Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 Crdi Era Için N75 Valf Oem Kodu

'Hyundai Yedek Parça' forumunda kuveylan tarafından 24 Temmuz 2026 01:06 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. kuveylan

kuveylan Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sebahattin Esendemir
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Selamın aleyküm, aracımda turbonun devreye girmesi ile ilgili sorunlar yaşıyorum ve yaptığımız testlerde n75 selenoid valfinin arızalı olduğunu gördük ama OEM kodundan emin olup öyle satın almak istiyorum. Şaşi numarasıda paylaşabilirim yardımcı olabilecek var mı?

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,698
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. kuveylan

kuveylan Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sebahattin Esendemir
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    1.5 CRDi aracımda turbo açmama sorunu yaşıyorum. Aracım normal şekilde gaz yiyor ama turbo beslemesi olmadığı için yüksek hızlara çıkamıyorum

Üzerinde ki N75 valf yan sanayi
    Araca marş verdiğimde wasgati gözlemliyorum ve hareket etmiyor
    N75 valfe gelen vakum hattını valfi aradan çıkararak vakum motoru ve wastgate arasında düzlüyorum ve bu sefer wasgate milinin hareket ettiğini gözlemlemliyorum

Araç yarım kontak açıkken n75 valfine gelen soketi DC konumda ölçtüğümde 2 pinin 1 tanesinden 3.55v ve diğerinden 12.84v değerlerini aldım
    N75 valfinin kendi bobinlerini ölçmek için 2k ohm seviyesinde 0.018 değerini aldım
    Araç çalışırken n75 soketini valften sökerek ölçtüğümde 11.75v ve 2.75v değerini aldım
    Kontak tam kapalıyken aküden şase alarak n75 valfine gelen soketi ölçtüğümde süreklilik modunda 970 ve 1100 değerlerini aldım

Araçta elektriksel olarak bir sıkıntı gözlemlemedim hatta n75 valfinin bobinide yaptığım ölçümde sağlam çıktı
    Evet bu işin bence en büyük göstergesi vakum saati ile ölçmek ama ne bende bu var nede Uşak'ta herhangi bir tamircide bu nedenle orijinal bir mobis olarak denemek istiyorum zaten sorun buradan çıkmazsa artık ne yapabilirim bilmiyorum

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,698
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, selenoidin bacakları arası 14.7 ~ 16.1 ohm değer verir, multimetreyle ölçebilirsiniz.
    motor çalışınca vgt milini tam çeker, devir yükselince turbo aşırı basınçtan pallerin milini kırmasın diye vgt milini geri bırakır.
    n75 sağlam olsa da vakum hattınızda kaçak ya da vakum pompasınızda sıkıntı varsa yani yeteri kadar vakum yoksa çekemez. hattı direkt turboya bağlamak doğru bir kontrol yöntemi değil, normalde n75 vakumun tamamını geçirmez.
    vakum sağlam, n75 sağlam ama yine de güç yetmiyorsa turbonun içindeki vgt mekanizmasında problem vardır, kurumlanma, aşınma vb.

Bu Sayfayı Paylaş