Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 team abs araç sağa çekiyor

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda sportmen tarafından 29 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. ekol

ekol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selamlar 2010 era bende de team abs aynı problem var servıs bır kere rot yaptı 1 ay gıbı bır problem yoktu sımdı tekrar basladı.benım dıreksıyon sola bakıyor hafıf ama arac saga cekıyor sorunu cozebılen varmı aramızda

2. Iearda

Iearda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba,2010 diesel team otomatik araç kullanıyorum ve aldığım ilk günden beridir çekme problemi ile uğraşıyorum fakat ilginç olan taraf araç sadece sağa veya sola çekmiyor.Aracımda çok hafif sola manevra yapıp direksiyonu topladıktan sonra araç sola çekiyor, sağa manevra yapıp direksiyonu topladıktan sonra isede araç sağa çekiyor.defalarca rot-balans ayarı yapılmış olmasına rağmen, tüm tekerlerklerin yeri serviste defalarca değiştirilip yol testine çıkılmış olmasına rağmen sorun halen devam ediyor.en sonunda direksiyon kutusunda olduğunu söylediler ve direksiyon kutusu değişti, kutu değiştikten sonra da çekme devam etmekle beraber direksiyonda eskisi gibi yumuşak değil, eskiye göre daha sert.Direksiyondaki sertleşme normalmidir?bu gibi durumla karşılaşan başka bir arkadaş varmıdır?En sonunda sattıracaklar arabayı o olacak..bıktım artık..

3. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Böyle şey olmaz.Servis bu sorunu garantisi süren bir araçta halletmek zorundadır.Özürlü mal satmak suç değilmi. Tüketici olarak hakkınızı arayın.
    Eski araçlarda viraj demiri vardı.Sağa ve sola dönüşlerde aracı topluyordu. Direksiyon eski hali ne geliyordu yani o demir sayesinde.B u arabalarda o görevi yapan mekenizma aynı mıdır bilmiyorum.Bir sanayi ustası ile fikir alışverişinde bulunup,daha sonra servise başvurup ne yapmaları gerektiğini söyleyin belki daha faydalı olur.2010 araç at arabası gibi sürülür mü.

4. Iearda

Iearda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynen dediğiniz gibi hakkımı arıyorum ama bu çekme problemini Çorlu /Atmas servisi aynen şöyle açıkladı" normaldir,hani araçtır bu çeker" şeklinde açıkladılar.bende bu cevabı bu servisten aldıktan sonra bunlardan tabiri yerindeyse"bir cacık olmaz" diyerek istanbuldaki bir servise gittim fakat sorunum halen devam ediyor.aracım su anda 11.500 km de ve bu zamana kadar en az 15 kez bu sorundan dolayı civardaki servislere gitmişimdir.Son olarak yapılan direksiyon kutusu değişiminden sonrada sorun çözülmezse ne yapacağımı bilmiyorum.

5. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    sizin sorun büyük olasılıkla direksiyon kutusundan kaynaklanıyor. tamir takımını ya da komple değişimi ile çözülür bence.

6. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    peki araç normal giderken mi çekiyor frene basınca mı çekiyor.

7. Iearda

Iearda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dün direksiyon kutumu değiştirdiler fakat değişim sonrasında da çekme devam ediyor, çekmeye ilave olarak direksiyon artıkeskisi kadar yumuşak değil artık.Servis yetkilileri bunun normal olduğunu söylediler.kullanıma göre tekrardan eski haline gelir dediler.Bana bu sertliğin normal olması pekte normal gelmiyor.Aracı sıfır km aldığımızda da bu direksiyon kutusu kullanılmamış oluyor ve olması gereken yumuşaklık seviyesinde oluyor.Servislerde takılan parçalar orjinal parça ise,parça takıldıktan sonra olması gerektiği şekilde hizmet vermesi gerekmezmi?

8. Iearda

Iearda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    normal seyir halinde iken meydana geliyor.ve meydana geliş şekli, direksiyondan elimi bıraktığım anda 100-150 metre içerisinde araçsol şeritten sağ şeride geçiyor.çok hızlı bir çekme oluyor.Yavaş yavaş sağa veya sola çekme değil anlıyacağınız.buda beni tedirgin ediyor.

9. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2

10. Iearda

Iearda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    inşallah benimkiside belli bir km den sonra yumuşar, kendimi 75 model bedford kullanıyo gibi hissediyorum:)
    aracın ilk sahibiyim, nisan 2010 tarihinde satın aldım ve bu zamana kadar hiç bir kazam olmadı, lastik havaları nerdeyse her hafta kontrol ediyorum ve rot-rotin o gruptan herhangi bir ses vs.gelmiyor.sanayideki rot-balans ustalarına götürüp sorunun ne olduğunu anlattığım tüm ustalar arabaya bakmadılar, direkt servise yönlendirdi hepsi ama servistede çözüm bulamıyorum.

11. Iearda

Iearda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şase fabrika çıkışında problemli çıkmış olabilirmi, şasede bir problem olup olmadığını kim kontrol eder?

12. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    çekme sorununu nasıl düzeltirsin bilmem ama direksiyonun bi süre sonra kesin pamuk gibi olcak. 2 kere direksiyon kutusu değiştirmiş biri olarak söylüyorum bunu. hatta ustalar da söylemişti bi süre direksiyonun sert olur diye.

13. Iearda

Iearda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    inşallah, yorumların için teşekkür ederim.çok sağol.

Bu Sayfayı Paylaş