmadım bir sıkıntıda yaşamadım ülkemizdeki kalitesiz mazotlardan dolayı istanbul trafiginde de dur kalklardan dolayı motorun boğulması kaçınılmaz.

Düzenleyen : KALE

18. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

yuh yani motor dizel getz de zaten en fazla 5000 devir ceviriyor. 5000 in üzerine cıkmıyor. ne gerek var eziyet etmeye arabaya.

19. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam dizel getzi 4000-5000 devirde kullanmak yanlış olur. sonra araba kullandığını zanneden palioydu forddu citroen sahipleri arabalarını falan yakmaya başlar. arkasından sürücü intiharları falan gelir.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif ha birde g tulumu giymek gerekir. hani savaş pilotlarının giydiğinden. malum getzde 4000-5000 devir çevirmek felaket bir g kuvveti bindirir insanın üstüne. başka araçlarla karıştırma crdi yi. ben hemen hemen hepsini kullandım. crdi bir başka açık söyliyeyim. ben carbon clean den sonra yağ değişmeden motor kurumunu iyice atsın diye 4000 devirlerde bir basayım dedim araç otobanda oldukça kısa mesafede 200 bastı. ha yakıt bilgisayarıda 15 litreyi gösteriyordu oda ayrı mesele elbet https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

20. osturker

osturker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    amerikadan tip computer getirdim onun göstergesinde en az yaktığı zaman 4.vites 100 km hız buda 3000 dd civarı
    2500 devrin altında sorunsuz çalışıyor ama çok yakıyor
    bide hızlandıktan sonra ayağınızı gazdan birazcık çekin yakıt azalıyor ama hız azalmıyor

Bu Sayfayı Paylaş