Merhaba,aracımın rutin 1000 km’de bir yağını-suyunu kontrol ederken zaman zaman üst saplama diplerinde yağ görüyordum,yaklaşık 50 bin km’dir bu problemi yaşıyorum ancak çok uzun vadede oluyordu bu nedenle dert etmemiştim,ancak zamanla daha fazla kaçırır oldu. Video; https://youtube.com/shorts/uJZMW7lYkzE?si=gggZ79IAfD10UYsp Şüphelendiğim iki nokta var,biri külbütör kapak contası,diğeri yağ kapağı.Yağ kapağının etrafında zaman zaman terleme şeklinde yağ görüyorum ancak saplamalara kadar gider mi emin değilim.Külbütör kapak contasının zamanla eskimiş olması da mantıklı geliyor,bunun haricinde bilemedim. Bu sorunun kaynağı nedir,acil müdahale gerektirir mi,bu motorlarda kronik mi ?
GF4A motor olması lazım 1.4 blue'larda. Acil müdahele gerek yok . Yağ çubuğundan seviyeyi kontrol edip eksildiğinde tamamlayıp binebilirsin. Külbüratör kapağında vidaların oradan kaçırmasını pek anlamdıramadım . Tamam plastik falan da saplamayı sıkmadıktan sonra niye kaçırır ? Külbaratör kapağının iç tarafında saplamalara gelen bölgede conta varsa conta değişimi ile (sıfır saplama takılacak) yoksa külbüratör kapak değişimine kadar gider.
Merhaba,motor G4LC D-CVVT olan yani.Yağı sık sık kontrol ederim 15 bin km sonra dahi 1 gram eksiltmiyor,kayda değer bir eksiltme olmadığı kesin ancak motor geneli tertemizken oranın sürekli yağlanması hoş değil tabii.Bir de farketmeyip uzun süre o şekilde binersem bujilere gidebilmesinden dolayı endişelendim. Külbütör contası bizde bujilerle birleşik,yekpare bir conta; https://otoparcasan.com/ust-kapak-contasi-mobis-2244103050 Parça olarak ucuz da işçilik istiyor haliyle,o yüzden bilemedim.Eğer sorun kesin ondansa değiştireyim diyorum
Çok dert etmeyin.Bende de benzer durum var.Şimdilik terleme boyutunda.Kacak durumuna gecerse diye degisim icin hazir olmasi amaçli kapak contasini aldım kenarda bekliyor.Su anlık cıvata diplerine sıvı conta sürdüm ve terleme olayı kesildi.Ama ilerleyen zamanlarda kapak cevresinden mutlaka kacağa dönüşecek muhtemelen.
Kaynağı contaysa dert değil conta kenarda dursun alırım,conta harici aklıma gelmeyen bir yerden kaçırıyor olabilir mi diye merak ettim.Sizde bu durum ne zaman başlamıştı ?
Bende 1 yılı gecmistir benzer durum. Kaynağı conta merak etmeyin.Kacırma fazlalaşirsa bir yağ değişiminde hızlıca hallederler.