Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 Getz Menzili Nedir ?

'Getz Forum - Club' forumunda GRAFTT tarafından 25 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. RoMeO1907

RoMeO1907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    BaTuHaN UsTaGiL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC

vallahı hocam 9 aydır arabayı kullanıyorum en fazla aldıgı yakıt 39 lıtre onun ustune henuz cıkmadı ne kadar doldursamda doldurayım maksımum 39 da sabıt kalıyo uste cıkmıyo :d hem bendekı fabrıka verısınde depo kapasıtesı 40 lıtre yazıyo

Düzenleyen : RoMeO1907

2. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bizdekinde 45 yazıo aynı araba. sadece getz değil, era nında 45 litredir. Dediğinizde hakısınız. biz yakıt gostergesiniz en altındaki çizginin de en dibinde 20km gittik. ozmn bile 45 litre cıkmadı. Tabanca attıktan sonra da doldurmaya devam ettik anca o sekilde 41litre aldı. hatta depoda hava varsa die biraz daha salladık, cok az daha ekledik o sayede ama 41litre max aldıgı.

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Teşekkür ederim hocam.

Bende öyle tahmin edip uzun yolda 100 km'de 6 lt yakar diye hesap ettim ve 1000 km yolda 60 lt yakıtla gider diye umuyorum. Arkadaş eşrafındada gidersin gidemezsin diye söylenince alındım.

Bu konuyu burada açmamın diğer sebebide benim gibi merak edenler için bilgi toplanması + tecrübelerimizi paylaşmak...

Saygılarımla.

Açıkcası Getz ile Era 1.4 motorlu olanları hemen hemen aynılar hem ağırlık hemde motorları, Getzlerin tek farkı şanzuman dişli aralıkları.

Bunu bende deneyeceğim bakalım ne olacak sonuç

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Anladım Kaancım.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Açıkcası uzun yolda araba sürmeyi her daim sevmişimdir. Ama molotof biçimde aynı hızda gidildiğinde uyku ve gaflet çöküyor insana. Bazen yüksek hızlara çıkıp vücut adrenalin salgıladığında insan kendine geliyor...

Hocam tekrar baktım Hyundai resmi sitesinde Getz ve Eraların yakıt deposu 45 lt. Bilgilere baktığınız yerde yanlışlık olsa gerek.

Yol bilgisayarı çizgi halinde olduktan yakıt almaya gidiyorum ve tabanca attıktan sonra iyice doldurturuyorum ve bir kaç defadır 46 litre aldı.

4. doganses

doganses Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

+45 demişsin. örneğin yokuş aşağı 50 km diyelim,5. vitese atarsan devir çok düşer buda yakıt sarfiyatını artırmazmı?

5. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    devir cok dusuk olucak zaten, dediğim gibi gaza dokunmamak sartıyla 5. vitese atıcaksınız. gaza basarsanız zaten araba zorlanır. Gaza basacagınız zaman uygun vitese alıp öyle basmanız gerekiyor. Araç vites deyken ve siz gaz vermezseniz arac minimum yakıtı tuketir. burdakiğ amac aracın en kucuk rampada bile bosa almıs gibi rahat gitmesini saglıyor. Aynı seyi 3-4. viteslerlede yapabilirsiniz ama o zaman araba hızlanmaya baslıyınca motor freni devreye girer ve kucuk bir rampada araba asagı dogru rahatca gitmez. Yani, anca bosta kendiliğinden gidebilecek yollarda siz +45km ile giderken eger 4. ve 5. vitese alırsanız aynı seyi yapabilirsiniz, gaza basmamak kaydı ile. Gaza basacagınızda uygun vitese almayı unutmayın.

Mesela 60la gidiyorum, arac 3. vey7a 4. vitesde. bosa alsam arac kendiliğinden gidecek, ben bosa almak yerine 5. vitese atıyorum, gaza dokunmamak kaydı ile 40km hıza dusene kadar gidiyorum. sonra gaz verecegim zaman uygun vitese alıp gaza basıyorum. bu sayede kendim bile bu kadar beklemezken 1litre/100km de tasarruf saglamıs oldum istanbul kullanımında.

6. doganses

doganses Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok düşük devirle gitmek yakıt sarfiyatını artırmıyormu?

7. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    dusuk devirde gitmek yakıt sarfiyatına yol acar. Benm dedigim ise dusuk devirde bile olsa gaza basmadan yuksek vitesde gitmeye çalısmak. dusuk devirde gaza basmadan giderseniz sorun olmaz. Gaza basarsanız motoruda bogarsınız gereksiz benzinde yakarsınız. Gaza basılacagında uygun vitese alıyorum, gaza basmadıgımda rolanti devrine dusmeyecek sekilde dusuk devirde gidiyorum.

8. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Öyle yıllar süren bir soförlük deneyimim yok ama lise 1 den bu yana sabahtan akşama kdr hep motorlar ve şanzımanlarla uğraştım. Lafı şuraya bağlamak istiyorum. Getz piyasada binilebilecek en ucuz araba. Bu Tata, Dacia, ...vs gibi vasıtaları ben araba sınıfına koymadığım için Hyundai Getz Piyasası olan, kullanıcısı tarafından özellikle seçilen bir otomobil. 20.000 TL verdiğiniz bir arabadan uzun yolda 700 KM gitmek demek, olmayacak duaya amin demektir. Hı belki 700 km gidersin ama klima, far, silecek, rezistanslar gibi enerji ( yakıt ) tüketimini doğrudan etkileyen konforları kullanamazsınız. Sıcağın altında güneşi yiye yiye pişerek 700 km gideceğime, açarım klimamı serin serin 500 km giderim. Arkadaşlar bir şeyleri kanıtlamaya gerek yok.Devir ekonomi devri, 38 litre gaz +4 litre benzinle şehir içinde sürekli klimamı açarak 370 km yol yapıyorum ve bana maliyeti 90TL oluyor. Hesap ortada, uzun yolda yok 90 ı geçmeyim, yok klimayı açmayım diyerek ekonomi yapmak çok yersiz. Gaza basma korkunuzu kaldırın, konforlarınızdan kısmayın.

9. aLi_GS

aLi_GS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    damdaki kemancı burda herkez bişeyler paylaşıyor yani kimsenın kimseye bişey kanıtlama gibi bi amacı yok !! ben depo fullken benzın kapagına kadar 730 km burdan (ist.)samsuna gidiyorum klima günes fılan demıssın bız genelde trafıgın daha rahat oldugu gece saatlerinde yolculuk yapıyoruz
    hıızımızda otobandan cıkana kadar 120 ortalama daha sorna malum yolllar ıyı degıl 90 ile 110 arasın yani bizim hesapta ortada....

10. getz14

getz14 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ağustosta bende giresuna gidicem yakıt durumu ne olur görücez...

11. servetkaksa

servetkaksa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2500 ds geçmemek, en fazla 90 km hızla gidildiği takdirde (Sıkılmaz iseniz)full depo ile 750 - 800 km yol gidileceğini tahmin ediyorum. Çünkü ben bu olayı bu şartlardadenedim 1/2 depo benzin ile 430 kmyol yaptım.

12. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    maşallah 1,4 getzlerin deposu baya bi büyük demekki.Ben bi depoyla 650kmyi zor yapmıştım veya 1,4 benzinliler dizellerle nerdeyse aynı km yapıyo dediğinize göre.Ayrıca şunuda dipnot olarak söliyim yarım depoya kadar gösterge yawaş yawaş düşer yarımdan sonra birden bire iniveriri aşağıya 800km 1,4 benzinliyle çok zor be üstad

Düzenleyen : Cephun

13. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    aynen ilk yarım depo ile ikinci yarım depo aynı değiller. gerci suda var; ısık yandıktan sonra uzun yolda cok rahat 60-70km gidilebilio. ben denemedim ama basıma geldi. Sizde denemeyin ama bilin. yakıt gostergesinin son çizgiside cok bereketli oluyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

14. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    81'inci kmde tık tık diye bi bakmışın gösterge ışıl ışıl süpriz benzin bitti diyohttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

15. mertm

mertm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mert Meriç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    şimdi bende era var. modellerimiz farklı ama. ben 120 liralık benzinle 500 km yapabildim. araba 7500 km de suanda. hadi depo full olsa diyelim 140 liraya dolsa. 600 km yol gittik diyelim. ee sizce nasıl iyimi ?

16. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Normal. bazısı aynı yakıtla 650 yapabilir bazısıda 500. (140 liralık benzinle)

babam istanbuldan antalyaya giderken 39litre ilke 490km yapmıs. Aynı yolu ben geri donerken bende 550km yaptım 39 litre ile. aynı yolu bide gecen sene agustosda gitmiştik. ozaman yine 39 litre ile 630-650km arası gitmiştik.

Motoru çok sıkıstırırsanız çok yakarsnız.

17. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    uzun yolda 70-80 i geçmicem derseniz ve araç dolu değilse 1 depo ile mümkün km ler ama yollar bitmez o süratlerde ben soyliym :)

ayrıca getzde araç dolu ise fazla fazla yakıcaktır ekonomik kulllansanız bile yol şartlarına gore

18. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2. Sayfada birkaç yorumu okuyunca kendi açımdan bir karşılık olarak yazı yazma gereği duydum.

Burada hiç bir şeyi yada şeyleri kanıtlama yolunda değiliz, ki zaten en basitinden resm isitede aracın şehir içi ve dışı tüketimi yazılmış buna keza real hayatta üzerilerine 1-2 lt eklersin gerçekleri 3-5 belirlenir.

Ama bilhassa konu başlığındada belirttiğim gibi uzun yolda ne kadar sarfiyatı olduğu, bazı yazılarda olduğu gibi piyasada alınabilecek en ucuz araba diye fabrika verilerinden çok yakacak hakkıdır diye düşünmek doğru değil bence.

Konunun ilk başındaki yazılarımda olduğu gibi aynı yolda farklı araçlarla menzil katettik ve yakıtları normal seviyelerdeydi.
    3 hafta sonra Allah'ın izniyle yolculuğuma çıkacağım gidiş/ dönüş olarak hesaplayacağım.

19. algan75

algan75 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    MURAT ALGAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Erkan bey merhaba,

Geçen sene yazın klima kapalı arabada sadece ben ve eşim vardı. Ve de 90 km yi hiç aşmadım. 700 km'yi gördüm. Ama yol %80 düz dü, araçta fazla yükte yoktu.

20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkür ederim Murat bey benimde bilmek istediğim tam sizin yorumunuzda olan şeyler. Tekrardan teşekkür ederim...

Bu Sayfayı Paylaş