19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 era yeni select mi yoksa 1.6 era yeni select m

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda blue5 tarafından 31 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. blue5

blue5 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aslında haklısınız ama sonuçta sıfır alacağım için hemen sııfır alıp birkaç sene satmak istemiyorum.tabi performans olarak 1.6 daha iyidir ama nede olsa 1.4 daha az yakıyor

2. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    1.4 ün daha az yaktığı flan yok.bunu kafanızdan atmalınısız.
    yoksa bu düşünce ile hiç düşünmeden 1.4 ü alırsınız.

3. uzun yolda sakin kullanımd atahminimce 1.6 biraz daha az yakabilir 1.4 ten

4. blue5

blue5 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çevremde kullanan 1.4 çüler sadece rampada kasmasının dışında 1.4 ün çokta kötü olmadığnı söylediler. ayrıca hyundanin sitesinde şehir içinde 1.4 1.6 ya göre yarım litreye yakın daha az yaktığını gördüm. istersen dostum sende bir bak

5. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    beyler kafayı yiyeceğim foruma 50 kere yazdımmm bir önceki aracım 1.4 era bu aracım 1.6 era 1.4 te yakıt tüketimim 10lt 1.6 da yakıt tüketimim 8lt ayrıca arada ciddi bir performans farkı var

6. blue5

blue5 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dostum bir yanlışın olmasın. 1.4 te şehir içi asla 10 ıt olmaz.ayrıca şehir içinde 1.4 nasıl 2 litre daha fazla yakar.gerçekten merak ettim şimdi

7. Misafir

Misafir Guest

Katılıyorum, daha öncede yazmıştım, standart kullanımda değiniz rakamlar geçerli...

8. blue5

blue5 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yav çoşkun abi 1.4 nasıl şehir içinde daha fazla yakar. hadi şehir dışında ok de şehir içine katılmıyorm. çevremde herkez 1.4 aldı ve özellikle şehir içinden memnunlar

9. sehir içinde dur kalk yapa yapa + ayrıca arabanın kasa ağır. hükmen o kasayı 1.4 motorun benzin harcıya harcıya kaldırmasıvar birde 1.6 nın rahat rahat kaldırmasıvar anlatabildimmi???https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

10. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    1,4 aracımla 12500 km yaptım değiştirme nedenim ise aracım pert oldu o yüzden 1 veya 2 defa 9 lt benzin yaktım onun dışında sanki ayarlamışım gibi hep 10 10,5 gibi rakamlar yaktım bu aracımı alalı 3 ay kadar oluyor 2800 km de ve sadece 2 kere 9 lt aldım hep 8 veya 7.5 lt alıyorum 100 km de yol bilgisayarını sorarsanız şehir içinde 5,5 ila 7,5 arası bir değer gösteriyor

11. Misafir

Misafir Guest

Pardon ya çok özür dilerim, ben arkadaşın mesajındaki rakamları ters değerlendirdim, iyi'ki itiraz ettin...aynen dediğin gibi, tekrar çok özür dilerim...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

12. blue5

blue5 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    estafurlah abi.sen bu forumun mihenk taşısın. sadece kafama yatmadı okadar

13. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ben 1.6 alırken çok teredüt ettim bu 10 yakıyorsa en az 12 yakarım gözüyle bakıyordum nasıl olduğunu bende bilmiyorum fakat daha az yakıyor. aynı yaksa yine bir şey demeyeceğim aslında aklıma gelen tek şey motor kasayı daha rahat çekiyor ondan olabilir.

14. blue5

blue5 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    emre kardeşim ya benim kafa basmıyor yada bu işte bir yanlışlık var.1.6 nın şehir içinde 9*10 litre yakması normal. ama en kötü ihtimalle 1.4 te aynı yakar.1.6 nın tekrar söylüyorum şehir dışı deil bak,şehir içinde daha az yakması imkansız. bu arada senin 1.4 kaç modeldi.bak bi konuda haklı olabilirsin,accent eranın 2008 altı 1.4 leri 1.6 gibi yakıyordu ama 2008 den sonra eğer yanlış takip etmediysem hyundai kendi sitesinde bile 1.4 doch şehir içi 8.0 yazıp,1.6 cvt yi 8.4 olarak gösteriyor

15. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    bu arada forumda benden başka hem 1,4 araç sahibi hemde 1,6 sahibi olan arkadaş varsa lütfen fikir versin. birde bu cvvt motorlara hondanın kullandığı vtec motorla aynı diyorlar sadece isim farkı varmış doğru mu acaba.

16. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ben aracımı 2007 kasım ayında aldım yani 2008 modeldi ve dediğiniz gibi o zamanlar 8 göstermiyodu site 8,3 gösteriyordu yanlış hatırlamıyorsam hatta daha fazlada gösteriyor olabilir ama 1,6 ile aynı gösterdiğini hatırlıyorum şimdi 1.4 lere 8 1.6 lara 8,4 gösteriyor dediğiniz gibi bide sanki bi süre önce 1.6 larada 8.3 gösteriyordu. ama dediğim gibi bu virgülden sonraki rakamları tam hatırlamıyorum.

17. Misafir

Misafir Guest

Doğru değil, tamamen farklı iki sistem, CVVT devire göre ayarlanan sübap açma kapama zamanı, vtec ise belirli bir devrin üzerinde zamanlama ayarı..ama neticede ikisede sübaplara kumanda ediyor.

18. Misafir

Misafir Guest

Emre kardeşim, sende haklısın....eğer 1.4 aracı 1.6 gibi kullanmaya kalkarsanız yeri gelir 1.6'dan fazla yakar, eh, bizde millet olarak genelde biraz sert otomobil kullandığımız için 1.4'ün gücü yetmiyor oluyor sana 1.4 ile 1.6 aynı yakıyor...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

19. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    coşkun abi aslında merak ettiğim hani bu vtec leri çok övüyorlar 1.6 ları yanılmıyorsam 110 beygir civarı üretiyor o araçlarında bana kullanmak kısmet olmadı bu araçları bizim araçlardan daha mı atak bu vtecler.

20. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    abi valla ben biraz abartıyordum sanırım sonunda dediğim gibi kaza yaptım zaten bu aracı ister istemez sütten ağzı yanan misali kullanıyorum :) onun etkisi mi acaba :)

Bu Sayfayı Paylaş