Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 select otomatik

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ali70 tarafından 29 Eylül 2008 tarihinde açılan konu

1. ali70

ali70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bayramdan sonra elantra aramaya devam o zaman .Bana 2007 model 30000km deki elantra pahalı gibi geldi 23.000ytl istiyor.sahibinden.com da ilanı var hala.Sizce nasıl acaba.

2. Misafir

Misafir Guest

Adresi verin bi bakayım..

3. Misafir

Misafir Guest

Hocam dediğim gibi başka marka beni ilgilendirmiyor. Başka markalarda da bunun olması hyundai yi haklı çıkarmıyor. Bayramda sende araçsız kalıp planların bozulsaydı tepkini merak ederdim. Şimdi konuşması kolay. Hyundai nin yanından geçmem derken, araç kötü anlamında değil. Satış sonrası servis hizmetleri berbat. Yoksa aracımdan son derece memnunum. Sırf bu nedenden dolayı kızgınım, üzgünüm... Bu yaptığından sonra hyundai nin yanından bir daha geçmem.
    Uzun lafın kısası, elbette her araç yolda kalır arıza verir.Sayısız örnekleri vardır. Önemli olan mağduriyet durumunun giderilmesidir...

Düzenleyen : raven

4. Misafir

Misafir Guest

Tam tersine hocam 2.elde kılı kırk yarın. Ortalık çakal dolu... Coşkun bey in söylediklerine tamamen katılıyorum...

5. alpertekin

alpertekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

1.istanbul trafiğini bilirmisin?
    2.mis gibi brc lpg'ler var kullandınızmı?
    3.elantra neden türkiyede bitmiş?

6. scorpion3560

scorpion3560 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    alpertekin cvp vereyim

1:evet istanbul trafiğini ugandalı vatandaş bile biliyor.
    2:lpg yi tanıtırken mis gibi diyosun.bana lpg nin bir tane faydalı işin söylermisin.benima arabam 100 km de 4.5 lt yakıyor.neden taktırayım.sonra 0 arabaya tüp taktırılırmı.sonra onun tehlikesii bu böyle gider...
    3:elantranın yeni modeli geldimi.elantra kasa olarak bitti.

7. scorpion3560

scorpion3560 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sen tak yeni araca lpgyi iyi birşey gibi bide mis gibide.sonra yolda kalınca kaldı oluyo.hyundai kötü oluyo

8. Misafir

Misafir Guest

Üstad, bende LPG taraftarı değilim ancak LPG olayı burada çok tartışıldı ve havayı bozdu, dolayısıyla sadece şahsi fikirlerimizi ortaya koyup değerlendirmesini diğer üyelere bırakıyoruz, böylece hava'nın sakin geçmesini sağlıyoruz, ayrıca üyelerimizin çoğu bunun Hyundai markası ile ilgili olmadığını biliyor, bu konudan emin olabilirsin........https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

9. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar Onno Usta yı bilirsiniz. LPG ile ilgili bir yazısı vardı bulabilsem koyacaktım ama bulamadım. LPG yi yerden yere vuruyor. Bir abimiz daha var Fiat Linea nın tasarımından geliştirilme aşamasına kadar birçok alanda yer almış abimiz. ODTÜ makine mühendisi. O da LPG ye tamamen karşı.
    Yalnız bende LPG yi 51.000 km hiç sorun çıkmadan severek kullanmıştım. Hatta dizel almasam benzinli alıp LPG takcaktım ama kısmette dizel varmış. Kimileri karşı kimileri değil. Karar sizlerin.

10. Misafir

Misafir Guest

Onno ustayı çok iyi bilirim, çok kaliteli bir ustadır ancak zora geldi'mi seni ikna etmek için elinden geleni yapar, LPG'ye tamamen karşı olmak'da hoş bir şey değil, motorun yeteri kadaryağlanmasını sağladıktan ve yeterli güvenlik önlemini aldıktan sonra kullanılmaması için hiç bir sebep olmadığı gibi bu önlemler alındıktan sonra hava kirliliğinin önlenmesi, yağlamanın daha uzun aralıklarla yapılması ve en önemlisi yakıt tasarrufu açısından faydası bile var.

11. scorpion3560

scorpion3560 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    raven şimdi dizel gibi bir seçenek var.hem az yakıyor.hmde sessiz.lpg tamam ucuz ama herşey ucuz diye taktırırsak vay halimize.artılarından çok eksileri var.bi kere bildiğin tüp yani güvenli değil.2.si aracın çekişinde düşüş meydana geliyor.3.sü de motor ömrünü kısaltıyor.

12. Misafir

Misafir Guest

Üstad, aşağıdaki G.Ü.nün sayfasından alıntıdır.
    http://www.obitet.gazi.edu.tr/obitet/lpg/lpg3.htm

LPG’NİN AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI:<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:eek:ffice" />
    LPG yakıtının avantajları
    - Daha verimli yanma,
    - Emme manifolduna tamamen buharlaşmış olarak girdiği için motor yağı seyrelmez ve ömrü uzun olur,
    - Yanma odasında daha az aryık maddeler meydana gelir,
    - Yangın anında LPG tankının yangına dayanma süresi diğerlerine göre daha uzundur,
    - Gaz fazında hava ile daha iyi karışma sonucu iyi bir yanma gerçekleşir,
    - Daha ucuz yakıt
    - Dizel ve benzin yakıtına göre egzoz emisyonu daha az kirleticidir,
    - Motor daha az aşınmaktadır.

LPG yakıtının dezavantajları ise aşağıdaki gibidir:
    - Basınç altında depo edildiğinden dağıtım ve depolaması zordur
    - Yakıt tankının çok ağır olması nedeni ile yer gereksinimi fazladır,
    - LPG’ nin doldurulması veya çalışma sırasında taşıtın kokması vb. sorunlar vardır.

Ayrıca yakıt tankı'da bildiğimiz tüp değildir.....

1. LPG TANKI
    LPG deposu maksimum 115 atmosfer basınçta ve dış etkilere mukavemetli yapılmış basınçlı kaptır. LPG tankı sistemin en büyük parçası olup, aracın arka bölümüne bagajın bir kı

13. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar madem dizel araç iyi neden 2,el piyasası yerlerde sürünüyor.Emin olun araçları piyasaya çıkartalım normalde sıfır dizelaraç benzinlilerden pahalı.Ama aynı anda piyasaya çıkartsak lpg li araç 1 haftada makul fiyatta satılır.Ama dizel aracın ikinci eli olmadığı için benzinliden daha ucuza gidiyor.İnanmayan sahibinden com a girip görebilir.Geçen diğer topikde yazmışdım.Benim 2002 lpgli acentimi piyasaya çıkarttım.1 haftada 13100ytl ye alsatçıya sattım.Kendisi 5. günde 13900ytl ye sattı.Ama emin olun dizel olsaydı benim aracın alıcısı hala yoktu.Hani derler ya bir şeyin adı çıkacağına canı çıksın.Buda öyle birşey şuan Türkiyede dizel araç satmak çok zor.Neden,şuanda dizel araçdan mazot fiyatlarının yükselmesinden dolayı talep yok.Ama lpg li aracı çıkartın piyasaya makul fiyat isterseniz anında satılır emin olun.Hala deniliyorki lpg motoru öldürüyor.Adam gibi kullandıkdan sonra sıralı sistem lpgler motoru öldürdüğü falan yok.Aksine Avrupada lpgli araçlar teşvik ediliyor.Birde mazotun avrupada benzinden pahalı olduğunu düşünürsek ilerdede Türkiyede böyle olmayacağının garantisi yok.Selamlar.............

Düzenleyen : kimsinsen35

14. Misafir

Misafir Guest

Ben katılmıyorum, dizel arabanın alıcısı (mesela ben) Ne LPG dinlerim ne de CNC, ayrıca dizel araba yerlerde sürünüyo diye bir şey de yok, dizel araba benim gibi düşünenleri olan bir seçenektir, lütfen dizel araçla LPG'li aracı mukayese etmeyelim, bugün hala LPG takılmamış orjinal benzinli araç arayanların oranı az değildir, az km yapanlar için benzinli araç LPG (problem çıkarması)ve dizelden (pahalı olması) önce gelir, bunu unutmayın.

Düzenleyen : Coşkun Uçar

15. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Coşkun Abi,saygı duyarım görüşünüze.ama dediğim gibi 2. el araç sitelerine girdiğinizde bana hak vereceksiniz.Eminim sizin gibi dizelciler vardır.ama dizel araçla lpg li araçların satış süresi aynı olamaz.Tabiki birazda kader kısmet işi.satış sitelerindeki fiyatları incelerseniz lpgli araçların yok sattığını ama dizellerde bolluk olduğunu farkedersiniz.SAYGILAR...............

16. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yakıt zamlarını incelerseniz benzine 5 kuruş zam geliyor dizele 10 kuruş.Şuan lpg ye zam yok.Buda 2. el dizel araç satışlarına yansıyor.Aslında lpg ye aşırı zam yapamamalarının sebebi,yapılan zamların anayasa mahkemesinden dönmesidir.lpg ye zam yapıldığı zaman mutfak tüpünede yansıması gerekiyor.bu oran değişmemesi gerektiğinden lpg le fazla uğraşamıyor hükümet.Bu da biz lpg kullanıcılarını rahatlatıyor.Selamlar............

17. Misafir

Misafir Guest

Bende saygı duyarım kardeşim.........https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

18. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Eyvallah Abi.......Bu arada yukarda verdiğiniz link çok güzel.Arkadaşların incelemesi lazım.Selamlar......................

19. alpertekin

alpertekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Lpg nin neresi tehlikelidir?

Aracın çekişi düşmüyor aksine artıyor...

Motor ömrünüde ilerde yazıcam size daha 62.000 deyim...

Ayrıca kapalı alanlara lpg türkiyede alınmıyor..
    isviçre hollanda gibi ülkelerde her türli kapalı alana girebilirsiniz lpgnin zararsız olduğu biliniyor çünki...
    Düzenleyen : alpertekin

20. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Bu Sayfayı Paylaş