Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 ERA TEAM ABS ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM? NE DERSİNİZ?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda odee tarafından 25 Şubat 2008 tarihinde açılan konu

1. AF2947

AF2947 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşım Ceed nere Era nere. Bu iki aracın benzer bir yanı varmı hiç varsa söyleyin öğrenelim. Segmentler ayrı kasalar ayrı üretim amacı ayrı hedef kitle ayrı yazarken biraz ne yazdığınıza bir baksanız.

Hyundai de problem bitmezse Kia yı kim üretiyor Mercedesmi?

2. Misafir

Misafir Guest

Konu 1.4 motorun hantal kalıp kalmadığı ile alakalı. Bence kalmıyor. Önceden 1.3 LX aracımda da klima açıkken araç yüklü halde tek sorunum rampa tırmanırken bayılıyordu. Onuda 4500-5000 devirde kullanıp kapamaya çalışıyordum. 1.4 motor 97 ps. klima açıkken kullandım. Tamam performans 1.6 veya 1.5 dizel gibi değil ama yerlerdede sürünmüyordu.

Süspansiyon konusuna gelince. Eğer siz forumu iyice incelemiş olsaydınız bundan en çok benim şikayetim olduğunu görürdünüz.Süspansiyon konusunda size katılıyorum. Bence Hyundai nin tek eksiği Türkiye deki yönetimi ve bunların uygulamalarıdır. Bende sırf bu yüzden aracımı değiştirmek için arayış içersindeyim.Yoksa aslında araç sorunlu bir araç değildir.

Düzenleyen : raven

3. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar, hyundailer bence fiyat/kalite oranına göre kendi segmentinin en iyi otomobil...fiyatına göre fazlasını veren bir otomobil..özellikle kabin konforu üst düzeyde...ataklık çok iyi...yakıt tüketimi ve süspansiyon konularında biraz daha çalışma yapmaları gerekiyor o kadar...onun dışında artıları sayılamayacak kadar çok bence...özellikle hyundai getzi tek geçerim..

Düzenleyen : hyundai_engine

4. Misafir

Misafir Guest

Ben arabayı alırken Team ABS ile Select arasında 2.500TL farka vardı, donanımı incelediğimdebu fazlallığın çok fonksiyonel olmadığına karar verdim ve team ABS aldım.Eğer bütçeniz müsaitse ve donanımı seviyorsanız Select alın ancak fazla para harcmak istemiyorsanız Team ABS yeterli oluyor. Şu anda Team - ABS ile Select arasında

Dizelde 28.500 - 31.000 2.500TL
    1.4'de 25.200 - 27.600 2.400TL
    1.6'da 26.500 - 28.400 1.900TL

fark var, ben olsam benzinli Select modeli yerine dizel Team ABS alırdım.....

5. Misafir

Misafir Guest

Coşkun hocam şu an 21/01/2008 Ocak ayında satın aldığım 1.5 crdi Team (ABS siz) aracım 24.000 km de. Herhangi bir boya veya değişen parça yok. piyasası nedir sizce? Kendim satmak istesem kaça veririm? Biraz konu dışı oldu ama yardımcı olursanız sevinirim.

6. stylance

stylance Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şuan sıfırı 28500 galiba bu durumda sizin araç 24-25 arası elden satılır
    takasa veya galeriye verdiğinizde fiyat düşer

7. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1-select modellerde digital klima var team abs de yok.(İçerideki ortamı istediğiniz dereceye sabitliyorsunuz.Klima o dereceye geldiğinde kapanıyor.Hem yakıttan tasaruf ediyorsunuz hemde sağlık açısından daha iyi oluyor.)
    2-Select modellerde yol bilgisayarı var team abs de yok.(Bu özelliğini sevdim ben Depodaki benzinle kaç km gideceğinizi vede 100km de kaç litre harcadığınızı gösteriyor.Agresif kullanıldığında sizi en azından frenliyor.)
    3-Select modellerinde kapı kolları vede aynanın renkleri kasa ile aynı,team absde boyasız yani siyah.(Görünüm olarak siyahlık hiç hoş olmuyor.Basitleştiriyor aracı.Kasayla aynı renk olması ayrı bir hava veriyor araca.)
    4-select de ısıtmalı yan aynalar var teamda yok.(Yağmurlu havalarda oluşan buharı çözüyor.bu özellikğini eklemek istediğimizde baya bir ücret olduğunu biliyorum.)
    5-selectlerde yolcu hava yastığı var team abs de yok.(Yanınızdaki sevdiklerinizi güvenli yolculuğunu sağlamakiçin önemli bir ayrıntı)
    Bence bu özellikleri göz ardı etmemenizi tavsiye ederim arkadaşlar.Gerçekden hayatı kolaylaştırıyor,aynı zamanda sürüş keyfinizi artırıyor.Diğer önemsiz özellikleride var onları yazmadım.ama bunlar can alıcı olanlarıydı.SELAMLAR.......................

Düzenleyen : kimsinsen35

8. H.İbrahim

H.İbrahim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım kiayı mersedes üretmiyor tamam ama incele ondan sonra karar ver formda görmüşsündür neden eralara rio amortisörü tafsiye ediyorlar ve takıyorlar ha sen sadece bir arabam olsunda nasıl olursa olsun mantıgıyla düşünüyorsan diyecek bir şey yok adamlar hiç olmassa parçaları kore veya avrupa parçalar kullanıyorlar sana tafsiyem kia ceed in internet üzerinden yorumlarını oku ve bir an önce hundaiden kurtulma yoluna bak yoksa senide burada huyundaiden şikayet ettigini görürüz

9. Misafir

Misafir Guest

Hocam senin arabanın şu andaki liste fiyatı 28.500'değil 27.500....,bu fiyattan %15 -%20 düş yani yaklaşık 22.5 - 23'e felan gider.....

10. Misafir

Misafir Guest

Hocam yol bilgisayarı insanın rahat rahat araba kullanmasını engelliyor, gözünüz devamlı oraya kayıyor aklınız hep orada kalıyorve bu da insanı huzursuz ediyor, ayrıca çok'da sağlıklı bilgiler vermiyor (tecrübeyle sabittir), tabi bu benim fikrim, doğru dürüst araba kullanamaz halde gelmiştim, şu andaki arabamda yok, gönül rahatlığı ile kullanıyorum, ayrıca arabada ne kadar çok donanım o kadar çok problem ve o kadar çok masraf, mesela normal ayna 20TL elektrikli ayna 60TL. Ben bunları düşünerek Team aldım, bu arada benzinliSelect iledizel Team ABShemen hemen aynı para, yapacağınız tasarruf'da cabası....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

11. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Coşkun Abi sadece yol bilgisayarını yazmışsın.Otomatik klima vede yolcu hava yastığı hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum.Ayrıca dizelmi lpg mi polimiğine girmiyeceğim artık çünkü bu tartışmada birçok insanı rahatsız ettiğimi farkettiğimden o detaya girmek istemiyorum.O yapacağınız dizel tasarufu yanınızdaki kişinin güvenliğine tercih etmenizi yadırgadım doğrusu.Üstelik tasarruf yapıyorum demişsiniz.Ama bizden daha fazla yakıyorsununuz...
    Hiç bir tasarruf candan daha önemli değil diyen abimize neler olmuş.SELAM ve SAYGILAR.............

12. HaYLaZzZ

HaYLaZzZ Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    +1

13. alpertekin

alpertekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    +1
    Düzenleyen : alpertekin

14. Misafir

Misafir Guest

Yorum yapacak bir şey yok, dizel - LPG tercihinde olduğu gibi bu konudatercih meselesidirbenim içinde ne polemik konusu olabilir ne de"olmazsa olmaz".

15. CROSSHAIR

CROSSHAIR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben daha öncede söyledim. bende de team abs 1.4 var , keşke select alsaydık diyorum ama zaten o zaman bütçemizi zorlayarak almıştık. 2. el bi araç alacaktık ama dedik temiz mi , değil mi ?onunla uğraşmak yerine bütçemizi zorlayıp sıfır araba aldık .

bütçemizi biraz daha zorlayıp select alabilirmiydik acaba diyorum ama bu seferde babam diyecekti 1500 ytl daha koyup dizel alalım ve böylece extradan 4000 ytl fazla vermiş olacaktık oda bizi haddinden fazla zorlayacaktı.

16. Misafir

Misafir Guest

Aynı şeyi yaşamışız..........

17. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    valla arkadaşlar yazarken biraz mantıklı şeyler yazın!

kıa'dada servisler debriyaj sorunu yüzünden inliyor.hatta kaç tane mahkemelik olan adamları tanıyorum gazetelerde dahi çıkmıştı...

o zaman şimdi bizde kıa rio alacak birine (forumu yok ama) i 30'u incelemeden karar verme diyelim.mantıklı bişeymi bu laf sizce?

https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

18. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    hocam valla select daha iyi,aradaki verdiğin farka değiyor yani!

dijital klima,yol bilgi ekranı,gövde renkli kapı kolu aynalar,kol dayama yerlere v.s daha ne özellikler var.aradaki fark az bile bence...

bide 2007 aralık ayında arada 1250 ytl gibi bir fark vardı,niye şimdi 2500 olmuş.

19. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    arkadaşlar her iddaasına girerim bu arkadaş fake...

çünkü daha önce çok gördüm bu tip adamları...

hyundaı kore malı değilmi?türkiyede montaj ediliyor diye türk malımı sayıyorsunuz?kıayı mercedes üretmiyor,kim üretiyor söyle bakalım...

20. Misafir

Misafir Guest

Ceed alacağıma İ30 alırım.......

Bu Sayfayı Paylaş