Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 Crdi Radyatör Boruları Patlama Sorunu

'Getz Forum - Club' forumunda tatanka354 tarafından 28 Nisan 2026 13:06 tarihinde açılan konu

1. tatanka354

tatanka354 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hakan Güçhan
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Merhaba, 1 ay önce kalorifer patlamış arabamın için su içinde kaldı ustaya gittiğimde kaloriferin değişmesi gerektiğini söyledi ve değişimi yapıldı. 2 gün sonra radyatör hortumunun kelepçesinden hafif su kaçtığını gördüm usta baktı radyatörün içinde yıpranmış iyice petek değişince su basınçlı geliyor dedi radyatörü değiştirdik.

2 gün sonra yolda giderken bir vatandaşın beni durdurup arabandan su akıyor demesi üzerine aracımı sağ çekip ustayı aradım. hararet barım hiç 90 üstüne çıkmamıştı. Usta çekici gönderip aracı aldırdı radyatör alt hortumunun patladığını söyledi ve değişim yaptı.

Daha sonra aracımda 1 litre su eksildi ustaya götürdüm baktı inceledi conta olabilir dedi conta değişecek ve silindir kapağına bakılacak dedi bende pek güvenmedim aracımı expere götürdüm. Experde conta yanık testi yaptırdım contam hasarsız çıktı test sonucuna göre fakat radyatör üst hortumumda bir basınç olduğu belli araç ısındıktan sonra elimle hortuma bastırdığımda 1-2 santim oynama yapıyor tam balon gibi değil ama sert eski hali nasıldı hatırlamıyorumda. Experdeki adam termostatla ısı müşrünü değiştir araç geç fan açıyor dedi bende bu sefer başka bir ustaya termostat ve ışı müşrü değiştirdim. fakat aracım klima aktifken fanı açıyor ama normal ısınıp fan açtığını göremedim gösterge ortaya yaklaşıyor yaklasık 90 derecede duruyor bir hararet sorunumda olmadı bugüne kadar.

2 gün önce arabayı çalıştırdım 5 dakika sonra baktım hararet olması gerektiğinden hızlı yükselmeye başladı hemen sağa çektim arabamın altından su akıyor daha sonra arabayı çekerek başka bir ustaya götürdüm kalorifere giden boruların paslandığını çürüdüğünü ve oradan su kaçtığını söyledi boruları kaynakçıya göndermiş yaptırmış. fakat sürekli bir yerler patlıyor diye ne yapacağımı bilmiyorum.

İlk gittiğim usta radyatörü değiştikten sonra kapağı 1.1 bar takmıştı ben gidip 0.9 alıp taktım fakat yinede biryerler patladı. Bugün 5 tane ustaya götürdüm hepsi gözüyle baktı boruyu elledi ve direk conta dedi. ama conta testim sağlam çıkmıştı. Radyatör kapağı açıkken aracı çalıştırıyorum köpürme felan yapmıyor ama hafif hafif baloncuk çıkıyor normalde kapak açıkken gaza bastığımda da bir fışkırma fokurdama yapmıyor hatta hafif içe doğru çekiyor sonra normal hale geliyor baloncuk çıkmaya devam ediyor ama bugün bir usta huni koydu ve öyle gaza bastırdı baloncuklar çıktı.

Sizce ne yapmalıyım conta testi sağlam iken araçta duman atma vb bir belirti yokken ne yapmam lazım Youtubede bir video gördüm radyatör kapağındaki contayı söküp takıyor eleman sorunu düzeliyor denesem zarar gelirmi yarın öbür gün daha kötü olur mu? Yani sorun ustaların umursamadığı radyatör kapağı gibi küçük bir nedenden olabilir mi ?

2. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    362
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Aracınız uzın süre antifirizsiz kullanılmış.Bu araca en büyük eziyet maalesef.Muhtemelen bloktada pastan dolayı tıkanan yerler olmuştur.Önce radyatör kapağını orijinal olarak tedarik edip değişim yapın.Eğer sorun devam ederse artık conta hasarı kesin gibi.Antifirizsiz araç kullanımının cezası ağır oluyor.Geçmiş olsun.

3. tatanka354

tatanka354 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hakan Güçhan
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Radyatör kapağı aldım usta orjinal dedi HCC yazıyor ama yanında 0.9 bar ona rağmen basınç yüksek geldi bir yerleri patlattı.

4. BySciaa

BySciaa Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    hocam geçmiş olsun öncelikle arabam su içinde kaldı dediğiniz kaput iç kısmı değil mi? aracın içerisi değil

5. tatanka354

tatanka354 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hakan Güçhan
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    petek içeri akıtmış şoför yanı paspas altı ilk oradan başladı sorunum sonra petek değişti radyatör değişti borular değişti motor tapası değişti hortumda basınç var çözemedim olayı conta diyor ustalar experde conta testi temiz hocam ne yapacam bilemedim.

BySciaa bunu beğendi.
  6. BySciaa

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
  7. tatanka354

tatanka354 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hakan Güçhan
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
  8. BySciaa

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    hocam radyatör kapağı bozuk ya da hatalı üretim olduğunda aşırtma kabına giden boru basınçtan kendisini atıyor, ve su kaçırıyordu benim aracımda banada conta yanık diyen ustalar oldu sorun radyatör kapağının orjinal olmamasından kaynaklıymış basıncı tutamadığı için oluyormuş her şey ustanın sözüne güvenmeyin servisten kendiniz radyatör kapağı alıp deneyin bi

9. tatanka354

tatanka354 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hakan Güçhan
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Hyundai parça satan yerlere gidip ojinal kapak istedim bana verdikleri kapaktada aynı sorun yaşadım bence kapak orjinal değildi üstünde HCC yazıyor poşetindede bandrol var ama güvenemedim bir bakayım başka kapakla deneyim

10. BySciaa

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    HCC DCC olayı basınç dayanımı ile ilgili diye hatırlıyorum orjinal parçayı yetkili servisten temin edin, dışardakilere güven olmuyor.

11. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    362
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Parçacıların orijinal dediklerine bakmayın.Yetkili servis harici hiçbir yerde orijinal parça bulamazsınız.Herşeyi aynı birebir görünse dahi asla orijinal kalitesinde olmuyor yan sanayi parçaları.

12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,610
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    20 yaşında arabanın hortumlarının patlaması normal, bir tanesinde problem olduysa hepsini değişmek lazım.

13. tatanka354

tatanka354 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hakan Güçhan
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Ya değişmek sorun değilde basınç yok motor bloğuna zarar verecek diye korkuyorum birde aracam fan açmıyor galiba anlayamadım hortum taş gibi ama hararet hiç 90 ı geçmiyor bence bu işte gariplik var hiç bir ustada fana bakmıyor hepsi conta diyor.

14. BySciaa

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    hocam fan müşürünü söküp bi bakın üzerinde yazar kaç derecede açıp kaç derecede kapatacağı 87-92 lik ise geç açabilir yazlık müşürlere bakabilirsiniz

Bu Sayfayı Paylaş