Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 Era Motor Yağı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Mustafa tarafından 6 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    valla isteyen istediğini yapar bu konuda hemfikiriz.ama yukardada yazdığım gibi 5-30 ile 10-40 arasında fiyat farkı yokturhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifbiraz araştırırsanız bu konudada hemfikir olursunuz

2. Misafir

Misafir Guest

10W/40 konusuna katılıyorum ancak 5w/30'da kullanılabilir bir yağ ama gereksiz yere konduğunda artı bir fayda açısından pek'de faydası olacağını düşünmüyorum...

"Çok düşük viskoziteli bir yağ ise (Ör:0) özellikle aşırı yüksek sıcaklıklarda çok fazla incelerek koruma özelliğini yitirebilir."

3. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Servis bana 2 yağ önerdi.İkiside shell helixti birisi plus birisi ultra sadece.

5/30 olan 15.000 likti tam sentetikti (sizin gibiçok km yapanlar için uygun) diğeri
    10/40 yarı sentetik ve 10.000 likti benim gibi az km yapanlar için.. ve tam sentetik olan diğerinin tam 2 katıydı. yani birisi 60 liraydı birisi 120..Başka yağ markalarında fiyatlar farklı olabilir.Unutmayalım tam sentetik ve mineral yağlar birbirlerinden çok farklı fiyatlarda..

Düzenleyen : motor

4. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    <DIV =greenBold>
    <H2 =greenBold>İnce yağ motora zarar verir mi? </H2>
    <DIV =mBot5>
    <DIV id=genericArticle>
    <DIV =lightGreenBold>Burada dikkat edilmesi gereken nokta, aracın motoruna uygun ve araç üreticisi tarafından tavsiye edilen yağın kullanılmasıdır. Kullanılan ince yağ sentetik içerikliyse motora zarar vermez. Sentetik yağlar ince olmasına rağmen mineral yağlara göre çok daha dayanıklıdır ve performansı yüksektir.
    <DIV =lightGreenBold>
    <DIV =lightGreenBold>
    <DIV =greenBold>
    <H2 =greenBold>Motor yağına ek olarak başka yağ katkı maddesi kullanmak yararlı mıdır? </H2>
    <DIV =mBot5>
    <DIV id=genericArticle>
    <DIV =lightGreenBold>Hayır, yararlı değildir. Çünkü motorun ihtiyacı olan tüm katıklar kaliteli bir motor yağında zaten vardır. Yapışan ve viskozite artıran olmak üzere iki gruba ayrılan katıklar, motor yağının katık dengesini bozarak uzun vadede motora zarar verir. Otomobil üreticileri dışarıdan katık kullanılmasını tavsiye etmezler.
    <DIV =mBot5>
    <DIV =clearAll>
    <DIV =mBot15>
    <DIV id=genericArticle>
    <DIV =lightGreenBold>Motor yağı katığı kullanmanın sakıncaları şunlardır:
    <DIV =lightGreenBold>
    <UL>
    <LI>Yağa sonradan ilave edilen katıklar, motor yağının mevcut katıklarıyla reaksiyona girip yapısını bozabilir. Bu durumda genelde yağda katılaşma şikayetleri oluşmaktadır
    <LI>Yine bu katıklar, silindir duvarlarında daha iyi yağlama için açılan honlama çizgilerini tıkar. Bu da yağın silindir duvarlarına tutunmasını zorlaştırarak yağ filminin oluşmasını engeller ve motor aşınmasını artırır </LI>[/list]
    <DIV =greenBold>
    <H2 =greenBold>Viskozite açısından 0w-30'mu, 10w-60'mı daha iyidir? </H2>
    <DIV =mBot5>
    <DIV id=genericArticle>
    <DIV =lightGreenBold>Yağın viskozitesinin uygunluğu kullanım yerine göre değişir. Örneğin 0W-30 çok ince bir yağdır. Motorun içinde rahatça dolaşır ve her noktaya ulaşarak yağlama yapar. 10W-60 ise daha geniş bir viskozite aralığına sahiptir ve çok sıcak iklimlerde, sıcaklık değerleri çok yükselen ve yüksek performans beklenen motorlarda
    <DIV =mBot5>
    <DIV =mBot5>
    <DIV =greenBold>
    <H2 =greenBold>Motor yağı neden koyulaşarak kirli gibi görünür? </H2>
    <DIV =mBot5>
    <DIV id=genericArticle>
    <DIV =lightGreenBold>Motor yağının görevlerinden birisi de temizliktir. Kaliteli bir motor yağı, içeriğinde ki dağıtıcı ve deterjan katıkları sayesinde motorda oluşan kurum parçalarını dağıtarak bünyesine alır, metal yüzeylere yapışmasını engeller. Metal yüzeylere yapışanları da deterjanla temizler. Bu nedenle de motor yağı kirlenir. Dolayısıyla kirli görünen motor yağı, görevini iyi yerine getiriyor demektir.
    <DIV =mBot5>
    <DIV =mBot5>
    <DIV =greenBold>
    <H2 =greenBold>Motor yağlarının cinsi ile yağ değişim km.si arasında bağlantı var mıdır? </H2>
    <DIV =mBot5>
    <DIV id=genericArticle>
    <DIV =lightGreenBold>Araçların yağ değişim km.lerini sadece araç üreticileri belirler. Bu nedenle, kullanım süresi araç üreticisinin tavsiyesi doğrultusunda belirlenmelidir. Sentetik yağların mineral yağlara oranla çok daha dayanıklı olduğu söylenebilir. Dolayısıyla kullanılan yağın sentetik veya mineral olması motor performansını ve korumasını doğrudan etkileyen bir faktördür. Ancak yağ değişim km.si araç üreticilerinin onayı olmadan uzatıldığı takdirde, beklenen performans ve koruma sağlanamayabilir.
    <DIV =mBot5>
    <DIV =mBot5>
    <DIV =mBot5>castrol dan alıntıdır

5. Misafir

Misafir Guest

Hepsi "madeni yağ" adı altında toplanır......https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

1 - Mineral yağlar
    2 - Yarı sentetik yağlar
    3 - Sentetik yağlar.

6. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mineral olarak düzelteyim haklısınız.

7. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    shell deki fiyat farklılığı normal olabilir. çünkü castrol ün magnatec leri yarı sentetiktir. 5-30 ile 10-40 arasında 4 lt de 10-15 tl fark var.. marketleri söylüyorum..

edge ise tam sentetiktir ve fiyat 4 lt de 90-100 tl ye çıkıyor..

kardeş yapacağın km den çok sabahları yaşadığın şehir kaç dereceleri görüyor ona bak..doğru 10-40 10-15 bin gider ama sabahları -20..-30 ları görüyorsa işe giderken 5-30 u tavsiye ederim.. yaşadığın yer yazmadığı için daha fazla yorum yapamam..servisin işi bilmesi lazım

8. Misafir

Misafir Guest

<DIV id=genericArticle>
    <DIV ="lightGreenBold">"Yağın viskozitesinin uygunluğu kullanım yerine göre değişir. Örneğin 0W-30 çok ince bir yağdır. Motorun içinde rahatça dolaşır ve her noktaya ulaşarak yağlama yapar. 10W-60 ise daha geniş bir viskozite aralığına sahiptir ve çok sıcak iklimlerde, sıcaklık değerleri çok yükselen ve yüksek performans beklenen motorlarda"
    <DIV ="lightGreenBold">
    <DIV ="lightGreenBold">Demin'de yazdığım gibi ve burada da görüldüğü gibi 5W/30 çok sıcak yerlerde kullanıma uygun değil....
    <DIV ="mBot5">

9. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mdx sen beni eskiden tanıyorsun.yaşadığım şehir -20 yi görüyor en fazla.yazında 45 derece rekoru var.

İkiside yarı sentetikse 5/30 la 10/40 fiyatları değişmiyor.Fiyatlara baktım şu anda.Ama Tam sentetik oldumu 3 e bile katlıyor mobilde mesela..

10/40w 47.20tl
    5/30w 110.92tl

10. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben de geçtiğimiz sayafada aynı şeyi söylemiştim.Adanada,Mersinde,Antalyada 30W çok az..

11. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    kısaca önemli olan yağın yaşadığımız hava şartlarına uygun olması. sonuçta motorun sağlığından bahsediyoruz..harcayacağımız paradan veya yapacağımız km den değil. konya gibi soğuk yerde yaşayan benim her zaman tercihim 5-30 dan yana olacaktır...konya için yeterli ve iyi bir yağ.. ama şunu da belirteyim..garantisi bitince servise yılda 1 değil 15 000 i tamamalayınca gideceğim o zaman tam sentetik 5-40 edge i düşünürüm
    Düzenleyen : mdx78

12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    0w-30 çok soguk bölgelerde kullanılmalıdır..aşırı yük altında veya yuksek devirli kullanımlarda tavsiye edilmez..diye bir ibare var kitapçıkta bu dogrultua servis costrol 10w-30 koydu..

13. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Servise giderken yağı dışarıdan alan arkadaşlar varmış.O nasıl oluyor arkadaşlar servis nasıl kabul ediyor bunu..Bana o tercihi sunsalar magnatecten şaşmam mesela.

14. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    evet kapalı yag götürdüğünüz sürece kabul ediyorlar ve not düşüyorlar..

15. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    tabiki tam sentetik oluşu fiyatta farkeder ama söylediğiniz kadar değil.belkide servis yüksek fiyat çekmiştir.ben dışardaki fiyatlardan bahsediyorum.shell ultra tam sentetik 5-30 en son 5 lt 65 tl ye aldım.bide shellin yarı sentetik 5-30 yağı var buda 55 tl idi.yani aradaki fark 10tl.litre başına 2 tl.

bu arada shell istasyonlarında fiyatlar birbirini tutmuyor.aynı yağa birisi 75 tl yazmış birisi 55 tl yazmış.ben en ucuz yeri buldum devamlı ordan alıyorum.yağımı dışardan alıp servise gidiyorum,hem 50-60 tl kar ediyorum hemde kapalı ve iyi yağ kullanıyorum
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

16. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    hocam arabistanda yaşamıyoruz yahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifbu yağ -30 lardan +40-50 derecelere kadar dayanıklı.buda türkiye şartlarına uygun anlamına geliyor.ayrıca ben şunuda farkettim 5-30 yağ(ince yağ)kullanılan motor daha sessiz çalışıyor

17. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  18. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    http://www.shell.com/static/tu-tr/downloads/urun_katalogu/Helix%20F%205W-30.pdf

BuyağHELİX F tipi 5-30 dur.liste fiyatı sizin verdiğiniz linkte 5 lt si 75 tl

63 lira dediğiniz yağ 4 lt dir.
    63/4=15.75 tl
    75/5=15 tl

aslında fiyat konusunada pek takılmamak lazım sonuçta hergün yağ değiştirmiyoruz.en iyisini kullanmak daha mantıklı ben her 2 ayda bir değiştirdiğim halde bunu(daha doğrusu tam sentetik olanını)kullanıyorum.eğerki 1 senede bu km yi yapamayacak olsam dahada iyisini dahada pahalısını araştırırdım
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

19. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    helix f 5/30 tam sentetikmi?
    yarı sentetik olan plus ve ultralarmı acaba?

20. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    helix yarı sentetik ben ultra ag alıyorum onlar tam sentetik.tam sentetik olduğu halde piyasada 5 lt si 65 tl.

Bu Sayfayı Paylaş