Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 Era sabahları titreme.gaz yememe

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda mdmrx tarafından 31 Ocak 2008 tarihinde açılan konu

1. bulut

bulut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Program yüklettim sorun devam ediyor

2. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    aynen ya arkadaşalrın dediği gibi program sorun çözmüyor yada prog yüklemeyi bilmiyorlar..prog yükletip sorunum geçti diyen 1 kişi var..neden bilmiyotlar kısmına gelince reprog kartında bir sürü program listesi çıkıyor..mesela 1.4 dohc yazıyor arabada 1.4 malum pat onu yüklüyorlar..acaba o sorunu çözen mi değil mi..eskisinin aynısımı..işte orada biri yüklüyor..!!

3. Misafir

Misafir Guest

Aracınızın soğukken bu tür şeyleri yapması normal.Hele hele hava sıcaklığının eksili değerlerde olması bunu bence tetikler.Yalnız benim aracım Era değil.Aracımda gaz teli yok ama Eralarda da olmaması lazım. Yani gaz pedalında okuma sensörü olabilir.Benim aracımda ayne böyle.Ve bu algılayıcının ayarını yaptırabilirsiniz.Yani geç gönderme yapıyor olabilir.Bence bu probleminizi problem olarak görmemeniz gerekir.Era ya eğer hız sabitleyici takılabiliyorsa biliniz ki aracınızın gaz teli yoktur.Ayrıca aracınız max. torku 4700 devir gibi yüksek devirde elde ediyor.Isınınca zaten bir problem olmaması gerekir.

Düzenleyen : hans35

4. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Gaz teli yok zaten.bence 1,4 motorların bu gaz yememe sorunu hava sıcaklığına bağlı ve zaten sadece soğuk havalarda ilk çalıştırmada yapıldığı söyleniyor.bunun bi çözümü olamaz zaten normal.bizim dizellerde bile 15 gün önceki soğuklarda(-10 ve -15 lerde)ilk çalıştırmada kızdırma bujisini 3-4 kere çalıştırmamıza rağmen motorun çalışması bile değişik oluyordu daha çok traktör gibi ses çıkartıyordu.ve tabiki 30 sn sonra normale biniyordu sesin %70 i gidiyordu...ve şu günlerde otomatik jikle bile devreye girmiyor.

kısaca dediğim gibi bu bir sorun değil bence.ilk çalıştırmalarda veya soğuk havalarda yapabilir...

5. kayram

kayram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o bir kişi benim sanırım ama sözümü geri aldım
    baya bi süre yapmadı ama yine yapmaya başladı aracı çalıştırıp yürümeye başlıyorum 2-3 metre gidince araba silkelenmeye başlıyo sonra aniden fırlayıp normale dönüyo tabi bu arada gaza hep aynı basıyorum ve düz yolda

6. hoddja

hoddja Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    havalar soğuk.aracı çalıştırdıktan sonra 40-50 sn'ye bekleyin .hemen gaza basar ve yola çıkarsanız tekleme yapması doğal .bırakın aracınız havayı bıraz koklasın ,tedbirini alsın,yakıtını ayarlasın...
    hyundayi akıllı araçtır.yeterki ona fırsat verin.

7. bulut

bulut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Burdaki sorun havaların sıcaklığı ile ilgili değil. Motor soğuk oldumu sorun ortaya çıkıyor Araba güneşte içerisi çok sıcakkende aynı sorun var

8. Misafir

Misafir Guest

Boğaz kelebek temizliği ve bujileriniz ne durumda?

9. kayram

kayram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla şimdiye kadar baktırmadım..

10. Misafir

Misafir Guest

Hala "normal" diyorsunuz arkadaşım başınıza gelmediği için neden bahsedildiğinin farkında değilsiniz.İlk defa otomobili olan birine ya da murat 124 kullanıcısı birine 2-3 dakika rölantide çalıştır sabah ısıt dersen evet normal gelir ona.Tecrübeli bir şöför ,yeni araçlarda ısıtma diye bişey olmadığını direk marşa basıp devam edileceğini bilir.

Havanın öyle çok fazla eksi olmasına gerek yok şu havalarda + 5,10 derecede bile gölge bir yerde durmuşsa eğer sabah ta değil öğle vakti marşa bastınız diyelim ve bir gaflette bulunup trafiğe çıktınız araç gaza bassanızda gitmiyor hatta dahada yığılıyor motor boğuluyor yada patlama sesleri geliyor.Vatandaş arkadan korna çalıyor.200 metre sonra birden açılıyor.Kurumla,bujiyle,filitreyle filan alakası yok araç sıfırsa da yapıyor 10 bindeysede yapıyor bir şey değişmiyor.Tamamen jikle devresinin gaza basılmasıyla devreden çıkmasıyla ilgili bir durum.Gaza basmassanız 1. viteste araç akıyor ama hafif gaza dokununca istop edecek gibi geri çekiyor kendini silkeleniyor (bu esnada check lambası yanıyor ve bazen sönmüyor gidip servise sildiriyorsunuz) bu kışı atlattık bakalım bi dahaki sene ne olacak.

Düzenleyen : engine

11. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    gaz teli var...

12. MATMURAT

MATMURAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş senin arabanın rolanti ayarlayıcısı yada oksijen sensörü bozuk onlara bi baktır. sorun çözülecek

13. Misafir

Misafir Guest

mat murat bi topiği baştan okuda adamı ayar etme akşam akşam..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif bütün 1.4 lerin mi bozuk rölanti ayarlıyıcısıyla hava akış sensörü..

14. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    kardeş sen arabayı çalıştırdığın saniyede hareket etirirsen tabiki yapar.

bide bazı arkadaşlar normal dediğimize kızıyorlar ve aracı ıstmadan yola çıkılabilceğini bilmediğimizi iddaa ediyorlar.başımıza gelmedi belki ama,"mantıklı bir açıklaması yoktur" diyede bişey yok.

kendinizi düşünün sabah yataktan kalkar kalkmaz,üstünüzü giyinip 2 dk içinde kendinizi dışarı atarsanız gün boyunca sersem gibi dolaşırsınız.işte arabanın motoruda buna benziyor.sabah ilk çalıştırmada kendi kendine biraz çalışmak istiyor.bunun neresi tuhaf.ve benzin ucucu maddedir eğer aracınızı 2-3 gün boyunca çalıştırmazsanız,borularda benzin miktarı azaldığından 2.kere basışınızda almasıda normaldir.

15. CROSSHAIR

CROSSHAIR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya hocam bende sana katılıyorum.doğrusu dediğin gibi yani en azından arabanın sağlığı açısından bu şekilde kullanmak gerek ..

ama arkadaşların söylemek istedikleri başka arabalar yapmıyorda neden bizim eralar yapıyor demek istiyorlar herhalde https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

16. Misafir

Misafir Guest

Anlatamassınız boşa uğraşmayın..Sanki gaza basılı tutuyoz kontağı çevirince yol almaya başlıyoz..

Kardeşim 1dk rölantide çalışınca da gitmiyo..Soğuk hava şartllarında 2-3dk istiyor yoksa tekliyor.Başka araçlarda duyan var mı böyle birşey.. assan bülten yayınladı ama çözemedi çünkü bütün 1.4 leri geri çağırıp cikle devrelerini değiştirmek ******************************

Lütfen mesajlarınızda argo ve kaba ifadeler ima bile etmeyin... Teşekkürler...

Düzenleyen : volkan

17. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    valla ben herkesin dediğini kolaylıkla anlarım.ama senin dediğinden inan hiç bir şey anlamıyorum demekki sorun bende değil sendeymiş...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
    Düzenleyen : volkan

18. Misafir

Misafir Guest

"Ben anlamadığım için sorun bende değil sende" ne demek allah aşkına çocuk gibi konuşuyorsun.. servis diyorki evet sorun var.sen hala yok diyorsun.Sen evde kendinmi üretiyorsun bu arabayı bu kadar emin herşeye yorum yapıyorsun.

servisler sorunu kabul ediyor.. emin olmak için araçlarımızı geçen aylarda servislere bıraktık sabah geldiklerinde denediler evet dediler sorun var..ancak sorunu çözemiyoruz diyorlar..bahsettiğimiz diğer marka araçlardaki gibi motorun soğukken gaz yememesi değil araç hiç gitmiyor aynen frene basarmışsın gibi duruyor istop edebiliyor..10sn ısıtmadan behsetmiyorum 2 dakika rölantide çalışan aracın motorunda pot pot diye vuruntu sesi gelmesi normalmidir.. ben aracı aldığımda 2006 mayısta da vardı ilk kışta sorunlar arttı götürdüm, bir kış daha geçti üzerinden herhangi bir değişiklik te olmadı..Araç kesinlikle soğuk iklimler için tasarlanmamış..Hata sende yada bende değil hata hyundaide çözerse o çözecek sorunu geri çağırarak..

19. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    ben herkesin derdini ilk yazısında anlayorum ama senin hiç bir yazını anlayamıyorum demek istedim."çoçuk gibi"kelimeside artık sende kalsın.

hyundaı sorunu kabul etmiş fakat çözemiyormuş buna bişey diyemeyiz çünkü 1,4 era kullanmadık fakat yukarda demek istediğimide inşallah anlamışsındır.tekleme,uzun süre kullanmadıktan sonra tek marşla almama gibi problemlere normal dedim.

20. Misafir

Misafir Guest

Sorun sende derken benim sorunum ne bir eksper olarak onu da değerlendirebilirmisin yazılımsal bir şeymi acaba yoksa donanımsal bişeymi? Garantiye girermi yoksa bu da mı normal üzerinde durmaya değmez bişey..

Hocam bu arada birşey diyemem 1.4 kullanmadım diyorsunya iyiki birşey diyemiyorsun topikte 6 kere yorumun var toplamda.. birde bilsen demekki napacan..

Bu Sayfayı Paylaş