Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 Getz Otomatik Vites Sorunu

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda serkanhoca tarafından 14 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

1. serkanhoca

serkanhoca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Merhaba, yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
    2009 model 1.4 otomatik getz aracım var.
    60bin kmde, 40binkmde, özel serviste, şanzıman yağı ve filtresi değiştirildi.
    Her zaman olmamakla beraber karşılaştığım birkaç sorun var, önerilerinizi bekliyorum.

1- Araç ilk çalıştırdıkdan sonra, p den d ye aldığımda, ya da r ye aldığımda sarsıyor. (bunu her zaman yapmıyor, arada sırada)

2- Araç vites geçişleri arasında bazen hiç hissedilmezken, bazen sarsılarak vites geçişlerini yapıyor.

3- Arıza ışığı yanıyor, bilgisayarla baktığımızda, "2. vites oranı hatalı" ve "3.vites oranı hatalı" uyarısını veriyor.

Yukarıda belirttiğim 3 sorunla ilgili olarak servise gideceğim ancak, önce burada paylaşarak hem sizlerin fikirlerinizi ve çözüm yollarını öğrenmek hem de ileride ben gibi sorun yaşayacaklar olursa, onlara yol göstermek adına foruma üye oldum ve sorunlarımı sizlerle paylaşmak istedim.

Şimdiden teşekkürler.

2. Jackie

Jackie Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    1. sorunun sebebi muhtemelen park esnasında aracınızı şanzumana bindirmenizden kaynaklanıyor. Aracınızı park ettiğinizde şu sıralamayı takip ederseniz sorununuz çözülür.

1. Park ettikten sonra ayağınızı frenden çekmeden P konumuna alın
    2. Yine ayağınızı frenden çekmeden el frenini sonuna kadar çekin.

Bu sıralama ile park ederseniz aracınızın yükünü şanzumana değil el frenine bindirmis olursunuz ve ilk çalıştırmada viteslere sarsıntısız gecer.

3. serkanhoca

serkanhoca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Ben durduğumda ayağım frende, n konumuna alıp el frenini çekiyordum, daha sonra ayağımı frenden çekip p ye alıyordum. Şimdi sizin dediğiniz gibi ayağım frendeyken önce n sonra p ye alayım ve el frenini öyle çekeyim ve deniyeyim. Teşekkür ederim

4. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Serkan bey sizin yaptığınız uygulama doğru. Aracı park ettikten sonra ayak frende "N" konumuna alıp el frenini çekiyorsunuz. El frenini çektikten sonra ayağınızı frenden çekip aracı el frenine oturtuyorsunuz. Sonra "P" konumuna getirip motoru "Stop" ediyorsunuz.

Yağ değişimde konulan yağın marka ve hangi numara yağ konulduğunu belirtirseniz daha iyi olur. Sizin aracınızdaki şanzıman hatalarıyla ilgili konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yorum yaparlar.

5. ozanoz93

ozanoz93 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    417
    Ad Soyad:
    ozan öz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    arkadaşım geçmiş olsun servise götürüp yağını değiştirin birde calibrasyona sokun bilgisayar bağlayın, sonrada birdaha vitesi şanzımana yük bindirmeden park ederseniz sorunuz kalmaz. sen sanırım arabayı p konumua aldıktan sonra el frenini çekiyorsun şanzımana yükleniyor araba, zaten arkadaş yazmış güzelce büyük bir sorun cıkacağını sanmıyorum. elinizdeki şanzıman taş gibi şanzıman

Bu Sayfayı Paylaş