Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 crdi - uygun devir aralığı

'Getz Forum - Club' forumunda mert_driver tarafından 30 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Motora bir zarar verecek olsa kullanım kılavuzunda 2000 devir altında kullanmayın derdi. 1000 devir altı değil bu sonuçta, yokuş aşağı olunca da boşa atıyorum. Motoru tez zamanda elime alırım o zaman. Açıkçası hiçbir şekilde inanmıyorum düşük devirin dizel motorda sorun çıkaracağına, tamamen şehir efsanesi bence. Geçtiğimiz günlerde daha doğrusu 4 ay önce bir polis arabası geldi şirkete tamir için. 423.000 km de dizel Accent Era. Aracın motoruna su koymadıkları için motor ölmüş. Su konulmayan bi araç bile 423.000 kmye kadar gidiyorsa benim 2.000 devir altında kullanıp da her bakım zamanında yetkili servise soktuğum araç da sorun çıkarmaz diye düşünüyorum açıkçası.

2. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    O Zaman Gene Devir Aralığı Konusu Muallakta Kalıyor :) Diyebilir Miyiz

3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    muallakta falan kalmıyor da bazıları bildiğini bazıları düşündüğünü söylüyor, çelişki çıkıyor.
    kullanma kılavuzunda 2000devirin altında sürmeyin demiyor ama aracın teklemesine neden olacak kadar düşük devirde sürmeyin diyor. 2000 devirin altında araç zaten tekliyor.

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    konuya tekrar baktığımda sonata 2.0 crdiden bahsedilmiş olduğunu gördüm, dizel motorda 2000 devirin altına inmek sakıncalı denemez ama bu konuda getz 1,5 dizelden bahsediyoruz.
    bu motorun hacmiyle değil, motora göre volanın büyüklüğüyle alakalı, volan ne kadar büyürse tork o kadar artar, ama aynı zamanda sarsıntı ve yakıt tüketimi de artar.
    getz dizel için 2000devir altı fazladan sarsıntı, düşük tork ve düşük yağlama demektir.

5. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    tam tersine 1000 ile 2000 devir arasında düşük devir dizelin düşmanı diye yazmıştım yukarıda.....

1900 devirde max.torku verdiği için yakıt tüketimi 2000-3000 arasında kullanırsan daha düşük olur,3000'i geçersen veya düşük devirde yığdırırsan araç o zaman fazla yakar işte...

Düşük devirde kullanmanın zararı varmı diye servise sorarsan yardımcı olurlar (şehir efsanesi değil)
    Düzenleyen : mmt.88

6. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Sonuç:1800 devir altı düşük devirdir.

7. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    1800d/dk ALTINDA ARACI KULLANIRSAM NE OLUR?
    1800 devır dakıkanın altındakı kullanımlarda turbonun verimi tam olarak alınamaz ama 1800 devırın altına ınılmemesını gerektıren en onemlı sorun ıse 1800 devırın altında yakıt pompasının zorlanması ve enjektorlerde kurum oluşumuna sebebıyet vermesıdır

Halk arasında buna motoru yormak'ta denilir....

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    1800-1900 Devirin Bir Zararı Yoktur Gayet Uygun Yakıt Tüketimi Yapar.. Altına Pek İnmemek Gerekir..Turbonun Devreye Girmesi Yanlış 1500 Devirde Dipgaz Yapın Bakın Nasıl Turbo Fırıl Fırıl Dönmeye Başlıyor.. Normal İdeal Yakıt Tüketimi İçin 1800 İle 2400 Arasında Seyir Yapılmalı..
    Mantık Şudur Siz 1800 Devirde Gaza Azcık Dokununca Araç Hiç Zorlanmadan Hızlanmaya Kalkıyorsa O Devir Gayet Uygundur

Düzenleyen : Ersin Cerrah

9. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    1500 devirden yukarı çıkmıyorum ben mutluyum açıkçası. Motorun yorulduğu falan da yok. Hani böyle bişi olacak olsa benim otomatik vites neden maks. 2100 devirde vites değiştirsin ? Turboyu devreye sokmamaya çalışıyorum zaten, neden verim almak isteyim ki devreye sokmayacağım bir cihazdan ?
    2000-3000 devir arasında kullanma imkanı yok zaten otomatik viteste. Ayrıca 4000'i redline olan bi araçta 2000-3000 devirin neresi mantıklı kesinlikle çözemedim.

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Turboyu Devreye Sokma Diye Bişey Yoktur Binlerce Defa Yazdım Mekanik Ve Sizden Bagımsız Çalışan Bir Parçayı Nasıl Çalıştırıp Kapatabiliyorsunuz ? Turbo Egsoz Gazıyla Döner Aracın Egsozundan Duman Çıkmadıgı Bir Zaman Varmı ? Yanma Varsa Dumanda Vardır.. Atıyorum Motor 1000 Devirde İken Turbo 100 Devir Dönüyorsa 3000 Devirde 300 Devir Dönecektir Ama Sürekli Çalışır.. Şöyle Bişeyde Var 1400 Devirde Dipgaz Yapıyorsunuz Yanma Artıyor Bu Nedenle Dumanda Artacaktır Yine Turbo Hızlı Dönecektir..

1400 Devirde Araçda Hiç Zorlanma Hissetmiyormusunuz ? Common Rail Sistemlerin Tork Egrisi Yukarda Başlar O Yüzden O Devirlerde Gitmek Motoru Zorlar Ve Yakıt Tasarufu Sağlamaz.. Ben 2500 CC 140 Bg Motorda O Devirlerde Zorlandıgını Hissedebiliyorum

11. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    tamam siz doğru bildiğiniz yanlışlarla devam edin,sonunda üzülen ve hatanızı geçte olsa anlayan yine siz olacaksınız....

12. Gökhan Meletli

Gökhan Meletli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ya arkadaşım hiç mi aracın sesinden anlamıyorsunuz. 1400 1500 lerde arac mı kullanılır. aracı oylece bogarsın. dizel araçnormel de yüksek devir ister. arac senın kullandıgın devır aralıgındatitrer .zatenbu benzınlı arac degıl ki.

13. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Benzinli araç dediğin yüksek devirde kullanılır zaten. Evet hiç anlamıyorum, zerre kadar anlamam zaten. Hayır anlamıyorum bu kadar emin konuşuyosun kendinden boğulur o araba ölür cart curt, senin burada yazdığına mı güveneyim firmanın ayarladığı otomatik vitese mi güveneyim ? Dediğin gibi bişi olacak olsa o araba niye 2000 devirde bi üst vitese geçsin ? Hyundaideki o kadar mühendis anlamıyor işten siz mi anlıyorsunuz çözemedim ben. İsteyen de gelsin binsin aracıma, ne hikmetse benim araç ne titriyor ne de boğuluyor. Benzinli araç değil ki muhabbeti ap ayrı bi dünya zaten. Sence kadranı maks 7000 devir olan araç mı 5000 devir olan araç mı daha yüksek devire uygundur ?

14. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yukarıda yazdım, bu konuda dediklerimiz GETZ CRDİ için geçerli, sonatada kullanılan motor başka, şanzıman başka, bu şekilde karıştırıp birbirimizi kırmayalım. sonatada dediğiniz gibi 1500 devir güzel bir devir olabilir, getz için kesinlikle motoru zorlayıcı bir devirdir.

15. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2. vitese 25km/h
    3. vitese 50km/h
    4. vitese 70km/h
    5. vitese 85km/h

bu hızların altında atan varsa yakıt tüketimini ya da motora zararı bilmem ama kendisine ve araçtakilere ızdırap veriyor demektir. Bu forumda birisi yazmıstı getz dizel torku 1900 devirde diye. gerçektende öyle. eger siz 1900 devirden daha aşağı devirde aracı kullanıyorsanız öyle bir titretme oluyorki insana rahatsızlık veriyor. bana rahatsızlık veren devir motora kimbilir neler verir.

50 km/h de tabiki 5. vitese falan atılabilir ama bu ne kadar doğrudur bilemiyorum.

16. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam benim arabada ilk zamanlar seninki gibi devirsiz kullanıldı. şimdi maşallah motorda değişmeyen kalmadı. ne takozu ne debriyajı ne zinciri. başka ne masraflar çıkacarak allah bilir. servis dahil herkes aşırı olmamak kaydıyla devirli kullanmalı diyor. 2000 altında zangır zangır titriyor ayrıca benim getz.

17. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    evet yorumuna katılıyorum doğru söylüyor arkadaş.dizel araba zaten her babayiğidin harcı değil zaten.dizel araba devirli kulklanılır.

18. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Çok ilginçtir ki ben servise sorduğumda da hiçbir sorun olmaz diyorlar. Ki zaten otomatik vites de gazın sonuna kadar basıp araca abanmazsam 2000 devirin üzerine çıkmama izin vermiyor, genelde 1500 devir civarında. Dizel araba devirli kullanılır yorumunu da bi türlü anlayabilmiş değilim. Kadranı maks. 5000 olan mı 8000 olan mı daha devirli kullanılır sizce ?

19. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Düzenleyen : TurkSpace

20. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    O zaman buraya ilan olarak yazıyorum. Benim 4 ileri otomatik şanzımanım 2000 devirde vites değiştirdiğine göre işini iyi yapmıyor. Konusunda tecrübeli, otomatik vites görevi görecek elemanlar arıyorum...

Bu Sayfayı Paylaş