Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 Otomatik Era Km 1.10 Krs

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda a.ozturk06 tarafından 1 Haziran 2019 tarihinde açılan konu

1. a.ozturk06

a.ozturk06 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Ali Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Aracımı hep kısa mesafe kulandım dediğiniz gibi sıfırlıyorum. 231 tl benzin aldım şuan yarim depo benzin var 155 km yapmışım yarim depo benzin var . Araba şıkır şıkır sessizce çalışıyor. Nedeni hala çözemedik

2. Taner_G

Taner_G Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    177
    Ad Soyad:
    Taner
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Nedenini cozemediginiz nedir.. Motordan şıkırtı sesi geliyormu diye sormuştum sanirim boyle bir ses geliyor ve siz bunun nedenini mi anlamadiniz.. Bak simdi kardes benim ogrenmek istedigim aracin motorundan kadeh yani lifter diger adiylada subap itici sesi geliyormu.. Eger kadehler ile ilgili bir sıkıntın varsa bu durum aracin yari yarıya hatta belki daha bile fazla yakitinin artmasina neden olur.. Araci bir tamirciye gosterip bu konudan emin olman lazim eger kadeh sesi geliyorsa bize bilgi ver yapacaklarin konusunda sana detayli bir bilgi sunabilirim.. Ama sen kisa mesafeler kullaniyorum demissin.. Eger araci calistirip 2 kilometre gidip yine 2 km. geri geliyorsan ve bunu 1 2 3. Vitesler ile yapıyorsan aracinin km. de 1 lira gibi bir yakit harcamasi normal cunku motor isinmadan zaten gidecegin yere ulasiyorsun ve en cokda zaten bu surecde yakit tuketir araclar.. Ama bize soyle guzel bir istatistik sunarsan.. Mesela obd ile ariza kayitlarina baktirirsan.. Net bir km. ve yakit bilgisi verirsenn.. Mesela 230 liralik yakit aldim toplamda 400 km. gittim su kadar mesefa gidip stop ettim su kadar mesafe geldim stop ettim gibi detayli bilgiler verirsen bizde ona göre net bir sey soyleyebiliriz.. Suanda bilemiyoruz sartlari ezbere konusuyoruz.. Belkide aracda hala kar lastikleri takilidir bu yüzden yakit iki kat artmistir :) bu saka tabikide ama arac hakkinda bize bolca detay vermen lazim.. Boyle bilmece gibi oluyor.. Benim arac mars bastim calismadi bil bakalim neden der gibi.. :) binlerce nedeni olabilir.. Yanlis anlama bunlar hep saka tabikide ama dedigim gibi durum detaylarina ihtiyacimiz var net bisey söylemek icin..

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    1.4 otomatik için imkansız rakamlar değil kısa mesafede. 1.4 Getz Otomatik ile şehir içinde 400km zor yaptığımı bilirim, biraz da agresif kullanılsa sizin rakamlara geliyor zaten. Ama yine de depoyu doldurup şehir dışı 100-200km yapıp tekrar doldurup ölçmekte fayda var.

umutd07 bunu beğendi.
  4. Sonatamvar

Sonatamvar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Ozan Yurtsever
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Benim Sonata'dan neredeyse 50 krs fazla :confused: hem b segment arabaya bin konfordan güvenlikten feragat et hem böyle bı yakıt sarfiyatı olsun. Akıl alır gibi değil :eek: en kısa zamanda 3e 5e bakmayın satın derim :(

5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

siz de 2-3 km yol alıp kapatsanız, bunu da her gün yapsanız, sizin yakıtınız da 1 lirayı bulacak.

6. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,259
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    230 liraya 450 500 km yi görmeniz lazım normal denebilmesi için

7. yesil_09

yesil_09 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,186
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    170 TL ÷655km=0.26 Aydin-Ankara 2 yetiskin 1 cocuk dolu bagaj ortalama hiz 110-140 arasi klima 100 km acikti,lpg 3.19 dan alindi,2004 otomatik elentra,ayni araba sehirici 45 kurus yakiyor.

8. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Aynen doğrudur. Şehiriçi 12 l, uzun yol 7,5-8 litre.

yesil_09 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş