Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 crdi güçten düşme sorunu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda cankaptan54 tarafından 23 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    http://www.sinavevi.net/dizel-arac-nasil-kullanilmali/

Buradaki bilgilere bakarsak yanlış anlamadıysam turbosuz dizellerde yüksek devirlere çıkmak biraz zormuş. Eski dizel araçlarda böyleymiş.

Sen yüksek devirlere seri bir şekilde çıkabiliyorsan bence sorun turboda değil. Turbo bozulunca değişik bir ses meydana geliyor sanırım.

mektuplar bunu beğendi.
  2. arsinir

arsinir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Pala
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Seri bir şekilde tabiki çıkamıyorum ama 4000 deviri hatta üstünü de zorlayabilirim. Benim çevremden duyduğum daha önceki turbo sorunlarında turbosu arızalanan araçlar belli bir devirden sonra devrini yükseltemiyor.

Bende ise böyle bir sorun yok. Tek sorunum geç devir alma, düşük devirde güçsüzlük problemi, ve yüksek devirde siyah duman.
    Ustanın makineye bağlatarak bana bildirdiği ise turbonun hiç devreye girmiyor oluşu.

Arızalı turbolar bu şekil tepkiler veriyorsa amenna, benim kafam karıştığı için ayrıca bir turbocuya aracı gösterme niyetim var. Önerileriniz varsa Ankarada güvenilir bir turbocu, memnun olurum.

3. cankaptan54

cankaptan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Can Kaptan
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Ben araçla ilgili yaptığımı paylaşayım.
    Aldım elime takım taklavatı.egr valfi söktüm.kurum bağlamış yay ve bobin ucu arası boşluk yok açık kaldığı için egzos devamlı olarak by pass yapıp yanma havasına karışıyor bu da aracı boğuyor.hem bana da pratik oldu.temizliğini yaptım.Denemeye çıktım.çekişten düşme sorunum kalmadı.Servisin yapacağı işi kendim yaptım..Ben kendim tecrübe etmek istedim.sanki kömür yakıyorumda böyle bir kurum olamaz.dizel yakıtların yanma sonu pislikleri fazla.LPG li araç kullanan arkadaşlar bu konuda şanslı .

mektuplar bunu beğendi.
  4. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW

arkadasım .su egr valfı aracın nersınde . Bende bı kontrol etmek ıstıyorum.mumkunse sokup takma ıle ılgılı foto koyarsan cok makbule gecer . Tesekkur ederımm.

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Emme Manifoltu İle Egsoz Manifoltunu Birleştiriyor , Benimki Emme MAnifoldunun Üstünde . Sizinkide Emme Manifoltunun Üstündedir

6. arsinir

arsinir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Pala
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşlar benim de başıma bela olan bu güçten düşme sorunum vardı. Nihayet çözüme kavuştu. Şükür ki iyi bir usta tavsiye ettiler ve adama gittiğimde işi 10 dakikada çözdü. Turboyu besleyen bir boru var. O boru tıkanmış ve dolayısıyla turbo hiç görev yapmıyormuş. Araba şimdi canavara döndü. Bu arada bu arızayı tespit ettirene kadar üç usta gezdim ve hep şüpheyle yaklaştığım onların tespitlerini erteledim. 500 tl'ye kadar masraf talep eden bu ustalara karşılık 50 TL'ye sorunum halloldu. dikkatli olmak ve doğru ustayı bulmak çok önemli.

mektuplar bunu beğendi.
  7. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Bilgi Paylaştıkça Güzeldir Teşekkür Ederiz

mektuplar bunu beğendi.
  8. Hakan030

Hakan030 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    HAKAN GÜLBİN
    Yaşadığınız Şehir:
    8-ARTVİN
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Selamünaleyküm. Aracıma yağ bakım zamanı olan 96.500 km de yağ değişimi yaptık. Kuzenimin daha önceden vermiş olduğu yan sanai filitreyi bu seferlik kullanayım dedim.Bu zamana kadar ilk defa yan sanai filitre seti kullandım. Araç performanstan düştü gaz tepkileri neredeyse hiç yokmuş gibi,Turbosuz atmosferik motor gibi bişey oldu. Usta yan sanai Filitrelerden olabileceğini söyledi ertesi gün yetkili servisten siparişimi verdim ve orjinal filitre setini taktık. Yan sanai filitrelere göre biraz daha iyi ama önceki performansı gaz tepkisi yok. Neden kaynaklanıyor yada daha önce başına böyle bişe gelen varmı acaba ?
    orjinal Filitre seti yağ = Castrol edge C-3 yağ kullanılmıştır.

9. fatih04

fatih04 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    fettah erdoğdu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    merhaba kardeş öncelikle geçmis olsun yaklaşık bir ay once bende aynı sorunlarla karşılaştım eğer kesinlikle yüzde yüz benim yaşadığım sorunsa merak edilecek bişey yok turbo rolanti borusu delik yada patlaktir 50 tlye kaynak yaptirdim sorunu giderdim

Bu Sayfayı Paylaş