Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 Era sabahları titreme.gaz yememe

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda mdmrx tarafından 31 Ocak 2008 tarihinde açılan konu

1. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    çok saol..filtreyi çıkardım yarın sabahta filtresiz deneyeceğim..engine arkadaşınkide aynı sorun işte..cikle..filtre..subap..veya benzin hava karışımını ayarlayan mekanizma..bir yerlerde sorun var kısacası..kitapçığında bile 1 dk dan fazla çalıştırmayın derken..ve herkes bu durumdan şikayetçi değilken neden 3-5 kişide oluyor bu..bundan önce açılan bir başlık daha var geri sayfalara bakarsanız..2 ay kadar geride ise benim ilk açtığım konu var..belki burada bu sayfaları 100-200 era sahibi okuyor ..şikayetçi olan..10 kadar..ve 1.4 sahipleri..
    ve konya da 2 servis var..hep aynısına gittim diğerine sormadım ama..benim servise benden başka şikayet eden yok bu sorunu herhalde..mesele sırf soğuklar olsa konya da benim gibi onlarca kişi çıkması lazım..soğuk sadece bu sorunun tetikleyicisi..yani herkeste yok galiba..yada herkes en az 2dk ısıtıp kalkıyor :)..sabırlı arkadaşlar
    Düzenleyen : mdx78

2. Misafir

Misafir Guest

hayır 1.4 lerin hepsinde var bu sorun.. çevremde 4 adet var 1.4 hepsi de yapıyor motor soğukken..hatta sabah işe geldik misal 8 de öğlen 12 de yine yapıyor motor soğumaya görsün..

3. CROSSHAIR

CROSSHAIR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende de 1.4 var ama çok şükür öyle bişey yok .

4. Misafir

Misafir Guest

crosshair sen adanadasın kardeş https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif buralarda -20 yi görüyoruz..

5. CROSSHAIR

CROSSHAIR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif güzel adanam https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

6. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    adana dan böyle şikayet yoksa anlaşıldı bu motorn derdi soğuk ama neden..clio symbol yapıyor mu bunu? ya pegueot 206, fiat albea..vs..

danışmanım:)..,
    bu sabah 7 de çalıştırdım arabayı..dışarısı -5..eskiye nazaran az daha sıcak(ama bunu kasımdan beri yapıyor zaten)..hava filterisini çıkardım..her zamanki gibi marşa bastım araba tak çalıştı..1 le kalktım..1900-2000 devir gibi 2 ye taktım..2 de öyle yada böyle devam etti ama yine bastığım gaz kadar devir almadı araba ve verdiğim gaz 5 sn sonra yandı ve araba birden hızlandı..sonra 3 e taktım..biraz daha zorlandı ve araba yine tekledi ilerleyemedi..check yandı..debriyaja bastım..rolanti 600 devir( en az 1000 olması lazım-araba yanma yapmıyor)5 sn geçmeden söndü ve normale girdi..300 mt sonra stop ettim..hava filtresini taktım yeniden çalıştırdım,rolanti 1100 devire düşmüştü..gayet güzel eve geldim..
    **ilk çalştırmada rolanti zaten 1500 e fırlayıp 1300-1350 de sabitleniyor..ve ben 10-15 sn sonra yola çıkıyorum..80 model dizel kamyon gibi ısıtılmaz bu devirde böyle bir benzinli araba..bütün araba dergileri yada tv programlarıda bunu söylüyor zaten..günümüz motorları en geç ilk 5-15sn de motoru yağlıyor boşuna ısıtmanıza gerek yok yolunuza çıkabilirsiniz derken, kitapçıkta bile 1 dk dan fazla rolantide çalıştırmayın derken, servislerin 2-3 dk ısıtın demesi hemde tüm era lar bundan şikayetçi değilken bana mantıklı gelmiyor..
    gaz telinin girdiği yerde büyük denebilecek uzunlamasına gri metal parça var..cikle falan da orada herhalde, hava filtresinden gelen borununda bağlandığı metal parça..tam teknk blgiye sahip değilim..o parçada sorun olmasın..soğuktan fazla etkilenme gibi..
    **hyundai teknik bülteni bırakıp bu tip şikayeti olanlardan 1-2 kişinin arabasını fabrikaya alsın parça parça değiştirsin her gün birini ve deneme yanılma ile sorunu tespit etsin..illa motorun bozulmasını yada check e arıza düşmesini beklememesi lazım..havalar ısınıca geçer mantığı yanlış, ya öbür kış ne olacak?..son ihtimal kaldı zaten o da ağustos taki yağ değişimi ve yeni kışta ne yapacağı..servise dedim yağ değişeyim diye..bu sorunu çözeceğini zannetmiyorum dedi..buji nemlenmesi büyük ihtimal diyor..elektronik aksam vs..yazmıştım önceden..

yardımların için şimdiden teşekkürler..herkes senden haber bekliyor :D
    (şaka bir tarafa işin doğrusu bu)

engine nin arabada 2006..benimki 2007 ağustosta trafiğe çıktı..muhtemelen 2007 ağustos öncesi üretimdirdir..eps si var..başka arkadaşlar 2008 lerde olmadığını söylüyor sorunlu imiş..eğer 2008 ler bu sabah olan problemiyapmıyorsa değişik olan ne var donanımsal olarak, motor aksamında kullanılan parça vs...farka bakmak lazım(2007 ağustos öncesi ve sonrası üretilen modeller arasında)

belki sizlerde ilinizin hava durumunu sağlıklı öğrenmek istersiniz genelde en geç saatte 1 kere güncellenmekte:
    http://www.meteoroloji.gov.tr/2006/tahmin/tahmin-iller.aspx?m=KONYA
    haritadan ilinizi seçin

7. CROSSHAIR

CROSSHAIR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla hocam ben çok fazla bilgiye sahip değilim ama.

karşılaştıgım sorunlardan(şimdiki era ile hiç böyle bişey yaşamadım) veya çevremdeki insanların karşılaştığı sorunlardan bildiğim kadarıyla , senin arabanın sorunu bana da buji gibi geliyor . yani dediğin gaz kesme , tekleme gibi problemleri hep buji yapıyor ama dediğim gibi ben bu konuda çok bi bilgiye sahip değilim bu sadace benim tecrübem..

8. Misafir

Misafir Guest

arakdaşım benimi 2006 ama 2 samimi arkadaşımda 2007 ve 2008 var hepsi yapıyor bunu aldırdın bize bunu diye kızıyorlar bana.. yola çıkıp trafikte kalıyorlar çünkü araba gaz yemiyor sağa çekmek zorunda kalıyorsun..

buji nemlenmesi olsa rölantide de hissettirir bunu.. yağ değişimiyle filan alakası yok ben değiştirdim.. cikle devresi gaza basınca motor ısınmasada devreden çıkıyor ve sensör yakıt hava karışımını ayarlayamıyor bu kadar basit..marka marka olsa tek tek çağırıp değiştirir cikleleri ve sensörleri..

Düzenleyen : engine

9. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    rolantide hissetmiyor çünkü sürekli patlama var ve hava kuruyor..ama ne zaman vites değiştirmek için ayağını gaz dan çeksen patlama olmuyor ama içeri hava giriyor ve soğuk motorun içinde nem yapıyor olabilir..ve gaz versen bile yanma olmuyor artık..taki.bir süre rolantide bekliyorsunuz ve motor kendini bulana kadar..bu da yaklaşık rolanti..1100 devirlere inmesi gerekiyor motorun ısınıp..

vites değiştirirken ayağınızı gazdan çekmezseniz yani debriyaja bastınız ama hafiften gaz vermeye devam ettiniz(tabi bu oranı iyi ayarlamazsanız motor rolantiye düştüğünden devir yükselebiliyor)vites değiştirip tekrar debriyaj dan ayağınızı kaldırırsanız bu teklemeyi %90 yapmıyor..kısaca motor ısınana kadar içerde yanma istiyor..vites değişiminde ayağınızı tamamen çekerseniz gaz pedalından, ki bu şekilde vites değiştirilir, vitesi attınız debriyajdan ayağınızı çekerken gaz verin..gaz yemiyor yanma yok..ama benzin giriyor içeri..nereden anlıyorum..yazmıştım..arabayı durdurup debriyaja tekrar bastığımda rolanti 600 e düşüyor ve motor kendini bulunca o önceden alınan benzin yanıyor ve devir 4 lere çıkıyor..

10. DANIŞMAN

DANIŞMAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mdx78 OK KARDEŞİM SÖYLEDİĞİM TEKNİK BÜLTENE ULAŞAMDIM DAHA AMA TAHMİN ETTİĞİM GİBİ DÜZENSİZ HAVA KARIŞIMINDAN KAYNAKLANIYOR HAVA FİLİTRESİNİ ÇIKARDIKTAN SORA YANAM Bİ NEBZE OLSADA DÜZEN YAKALAMIŞ İLK DEVİRLERDE MUHTAMELEN SİLİNDİR İÇİNDEKİ HAVAYA UYGUN YAKIT HESAPLANAMADIĞI İÇİN BÖYLE BİR SORUNLA KARŞILAŞIYORUZ (YANİ İLK ÇALIŞTIMADA FAKİR KARIŞIM) TABİİ MOTOR ISINCA HAVA KANALLARINDAKİ HAVADA ISINIYOR VE GENİŞLİYOR VE STANDARDA UYGUN HAVAYAKIT KARIŞIMI AYARLANIYOR ECU (BEYİN) TARAFINDAN. BİZİM TEK YAPMAMIZ GEREKN OLAY ŞİMDİ YAZILIM İYLEŞTİMESİNİN SAĞLANIP SAĞLAMNADAMDIĞINI ÖĞRENMEK TİR. BUNUDA BU HAFATA KESİN ÖĞRENMEYE ÇALIŞACAĞIM BAKALIM BİZM ASSANDA TEKNİK EĞİTİMDE ÇALIŞAN ARKADAŞLAR NE CEVAP VERECEKLER BANA MERAK EDİYORUM. İNŞ BÖYLE BİR İYLEŞTİME VARDIR.. (TAHMİN OLARAK SÖYLÜYORUM YENİ YAZILM VARSA İLK DEVİRLERDE SOĞUK HAVADA ENJEKTÖRLERE BİRAZ DAHA FAZLA HAVA PÜSKÜRTTÜLÜYOR YADA ENJEKTÖRLERE DEĞİLDE HAVA DEBİ METRESİNİN ÖLÇÜM HASASLIĞI İLK SANİYELERDE DAHA ALÇAK TUTULUOR OLABİLİR)
    Düzenleyen : DANIŞMAN

11. DANIŞMAN

DANIŞMAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mdx78 SESNİN PATLA DEDĞİN SANIYORSAM VURUNTUDAN KAYNAKLANIYOR CHECK LAMBANDA ZATEN VURUNTUDAN YANIYOR İLK ÇALIŞTRMADSA ARACI BİLGİSAYARA BAĞLASALAR PATLAMA ANINDAKİ ARZA BEYEN KENSİN OLARAK VURUNTU KODUNU VERCEK MUHTAMALEN

12. Misafir

Misafir Guest

2 gündür binmemiştim aracıma az önce bindim +3'C de yapmadı direk basıp gittim.. 0'C nin altına yapıyor sanırım bunu

13. DANIŞMAN

DANIŞMAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    engine https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifOK

14. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    evt..%80...0 derece altında..hele -5 in altında kesin...hayırlısı inşallah çözümü vardır yoksa bu devirde böyle manzara olmaz..az önce opel corsa sı olan akrabama da söyledim..bir inşaat firmasında mühendis..firması hep hyundai araç kullanır..ne kendi arabasında nede kullandıkların da böyle sorunlar olmuyormuş..yalnız firma hep dizel kullanıyor

15. DANIŞMAN

DANIŞMAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mdx78 KARDEŞİM SENİN SORUNA CEVAP BULDUK İNŞ ÖZELDEN MSN ADRESİNİ VER SANA BİR KAÇ BİLGİ VERCEĞİM OK

16. Misafir

Misafir Guest

e hocam biz üvey evlat mıyız?

17. DANIŞMAN

DANIŞMAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    :) yok kardeşim ondan değil mdx kardeşle çözüm oluşturalım sizleride yönlendireceğim servisnize yapmaız gerken servisnize bildirmeniz gerekn bilgilerin hepsini vericem ok

Düzenleyen : DANIŞMAN

18. DANIŞMAN

DANIŞMAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ECM YENİDEN PROGRAMLAMA
    19 Şubat 2007

<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:eek:ffice" />tarihinde yayınlanan bir yazılm geliştrime var eğere servsinizin bilgisi varsa proram yüklemelerini isteyin.yoksa bana özeelden msn adresinizi verin sizde inş..

19. Misafir

Misafir Guest

ya hocam hadi benimki mayıs 2006 yazılımı eskidir.. ama arkadaşta eylül 2007 var onunki de aynı..eminmisin bu günceleme konusunda..

20. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    özelden yazdım msn yi ..ben zaten ağustos 2007 de aldım ve aralık gibi ecm işini yaptılar..

sonuç malum https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

biz bu şikayetleri bu forumda kasımdan beri 3 bşlıkta yaptık..1 ay önce beni fabrikadan yada yetkili biryerden daha aradılar..servise gidin ne yapacaklarını biz onlara anlattık dediler ama malesef sonuç yok..yaptıkları bsyara bakıp arıza kodu aramaktı..ve sabah arabayı aldığım zaman servis müdürü bile kaldıramadı arabayı...açıklama nemlenme..

2008 de çıkan bir şeyler yokmu acaba

Bu Sayfayı Paylaş