Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 Era sabahları titreme.gaz yememe

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda mdmrx tarafından 31 Ocak 2008 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

sorunu bende 0 ın altında yapıyor sanıyordum. Şu anda hala yapıyor sabahları 5-8 derece gibi sıcaklıklarda.gölgeye koyarsam öğlende bile olabiliyor ancak sorun kış kadar uzun sürmüyor.sorunu büyük ihtimalle başka bir aracın ciklesini takarak çözmüşlerdir.

2. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    engine kardeş naptıklarını arkadaşımdan öğrendim. Sanırım 1.6 eranın jiklesini takmışlar arabaya arkadaş öyle söyledi dediğim gibi toplam maliyeti 250 ytl imiş. Tabi o özelde para vererk yaptırdı. Siz bence bi servisinize bu olayı anlatın bakalım ne diyecekler!

3. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Arkadaşlar bu habere bir bakın!!!

Tüketici Çetin BAŞ, 18.01.2007 tarihinde Siirt Bilim Otomotiv Şirketinden Tüba BAŞ adına 2007 model Hyundai Accent Era 1.4 Select marka sıfır aracı 24.500,00 YTL karşılığında satın aldığını, araç sıfır km olmasına rağmen sabah çalıştırdığında gaz yemediği, yığılıp kaldığı, stop ettiğini belirterek yetkili servise müracaatta bulunduğunu, servis tarafından bunun kötü benzinden kaynaklanmış olabileceğini belirtmesi üzerine, servisin tavsiye ettiği yerdeki benzini kullandığı halde şikayetlerinin devam ettiğini, aracın çok fazla benzin yaktığı gerekçesiyle tekrar servise müracaat ettiğini, servisin sıfır araçlarda 3000 km ye kadar bazı şikayetler olabileceğini söylediğini, şikayetlerin devam etmesi üzerine servis tarafından durumu İstanbul merkeze bildirdikleri ülke genelinde 1.4 modellerde böyle bir durumla karşılaşıldığını, araca yeniden program yükleyeceklerini söylediklerini, farklı zamanlarda 3 defa program yüklemelerine rağmen sorunun devam ettiği ve bu işlemlerde servis raporu verilmediğini, araçta yapılan işlemlerle ilgili servis fişi veya yazılı kağıt istenildiğinde uzman kişinin İstanbul’a gittikten sonra yapılan işlemlerle ilgili bir rapor düzenleyip servise göndereceğini, kendilerinin servis fişi veya yazılı bir kağıt veremeyeceklerini belirtiklerini, üretim ile ilgili bir hatanın kabul edildiği, geçen süre içerisinde bu durumun giderilmediği aracının çalışmasında bir problemin olduğunu ve yakıt tüketiminin yüksek olduğunu, aracının üzerinde daha fazla oynama ve parça değişimini istemeyerek, aynı özelliklere sahip yeni bir araçla değiştirilmesini talebi ile ilgili Hakem Heyetine verdiği şikayet dilekçesi üzerine gerekli yazışmalar yapılmış ve Bilirkişi ataması yapılmıştır.Dosya üzerinde yapılan incelemede;bilirkişi tarafından düzenlenen raporda; soğuk çalıştırma kitinin değiştirilmesi sonucu, tüketici tarafından belirtilen (aracı sabah çalıştırdığında gaz yemediği, yığılıp kaldığı, stop ettiği) sorunların giderilmiş olduğu belirtilmiş ancak araç yakıt tüketiminin kullanma kılavuzunda belirtilen değerlerden yüksek olup olmadığının tespiti teknik cihaz bulunmadığı sebebiyle yapılamadığı bildirilmiştir.bunun üzerine araçtaki yakıt tüketiminin mevcut imkanlarla tespitinin yapılması Başkanlığımızca istenmiş ancak tüketici aracını bilirkişi incelemesi için getirmediğinden Tüketici talebinin reddine oy birliğiyle karar verildi

4. ersoyus

ersoyus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ABİ GEÇEN BU KONUYLA İLGİLİ OLARAK SERVİSE GİTTİM.KOREDE SU ANDA BUNUNLA İLGİLİ YAZILIM HAZIRLAMAKTA OLDUGUNU SÖYLEDİLER.ARAÇLARI GERİ ÇAGIRIP YUKLEYECEKLERMİŞ.NE KADAR DOĞRU BİLMİYORUM.BEN PEK ÖNEMSEMEMİŞTİM.AMA MAYIS AYINDAYIZ.SICAK HAVADA BİLE YAPIYOR.BU ARABAYLA İLGİLİ İKİNCİ SORUNUM BU BAKALIM DAHA NE ÇIKACAK.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

5. ersoyus

ersoyus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    BİR ARKADASIM ŞU ANDA ARABASINI İADE ETMEYE ÇALISIYOR .BU İKİ SORUN YÜZÜNDEN.BEN BİR DE LPG TAKTIRDIM.SIRF YAKIT AZALSIN DİYE.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

6. ersoyus

ersoyus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    VE BEN BU SERVİSE BU TÜR SEYLERİ ASLA KABUL ETTİREMİYORUM.ARABANIN BİR ARIZASI YOK DEYİP ÇIKIYORLAR.YAKIT DÜSECEK DENDİ 8000 KM OLDU HALA DÜŞMEDİ.LED IŞIKLARI YOK CAM VE KAPI OTOMATİKLERİNDE DEDİM FABRİKA CIKISI BÖYLE DEDİLER.ARABA YIĞILMA YAPIYOR STOP EDİYOR DİYORUM.YAZILIM KOREDEN GELECEK DİYORLAR.ARTIK GERÇEKTEN ÇOK YORULDUM.

7. evo era

evo era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar gecmıs olsun keske 1,5 alsaydınız hem cok hızlı hem az yakıyo ama hyundaı servıslerınden herkes sıkayetcı hıc cozum bulamıyorlar sadece otelıyorlar bızı

8. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Bakın yukarıda göndermiş olduğum yazıyı okuyun tüketici hakları mahkemesine başvyrabilirsiniz. Sabahları olan sorunu arkadaşım jikleyi değiştirerek çözdü servisinize söyleyin!!!

9. falcon21

falcon21 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle anladığım kadarı ilesorun sabah çalıştırmalarında veya motor soğuk iken meydana geliyor.araç ta lpg varmı?

10. ersoyus

ersoyus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    var ama bir ay önce taktırdım.ondan önce de bu sorun vardı.

11. ersoyus

ersoyus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadasın tavsiyesini dinleyip jikle degişikliği isteyecegim.ama kabul edeceklerini sanmıyorum.cok yazık .cok üzülüyorum.

12. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    ersoyus analadığım kadarıyla şuan aracında lpg var bu sebeple motor garanti dışına çıkmış zaten. Ancak 250 ytl verip değiştirirsen bu jikle yi sorun kalkıyor ortadan!!!

13. ilgiera

ilgiera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ersoyus merhaba aracını kaç km lpg taktırdın benimde team 1.4 abslisi var 4000 de düşünüyorum da ayrıca markası ne?Bu konuda 10000 önce taktırma diyenler var göürşlerini bekliyorum

14. ersoyus

ersoyus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ARACIMA BEN 5000 KM DE TAKTIRDIM.GARANTİYİ YAKTIM.BAN BAYKAN KULLANIYORUM.1150 LİRAYA TAKTIRDIM.OMVL VAR DEDİ BAYİM.1850 YTL.AMA BENİM ALDIĞIMA HER TÜRLÜ GARANTİYİ VERDİ.SU ANDA SEHİR İÇİ DİSİ ORTALAMA 165 KURUŞ YAKIYOR.OLDUKÇA MEMNUNUM.BEN BEKLEMEDİM.DAYANAMADIM ÇÜNKÜ.DÜŞECEK DENDİ DÜSEN EDEN OLMADI.SU AN İÇİN PİŞMAN DEĞİLİM.OLACAGIMI DA SANMIYORUM.BU YAKIT PAHALILIĞI İÇİNDE BASKA CAREMİZ YOK.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

15. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Çok haklısın!!!

16. ersoyus

ersoyus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    PEKİ MASTER ARKADASIM SENCE BU PARAYI VERMEYE DEGER Mİ?ÇOK ÖNEMLİ BİR SORUN MUDUR BU .VE ÜSTELİK MOTOR GARANTİM BİTSE DAHİ BUNU FABRİKA HATASI OLDUGU İÇİN ONLARIN DÜZELTME ZORUNLULUGU YOK MU?OLMASI GERTEKEN BU.SONUÇTA ONLAR BUNU YAPMAZSA ADLİ YOLLAR ACIK BENİM İÇİN.DOGRU DEGİL Mİ?

17. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    bak yukarıda bu konuyla ilgili bilgi var! Böyle bir sorunun sıfır araçta olmaması lazım dediğim gibi arkadaşım defalarca servise gitti yapamadılar en son çare bi ustaya götürdü jikle değişti sorun ortadan kalktı arcının garantisi devam edenler arkadaşlar bunu servise anlatıp jikleyi değiştirmeye çalışsınlar senin garantin yok şuanda yani servis kabul etmez sen para vererk değiştirmek zorundasın!!

18. ersoyus

ersoyus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    PEKİ ŞU AN İÇİN YAPTIRMAYA DEGER Mİ?

19. ersoyus

ersoyus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    PEKİ YAZILIM DEDİKLERİ GİBİ KOREDEN GELİRSE DEGİŞECEK Mİ?ÜCRETSİZ Mİ OLUR?

20. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    dostum ücretini bilmemde defalarca yazılım yüklediler sorun çözülmedi bütün problem jiklede aracını çalıştırdıktan hemen sonra jikle devre dışı kalıyor bu yüzden de araç soğuk olduğu için problem çıkarıyormuş. Bu konuyu en baştan okursan nedemek istediğimi anlarsın problem olan jikle dostum!!!

Bu Sayfayı Paylaş