Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 Era sabahları titreme.gaz yememe

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda mdmrx tarafından 31 Ocak 2008 tarihinde açılan konu

1. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

kusura bakma gülmekten başka bişey yapılmazdı.

2. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    olayı ayrıntıları ile aralık tan beri yaklaşık 4 başlıkta sanlattık 2 si bana aittir..
    bu aleti mühendisler tasarlıyor..ama denemeleri daha çok b.sayar similasyonları ile yapıyorlar..herşey pc ile olmuyor bsayara tasarlat ama al kardeşim arabayı sağğda solda dene..kuzey yazsa yükle gemiye götür güney yarım küreye mevsim kış olan yere dene vs...
    evt kardeş başkaları yapmıyor bizimki niye yapıyor..el cikleli renault broadway kullanmıyoruz ki..21 yy da bilgi çağında yaşıyoruz..ve ben bu arabayı isteyerek severek aldım..bu sıkıntısı hariç çok da memnunum..ucuza araba satacaklarına sorunu düzltme yoluna gitsinler..ben üstüne parada vereyim olmazsa..ama sabah çalıştırınca 30 sn sonra kalkıp gideyim..engine 1.6 larda da yapıyor dedi ama ben daha duymadım..foruma yazanda yok..demekki yapmayan yapmıyor..cikle mi..hava filtresinden geçen havayı kontrol eden sistem mi ..bilmiyorum ama tanıdık birini bulsan hyundaiden kesin söyler.

.hatta durun bakayım hyundai kore ye yazayım eğer sayfası ingilizce ise..

başkaları gibi mahkemeye mi gidelim..atsınlar mühendislerini işten..

3. Misafir

Misafir Guest

Valla servis sorumlusu bana öyle dedi polisler de getirdi dedi onlarınki hep 1.6 cvvti..

1.6 era mız yok ama kalabalık bir kurumuz 130 personelimiz var.4 kişide 1.4 era var bu sorun hepsinde de var maalesef.. 1 adet matriximiz var dizel,1 tane getz crdi,1 tane accent 1.6 otomatik,1 tane accent admire dizel hiçbirinde yok böyle bir sorun.

4. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    az önce hyundai ye mesaj yolladım..ülke adını yazın diyorlar.. yazsam mesaj direkt tr ye yönlendirilir okunmadan sistem tarafından..bakalım bir şey çıkacak mı, zor ama...

5. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    fiat ta geçen hafta üretim 2 gün durdu belki okmuşsunuzdur..parça tedariki dediler ama asıl sorun 1.3 multijet lerde ki bir parçanın hatalı üretimi imiş..polonya dan geliyormuş bu motorlar ve bu motorları opel de kullanıyor..akrabamın var geçen hafta servise çağğırdılar ne yaptıklarını söylemiyorlar..beyni programladılar..onunda check lambası yanıyordu ara sıra sebepsizce..35 000 ytl lik araba..opel corsa dizel..biraz üst model güvenlik paketi falan..
    fiat tr ise henüz arabalarını servise çağırmayı gerek görmüyormuş...
    punto veya opel corsa alacak tanıdıklarınız varsa stokların erimesini beklesinler..en azında 2008 nisan ından sonra üretilmiş olduğundan em,in olsunlar..
    şimdi gülelim mi ağlayalım mı..bizimkide kusurlu opel de fiat da..tabi hangi dönem üretimleri kusurlu bilemiyorum..
    Düzenleyen : mdx78

6. espas

espas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sevgili mdx78. Özellikle soğuk havalarda yaşanan aynı yığılma problemi benim 1.4 era aracımda da mevcut. 3 kez servise götürmeme rağmen herhangi bir çözüm bulunamadı (nası oluyor da bulunamıyor onu da anlamak mümkün değil gerçi ama...) Aracınla ilgili bi gelişme olursa, bir çözüme ulaşırsan, beni haberdar edersen sevinirim.

7. odee

odee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim aracım 3 haftalık sabah son bir kaç gündür bazen sabah aracı çalıştırınca agyet güzel çalışıyor ama gaz verince stop eder gibi oluyor biraz bekliyorum sonra düzeliyor.. yukarıda bütün forumu okudum ama 3 haftalık arabada böyle olması garip birşey ama sanki bu durum kronik normal bir durum gibi anlaşılıyor servis daha gitmicem biraz daha bekliyim..yine bu sorunu yaşayan arkadaşlar varmı ? birde benzin değiştirmeyi düşünüyorum..

8. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bende vardı aynı sorun vardı, arabayı sabahları özellikle sabah sıcaklık 10-16 derece gibi sıcaklıklarda sabahları silkeleme ve devir gezmesi yapıyordu. Servis güncel programı yükledi sorun düzelmişti. Ama sizin araba sıfırsa aynı problemin olacağını zannetmiyorum. 2. el ise servise gidip aracınıza güncel yazılımı yükletmenizi tavsiye ederim.

9. odee

odee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    anladım araç 2008 bir aylık daha..o yüzden şaşırıyorum..benzindir diye umut edeiyorum

10. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bende 0 almıştım 2006 yılında

11. bulut

bulut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim de 1.4 era 2008 .Program yüklediler olmadı .beyni değiştirdiler.
    o ara havalar ısındığı için düzeldi gibi oldu ama havalar biraz soğuyunca aynı durum gene ortaya çıktı meğer aynısorun var olmaya devam ediyor muşne olacak bilmiyorum bu konun çözümü bilen varsa paylaşırsa sevinirim slmlar

12. cevizkabugu

cevizkabugu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    benzinli motorlarda gıcık olduğum bir durumdur bu. motor soğuk havalarda sinirsel çalışır. asab bozar..

13. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    çözüm şimdilik yok..çözüp de buraya yazan olmadı..sıkıntı hava benzin karışımı düzensizliğinde..beyin veya program değil..program olsa herhalde 1 aylık araba zaten yeni programla geliyordur ve bu program şubat 2007 de çıktı bu tarihten sonra üretilen arabalar zaten güncel programla geliyordur..ben en son aralıkta yenilettim.ama 2007 programı...sorun devam...sonradan yeni pro çıktı ise haberim yok..yıllık bakımında soracam artık..arkadaşlar arabanızı riske atmayın..5 derecenin altı ise sabahları hava ısısı..1 dk rolantide çalıştırıp yola çıkın..bakarsınız garantisi varken bir şey olmaz pat 6. senede başınıza bela açar..o yüzden tedbirli davranın ..hyundai nin bir şey yapacağı yok
    Düzenleyen : mdx78

14. cevizkabugu

cevizkabugu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    araçlar soğuk havada boğuk boğuk çalışıyor. sanki çiğ yakıyor gibi.. motor sarsıntılı ve güçten kesilmiş gibi, randımansız gidiyor sesi bile değişiyor değil mi.. .?

15. turkolog55

turkolog55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    belki size saçma gelebilir ama kızıştırmayı 4-5 defa yapın motor ustası bir arkadaşım öyle demişti kontağı açıp kapayın yani 4-5 defa....ufak da olsa belki işe yarar...saygılar..

16. murat*

murat* Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm arkadaşlar yukarıdan aşağı bütün msjları okudum, maalesef bahsedilen sorun benim aracımdada var, (1,4 2006era) sabahları yada soğuk havada motor soğukken tekleme yada ıkınma yada boğulma adı her ne haltsa arabayı aldığımdan veri var yani soğuk günlerde... iki kez servise gittim versiyon güncellemesi yapıldı ama boş!! hava biraz serinlemeye görsün hemen tekrarlamaya başlıyo,, allah sabır ve metanet versin bu gidişle bu iş mahkemede bitecek zaten:) yada ikinci el pazarında:)) çünkü bu konuyla ilgili sayfaları az çok gezdim anlatılan sorunlar KRONİK!!!! yalnız mdx arkadaş haklı arabayı dikkatli çalıştırıp kullanmakta yarar var
    Düzenleyen : murat*

17. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    servet okursun..yukarıyı

18. bulut

bulut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu sorunu yaşayan arkadaşlar
    Araçınızın zaman zaman gaz verdiğinizde yarım sn veya 1 saniye geç tepki verdiği oluyor mu?( yüksek viteslerde 2-4 vs)

mesala:2. viteste 30 km ile giderken gaza bastığınızda araçın toparlanmasında tepki vermesinde geçikme oluyor mu?Sanki araçı devirsiz kullanıyomuş gibi
    (2. viteste 15km giderken gaz verdiğinizde arabanın toparlanmasının uzaması gibi)
    slmlar

19. ZARGANA

ZARGANA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu sorun benim 2001 accentimde de var,götürmediğim usta kalmadı servise götürdüm sorun yok dediler,en son bosch servisine götürdüm usta arabanın heryerini kontrol etti,her götürdüğüm usta gibi,bunlarda ilk önce bujileri değiştirdiler,olmadı carbon cleaner yaptırdım düzelmedi hatta bosch servisindeki usta benim arabanın aynısından bir tane daha bulup parçaları ondan söküp benim araca takarak deneme yanılma yaptı fakat nafile, bir türlü sorun çözülmedi en son olarak usta katalitik konvertörün arızalı olduğunu tespit etti,ustanın söylediğine göre katalitik,görevini tam yapamayınca,yine katalitiğin üzerinde bulunan sensör,sıkışan gazı doğru algılıyamayıp,motorun yakması gereken benzinin oranını beyine yanlış bildiriyor.
    Fakat katalitik fiyatı 1000 ytl olunca bunu deniyemedim ve bu şekilde kullanmaya mecburen devam ediyorum.

20. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Arkadaşlar bu konuyu 1.4 era kullanan bir arkadaşıma sordum. Ondada aynı problem varmış sıcaklık 0 ın altındayken yapıomuş! Servise gitmiş aracın ısınmasını bekle demişler. Daha sonra bu işlerden anlıyan İzmir-bornova 3.sanayide bi yere gitmiş jikleden yapıo diye teshiş koymuşlar. Gaza bastığı anda jiklenin devre dışı kalmasınadan dolayı aracın soğuk havayı aldığını bu yüzdende gaz yemediğini ancak hava kanallarının ısındıktan sonra normale döndüğünü söylemişler. Orda bu sorunu çözmüşler sanırım aracın jiklesini değiştirmişler kendiside tam olarak bilmior ne yapıldığını ama 250ytl ye yapmışlar bi dahada sorun çıkarmamış!

Bu Sayfayı Paylaş