Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1,4 ERALARDA YAKIT SARFİYATI

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda atillaeldem tarafından 14 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aynen...

2. oziya

oziya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhabalar,
    2009 model Era-1.4 Team model arabamızı 2 gün oldu alalı. İnsallah Allah kazasız belasız yollarda kullanmayı nasip eder.
    Bir sorum olacak. Bugun yaklaşık olarak LPG tüketimimi hesapladım. Yaklaşık 106 km yol yaptım, tüpü tekrar doldurduğumda 21,5 lt aldı (31,5 TL). Yani km'de 300 krş yakmış oldu. Acaba bunda bir gariplik mi var? Çünkü neredeyse benzin tüketmiş gibi LPG harcamış oluyorum. Bir bilene danışayım dedim. Sizlere yazdım arkadaşlar. Yorumlarınızı bekliyorum.
    Düzenleyen : oziya

3. atillaeldem

atillaeldem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence hesap hatanız olabilir.kullanıcının çok çok agresif kullanması bile bence bu kadar ancak fark ettirir.birde yeni taktırmışsanız lpg sisteminiz ayarsız olabilir

4. Erhan Sarıtepe

Erhan Sarıtepe Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla benim bi arkadaş ta 0 km benzinli 1.4 era ile 40-50 kuruş yaktığını söylemişti.

Bu arada kaça taktırdınız LPG yi ?

.
    Düzenleyen : erhanbaba62

5. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sürekli 1. viteste gezen bayan şöförler bile o kadar yakamaz.Hesapta bir hata olmalı.trafiğin yoğun olduğu bir şehirde benzinle şehir içi 10lt yakabilirsiniz .Yoğun değilse 8.3lt yi tutturursunuz.

6. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam aracımı alalı 2 hafta oldu lpg li 1.4 era km de 165 krş yakıyor daha 1419 km de :) 10000 km sonunda heralde gazı kendi imal edecek :D ama yol tutuşu çok kotu :(

7. oziya

oziya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tabiki bu hesap yaklaşık. İlk önce depoyu doldurdum, 106 km sonra tekrar doldurdum. Deponun kalan kısmı 21,5 lt aldı. Ayarsız LPG nasıl oluyor? Pek anlayamadım. Hyundai servisinde BRC kiti takılarak trafiğe çıktım. Servis bu işi bilmiyor mu? Ya da hatalı bir işlem yapmalarından kaynaklanabilir mi?

8. kaanfurkan

kaanfurkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba çok abartılı yakmışsın benim aracım 1.4 star 125 yakıyor şehir içi şehir dışı çok az farkediyor hesapların doğruysa inşallah doğru deyildir bi baktır derim tüpün markası neydi

9. Misafir

Misafir Guest

Sizin orda LPG çok ucuz, bana Litre hesabı ile gelin....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

10. oziya

oziya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tüpün markası BRC. Evet benim araç baya bi yaktı. Neden anlayamıyorum. Ama LPG kitinden olabilir diye düşünüyorum. Normalde sıfır benzinli bir araç 30krş civarı yakması gerekir. Yani ben benzinle eş miktarda yakmış oldum :) Yarın servise gideceğim. Bakalım ne diyecekler. İnsallah "normal" demezler..

11. Gandalfs

Gandalfs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim daha 2000km ins benimde az kaldi galiba 10000e Bu arada bende bisi merak ediyorum acikcasi ilk gunler yuksek devirde vites degistitirken mesela 4000 devire cıktıgında yada 4500 civari felan arabadan bi yanik kokusu gibi koku geliodu simdi boyle birsey yok gercide neden olmus olabilir saygilar cumleten!!!

12. Misafir

Misafir Guest

Yüksek devirlede motor daha çok ısındığı için motorun ve karoserinüzerindeki koruma yağları yanıyor, sorun yok....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

13. Gandalfs

Gandalfs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    saolasin abi...

14. Caner KIRNAK

Caner KIRNAK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar 20 liralık benzin aldım 70 km yol yaptım km'de ne kadar yakıyodurhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley22.gif

15. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam biraz fazla yakıyor dediğine göre kmde 285 krş yakıyor, benim aracım 1.4 lpg li brc marka 0,165 krş yakıyor. Ama sana tavsiyem net ölçmek için shelle git (en cok km ben shell ile yapıyorum başka sebebi yok) pompa tamamen durana kadar fullet sonra tekrar aynı istasyon ve pompadan yakıt al aldığın tutarı gectiiğin km ye böl net sonuc odur . 20/70= 0,285 bu şekilde elde edersin. saygılar

16. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu arada aracım daha 1500 km de

17. boraumut

boraumut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2008 haziranda almıştım 1,4 team,şuan 4500 de ben de genelde şehir içi 6,7 km lik yollarda yapıyorum yolu.38 lt benzinle 350 km yol yaptı en son, 32.5 kuruş yakıyor.bu konudan oldukça muzdaribim,bakımı da geliyor soracağım ama soracağım insanlardan da umudum yok ne yapabileceklerki?

18. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şu araçların yakıt durumunu fiyat cinsinden yazılması ne kadar doğru olur?? daha doğrusu benzinin fiyatı hep aynı olsa anlarım..her ilde bırakın aynı ilin ilçelerinde bile aynı değil fiyat..İzmir'de oturanlar varsa bilirler Bornova'da sanayinin ordaki shellde eurodieselin litre fiyatı 2.40 civarlarındadır. Ancak aynı yakıt bayraklı ve çınarlıda 2.55i bulur..Fakat Aliağa'daki shell eurodieselin litre fiyatını 2.20 olarak görebilirsiniz. Arada son derece dramatik bir fark vardır. Çınarlı'da 100 lira verip 39.21 lt aldığınız mazotu Aliağada 46 litre alabiliyorsunuz. Aradaki farkla bir dizel aracın neler yapabileceği ortada..Ve bu iki yerdeki insanın 1.5 dizel erası olsun..Aliağadaki amcam "benim aracımşehiriçindekm'de 12 kuruş yaktı" diye bu siteye yazıp sevinirken Çınarlıdaki amcam "benim araçşehiriçi km'de14 kuruş yaktı" diye belkide üzülcek..Halbuki ikiside araçlarının aynı yakıtı yaktığından habersiz!!!!

19. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Buna katılıyorum Yakıt'ın litre fiyatı 1 TL'de olsa bu araç, Litre fiyatı 2.40 - 2.90 TL'lik yakıtla aynı yakıyor.. Önemli olan kilometrede kaç litre yaktığıdır..

Düzenleyen : IRCotaimer

20. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu arada hesaplar uydurma değildir Hyundai sitesinden alınarak yapılmış hesaplardır

Bu Sayfayı Paylaş