Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 select otomatik

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ali70 tarafından 29 Eylül 2008 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

selamlar...
    bugüne kadar yıllardır yazdığım forumlarda, e-postalarda,konferans ve söyleşilerde LPG konusuna hiç girmedim...

ancak sözkonusu olan ,projelendirme aşamasından....<a href="http://forum.donanimhaber.com/m_22198499/mpage_20/tm.htm#" target="_blank">ürün
    geliştirme aşamasına kadar çok yönlü emeklerim olan xxxxxxxx'nın
    LPG'leşmesi söz konusu olunca çok kısa da olsa bir şeyler yazma
    ihtiyacı duydum.

açıkçası üç beş kuruş yakıt tasarrufu
    yapılacak derken hem mevcut sistemi berbat etmeye hem de besleme
    sistemi değişikliği için milyonlarca lira vermeyi anlayabilmiş
    değilim... belli bir oktanda ve atmosferik ortamda sıvı bir yakıt olan
    benzin'e göre tasarlanmış motorları; LPG denilen ve yüksek basınç
    altında sıkıştırılarak sıvılaştırılan,atmosferik ortamda çok tehlikeli
    bir patlayıcı olarakve gaz halinde bulunan bir kimyasal gaz karışımını
    değil araçlarda evlerde bile kullanmanın bence yasaklanması gereken bu
    ucube yakıtla kullanmak; hem araçlar için hem de ortamda bulunan her
    türlü canlı için katliam nedeni gibi geliyor bana...kapalı otoparklarda
    yasak olması,takılırken ve muayenede rapor gerektirmesi en azından
    çevre için bir felaket habercisi olmasının yanısıra...bir otomobil
    teknik katili olarak ta görülmesi gerektiğini düşünüyorum...

getirdiklerinin yüzlerce katını götüren....üstelik bir canın bile trilyonlara değişilemeyeceğini düşünürsek.....

az kullanalım,güvenli kullanalım,kurallara uyalım...ama önce insan ve
    bilim diyerek araçların orijinal teknik tasarımlarını bozmayalım.....

diyorum ben................

saygılarımla.............

Alıntıdır arkadaşlar... Kimi değerli abilerimizde böyle düşünüyor...

2. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dostum eski bir lpg kullanıcısı olarak söylediklerine katılıyormusun Üstelik Coşkun abinin yukarıda verdiği faydalı bilgileri incelemeni dilerim.Bahsettiğin tehlike fazla yok.Üstelik lpg tanklarının daha fazla sağlam olduğu kanıtlanmış..SELAMLAR.................

3. Misafir

Misafir Guest

Dediğim gibi kimsinsen35 arkadaşım. Ben bu LPG yi 1.3 LX aracım hemde 120.000 de iken taktırdım ve 51.000 km boyunca motorda hiçbir prb. olmadan kullandım. Şimdi bilgi ve tecrübelerine çok güvendiğim abilerim böyle düşündükçe kafam karışıyor.
    Bu da onların tezleri. Buna karşı tezlerde olur. Bunlar süzülür ve ortaya sağlıklı bir sentez çıkar. Alıntı yapmamın amacıda buydu...
    Benim düşünceme göre, motorlar evet kullandığı yakıt için tasarlanmıştır. Belkide onlarca mühendis kafa yorup ortaya bir motor çıkarmışlardır.Tüm teknik özellikleri tasarımı benzine göredir.
    LPG ile çalışmasında sakınca görenlerde var görmeyenlerde var. Soğuk havalarda tamamen sorun yaşayanlarda var. Yaşamayanlarda.
    Bence LPG nin en sağlıklı kullanım yöntemi, Fiat'ın ve Hyundai nin yaptığı gibi, motorun LPG kullanımına uygun hale getirilmesi ile mümkün. Böylece bütün tartışmalar bir son bulur...

4. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bi'lmukabele dostum.Selamlar...............

5. Misafir

Misafir Guest

Kesinlikle doğrudur... İlave olarak, ben bu aracı satmak için almadım. En az 5 yıl bineceğim. Motorunda doğru kullanımda sorun çıkaracağını hiç düşünmüyorum. Birde 1900 devirde gelen 240 nm tork ile gazı hafiften yokladığınızda verdiği his, vücudunuzda salgılanan adrenalini sağlayan tork müthiş birşey. Kendi adıma diyorumki dizel yakıt benzini geçse bile yinede dizel bir araç alır binerim arkadaşlar... Kaç para yakacak diye takmam kafamı. Bu zevke bu para değer.Değerini bilene... Bilmeyene anlatmak zaten imkansız...

6. HaYLaZzZ

HaYLaZzZ Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

aynen katılıyorum ve ne olursa olsun ıkıncı el alıcaksan 100-150 ytl kıy arabayı bır servısede gostersen ıyı olur aldıkdan sonra cok başın agırmasın.

7. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aynen katılıyorum. Dizelin verdiği sürüş zevki artık benzinliyi geçti. Audi bile spor aracında 10 silindirli dizel motor kullanmaya başladı.

8. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dostlar torku flan pek bilmem.Ama hiç 1,6motor 112 hp maksimum 192km/hız kullandınız mı?Uçuyor mübarek.Allah cümlesine kaza bela vermesin.SELAMLAR...........
    Düzenleyen : kimsinsen35

9. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Walla 1.6 kullanmadım ama 1.5 110hp maksimum hızını bilmiyorum(https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif) kullandım. İbreyi dibe vurdum sonrasında daha gider miydi açıkçası giderdi az daha diye düşünüyorum.

10. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Maksimum hızı hyundainin teknik özelliklerindeki katalogda var kardeşim bir incele istersen.İki araç arasındaki Farkı görürsün.Gerçi hız felakettir ama.:)https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifSeLAMLAR................

11. scorpion3560

scorpion3560 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    raven sana katılıyorum 1 yıl bedava benzin vercekler yine benzinli motor almam.dizel motorun sürüşü bi başka yav.bide arkadaşlar aman kimsenşn gazına gelip hız yapmayın aman.birde amniyet kemerinizi takın mutlaka.malum 2 gün öne alpaslan dikmen bunun yüzünden öldü.

12. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Eğer o gaz veren kişi olarak beni kastediyorsan yanılıyorsun dostum.Ben zaten hızın felaket olduğunu yazdım.Gene yazayım hız felakettir.Sadece benzinli 1.6 motorun dizellerden üstün olduğunu belirtmek için yazdım.
    1 sene bedavabenzin olayına gelince maddi durumunuza bağlı o bahsettiğiniz şey.Benim gibi ileride kolayca elinizden çıkartmak vede bunu yaparken kaybınızı en aza indirerek yapmak önemliyse benzinli haliyle lpg li araç kullanılmasını öneririm.Yani herşey maddi durumumuza bağlı.
    Birde şudizel araçlardan sonra1.6 motor benzinlisürüşünü yapıp o keyfin farkını burada yazarsa dostlar memnun olurum.bahsettiğiniz sürüş keyfi 1.6 eralarda zaten fazlasıyla var........İYİ BAYRAMLAR.................

13. scorpion3560

scorpion3560 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yok kardeş senden bahsetmiyom.ben abinin arkadaşlarını kastettim.

Bu Sayfayı Paylaş