Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 yakıt tüketimi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Bahadır5385 tarafından 9 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. izmirlee_era

izmirlee_era Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  2. YeniAccentEra10

YeniAccentEra10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    deşifre olmak istemiyorum.
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ

hortttttt ne????

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Son Mesajdan 7 Ay Geçtiği İçin ...Konu Hortlatılmış Oldu Deniyor...

4. izmirlee_era

izmirlee_era Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    31 Eki 2009 tarihli konuyu hortlatmışsınız da https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

5. puperce

puperce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar ben de 2009 1.4 accent era var 44 tl bezin şehir içi dışı karışık kullanım benzı bıtıyor ısıgı yandıgı anda yapılan km 450 km dır bılgınıze

6. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Arkadaşlarınkine göre düşük 550 600 650 civarı olmalı diye düşünüyorum karışıkta 44tl benzinmi 44lt mi yanlış olmasın 44lt ise tamam tl ise başka???

7. YeniAccentEra10

YeniAccentEra10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    deşifre olmak istemiyorum.
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    açıkçası kullanıcının tutumu yakıt tüketimini çok etkiliyor.klimayı sürekli açıyor mu, anihızlanma alışkanlığı, trafik lambasından kalkışta artistik hareket,tam gazda vites geçirmek, gazdan ayağı çekmek yerine bol fren kullanımı, trafikte hızını diğer araçlara göreayarlayamama, yokuş aşağı gaza basmaya devam,düşük devirde araç kullanma vb.. bu saydıklarım pekte faydalı olmayan alışkanlıklar.
    Düzenleyen : YeniAccentEra10

8. onur

onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ben tamamiyle şehiriçi dur kalk tam 560 km yapıyorum

9. manelsan

manelsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar tüketim tamamen arabanın ortalamada kaç km sürratle kullanılmasına bağlı 90km ortalama hızla, 710km şehir dışı yol yaptım, ama hiç 105in üzerine çıkmadım.
    [era 1.4team 2009temmuz model 36500km'de]

10. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Yalnısınız var. Tamamen bir kosula baglı olmaza. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Yol ve yolcu sartlarına göre dogru vitesde dogru devir kullanmak en önemli etkendir.

Daha sonra hava sartları gelir. Rüzgara karsı giden bir araba %10 daha fazla yakar. Hele de hızlı gitmeye calısıyorsa bu oran %15-%20lere kadar cıkabilir.

Aslında daha da önemlisi arabnın bakımı. Bakımı yeni yapılmıs bir araba ile bakımı 10bin km önce yapılmıs araba bile aynı oranda yakmıyor. Hava filtreside ne kadar temiz olursa yakıt tuketimi azalıyor.
    vs vs
    Yani, tamamen hıza veya yüksek devirde kullanmakla alakalı değil.

11. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    1.4 motor bence gayet tutumlu bir motor.Sorun aslında benzin fiyatlarında.Benzin fiyatları 3.60 değilde 2.50 olsaydı ne kadar az yaktığını görürdünüz https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif LPG bile taktırmazdı kimse.

Benzin hesabı yapanlar lamba yandığında 35lt harcadıklarını dikkate alarak hesaplasınlar.Lamba yandığında depoda daha 10lt benzin kalıyor.

Lamba yanana kadar şehir içi 400km yapıyorsanız 35lt/400 = 8.7 lt gibi bir tüketiminiz oluyor ki gayet makul bir tüketim değeri.Ya da şehir dışında 35lt/600km=5.8lt ekonomik değerler.

12. qwxsqw

qwxsqw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    araç en iyi tasarrufunu 2500-3000 devir arasında kullanımla sağlıyor 2000üzerine çıkmadan araç kullanırsanız vites değiştirmekten araba kullanamazsınız. bence araç 5 litre yaktı 100km de deseniz yine tüp taktırmalısınız. brc müthiş tasarruf sağlıyor.

13. qwxsqw

qwxsqw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kusura bakmayın ama ben yakıt tüketimi konusunda kimseyi dinlemiyorum yok benim aracım bu kadar yaktı da seninki ne kadar yaktı diye sormakla hiçbirsey kazanamazsınız moraliniz bozulur sadece. siz tüp taktırın ya da taktırmayın aracınızı tasarrufa yönelik kullanın fabrika değerleri de ortada zaten dert etmeyin. ben 1.8 lagunanın 1.6 asrtanın benzinde şehir içi 20krş yaktığını söyleyenleri de gördüm benle aynı aracın kullananların benim yaktığımın yarısını yaktığını da :) aracım tüplü benimkinin yarı fiyatına gidenin aracı da :) bi gün20 tl gaz koyalım dedim depo boşaldığı anını yakaladım ve20 lira koyduk bakalım senin araç kaç yakıyormuş dedim. aracın sahibi arkadaş aracı öyle dikkatli kullandı ki az yakısn diye sonunda gaz bitti hesapladık benim araçla aynı :) kısacası kimin ne kadar yaktığı, gittiği vs önemli değil :)

14. rifatkurt

rifatkurt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm arkadaşım araç normal yakıyo 45 litre benzinle şehir içi kullanıma bağlı olarak klima çalıştırmassan 350 - 500 km arası yol yaparsın tabi kullanıma bağlı
    dizel araçta ise 45 litre mazotla yaklaşık klima açmazssan 550 - 700 km arası yol yaparsın dizel ve benzinli araçta şayet sürekli klima çalışırsa yakıt tüketimi yaklaşık olarak %20 artarhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

15. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Belirttiğiniz değerler benzin için fazla. Ben LPG ile yakalıyorum o değerleri.

16. djkubi

djkubi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kubilay çabuk
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Öncelikle merhaba. Bizim era 3000 devirde 100km hızla gidiyoruz uzun yolda 100'ü geçmeden gidiyoruz yinede 8litrenin altına düşmüyor. Araç 40binde 2007 model.

17. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Benim aracım da 40binde 2006 model.Dediğiniz şekilde 100km hızla gittiğimde klima açıkken 5.7lt klima kapalıyken 5.5lt yakıyorum.90 la gidersem 5.3lt oluyor.

18. oisguzar

oisguzar Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    osman işgüzar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bendede 1.4 var aracım daha 750km iken tekirdağ gittim 90km max 100km geçmedim ve araçta 4 kişiydik ışık yanana kadar 620km yol yaptım.Şimdi aracım 28000km'de geçen gün yine tekirda gittim minumun 100km maksimium 180km hızla gittim geldim giderken 4 gelirken tektim 480km de ışık yandı ilk gittigimde açık hava filitresi yoktu son gittiğimde vardı performansıda gayet iyiydi.

19. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Işık 35lt bittiğinde yanıyor.35lt/620km=5.6lt ideal bir tüketim.

Depoda kalan 10lt ile 800 ü tamamlamak mümkün.Hadi 780 diyelim yolda kalmayalım.

20. oisguzar

oisguzar Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    osman işgüzar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Valla orasını bilemem https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif ilk merak edip denedim bu sonucu aldım araç motoru kurum yapmamıştı daha o zaman şimdi aynı şekilde uzun yol yapsam o sonuçlara ulaşa bilirim şehir içi hiç denemedim açıkçası uzun yola çıkınca full yapıyorum aracı şehir içi 20 tl yada 50tl alıyorum onun için kesin sonuç hiç çıkarmadım

Bu Sayfayı Paylaş