Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 aldık ama 1.6 alsamıydık ?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda kvnkrpz tarafından 22 Haziran 2010 tarihinde açılan konu

1. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    kardeşim için rahat olsun bendede accent era 1.4 var ve bir çok arabanın 1.6 sından bile güçlü kuvvetli yakışıklı rahat bir araba ve ben performanısını iyi buluyorum otobanda çok rahat klima çalısırken 180 i görüyorum biraz daha yüklendinmi 210 a doğru gidiyor bendede BRC var fabrika çıkışlı olması iyi hiç merak etme . ben 1.6 hiç binmedimde kullanmadımda ama tabiki arasında 15 beygir fazla ve birazd aha güçlü olması çok normal ama fazla yakmasıda normal ama en çok tutulanı 1.4 ü kafan ve için rahat olsun güçse güç hız sa hız daha ne istiyoruz ben çekişinde gazda iken sadece 1 kere çekişte sorun yaadım ankarada milangaz var en ucuz yer gece 5 de geçiyodum ve boştu gireyim dedim tamda tanker gaz boşaltmış bende ardına girdim yanlışlıkla ve tankerden çıkan ilk gazı bana doldurdular havası ile tabi :) ve ankarada bizim orada arabaları çok zorlayan bir yukuş var oradan çıkarken ıkına ıkına çıktı araba ama aynı yeri gazı shellden aldım ve çok rahat çıktı arabanın çekişi 5 tl fazla olsun ama kaliteli olsun ankarada ya opetten al yada shellden al ben öyle yapıyoru bastınmı gidiyor daha dün 3. viteste 100 km hızı gördüm arabayı zorladım ama gençliğin verdiği heves diyorum kendi kendime :) araban güzel içine sinsin gönül rahatlığıyla bin allah hayırlı etsinhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

Düzenleyen : emre öğüt

2. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Kardeş aynı senin araçtan ben 5 aydır kullanıyorum. Şu anda 8.000 km deyim. Performansından çok memnunum. LPG de 180 km hız yaptım. Maşallah hiç bir sıkıntı yok. Kafana takma öyle 1.4-1.6. sen al aracını güle güle iyi günlerde kazasız-belasız kullan hayırlısıyla aracını. Yakıtı aygaz ya da PO dan alırım şehiriçinde ortalama 10 litre şehir dışında 8.5-9 litre arasında yakarım. (Agresif kullanımda yakıt biraz artar) Selamlar...

3. kvnkrpz

kvnkrpz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sportmen ve emre Öğüt abilerim içimi rahatlattınız gerçekten kafayı yemiş durumdaydım . Zaten 1.6 sı yoktu aracın ankarada bulamadık hiç ama işte beklemedende aldık 1.4 ünü sonradan içimize oturdu çekmez mi diye . Ama neyseki sizler benim içimi rahatlattınız . 15 gün sonra tatile çıkmayı planlıyoruz . Klima açık hızlanmaya kalksak rahat 180 görür diyorsanız sıkıntı yok , yoksa şehir içinde sıkıntı yok rallye katılmıycaz https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

4. Emrah

Emrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Emrah
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Fiat
    Abicim benim Focus C sınıfı 1.6 motor ve 100 HP. Hyundai'nin motorları çok iyi merak etme. 97 HP ve 1.4 motor öpte başına koy :)

5. kvnkrpz

kvnkrpz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet gerçekten 1.4 arabada 97 beygir var nasıl sığdırmışlar anlamadım

6. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    1.3 e 85 tane sığdırmıslar merak etme hyundai bu herseyi yapar:):)

7. kvnkrpz

kvnkrpz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İnternette 1.4 ün kalkış videolarını falan izledim de 1.6 lardan geri kalan bi yönü yok 0-100 ü çok iyi ara hızlanmalarıda tatmin edici fena değil görücez bakalım içime su serpildi diyebilirim

8. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    1.4 motor oldukça performanlı'dır.
    vw'nin yeni polosunda bile 1.4lt lik 85hp güce sahip SOHC motor kullananlar ya ne yapsınhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

era'nın motoru 1.4 lt lik 16 sübaplı üstten çift egzantrikli 97hp güce sahip oldukça atak bir motor'dur.
    3000rpm devirin üzerinde kullanırsan aracı bayıltman imkansız.

ben 5. viteste 6000 d/dk da 200km sürati gördüm.
    3. viteste 6000 d/dk 140km sürate anında çıkarsın.
    araban çok güçlü.
    ama benden sana tavsiye era'nın sürüş karekterini tanımadan sakın zorlama...

9. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesinlikle katılıyorum..sadece era için değil hangi araç olursa olsun önce aracı tanımak gerekir...

10. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar şu yüksek hız konularına çook giriliyoor, aracın yüksek süratlere çıkması iyi olduğunu göstermez, ayrıca sürat felakettir bunu unutmayalım ve hep hatırlatalım https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley37.gif

11. kvnkrpz

kvnkrpz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tabiki yüksek hız iyi değildir bu çok hassas bi konu . Ben zaten 90-120 arasında gidip gelirim uzun yolda . Babamda hiç hoşlanmaz hızdan çok başımız ağrıdı çok yakınımızı kaybettik kolay değil . 1 saat geç olsun güç olmasın der babam hep . Ben sadece araç bayılır mı ufak bi yokuşta ya da 1.6 lardan altta kalır bi yanı olur mu diye sordum okadar .

Bundan önce 1.4 Broadway vardı 92 model LPG hiç takılmamıştı orjinal 98.000 idi onu sattık era aldık bakalım daha binme fırsatımız olmadı ama neyse broadway kızımızda bizi 6 sene hiç yolda bırakmadı arıza yapsada ( bu bi kaç sefer oldu ) gel senle bi sanayiye uğrayalım diyordu resmen yaaa https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifallaha şükür hiç başımızı ağrıtmadı parçası çok ucuzdu sigara parasına yaptırıyorduk arabayı . Uzun yolda da babam bi kaç sefer denedi 160 a zorlanmadan çıktı ama burnunu havaya kaldırdı resmen şahlandı o şekil gittik biraz ama benzinide içtii o ayrı bişey https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifYani dieyceğim bastığın zaman her araba gider ama aşırı hız iyi değildir .

12. Bahadır5385

Bahadır5385 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu hızları çok rahat görürsün ben 210u gördüm :)

13. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar şu hız konusunu kapatsak tadı kaçmadan...

14. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    +1

15. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar hızla ilgili yorumlar yapmayın.Konu başlığına sadık kalın.Sizin yaptığınız hızları merak etmiyoruz

16. hasan37

hasan37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ben 1.4'de uzun yolda klima açınca bariz şekilde bir performans kaybı hissediyorum özellikle vites geçişlerinde kendi zor topluyor ama 4000 devir sonrasında çok atik olduğunu gözlemledim ama klima açmadan.

17. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    almışsınız aracınızı hayırlı olsun kazasız belasız kullanın fakat daha sonra okuyacaklar için bilgi olması açısından yazıyorum 1,4 ile 1,6 arasında doğal olarak fark var fakat bu 1.4 ün kötü olduğu anlamına gelmez lpg ile çekişi düşer mi bilemem ama orası ayrı bir mevzu + klima açılınca motor çekişi düşüyor 1.4 lerde bunuda ekleyeyim 1.6 motor ise klima kullanıldığında daha tatminkar 0-100 km arası 10,2 sn diğer araçların 0-100 ü ile karşılaştırırsanız ne kadar performanslı bir araç olduğunu anlarsınız gelelim en önemli konuya piyasada neden 1.4 çok çok fazla 1. nedeni aradaki fiyat farkı çoğu kişi o fiyat farkını vermek istemiyor 2 nedeni ise 1.6 motorun fazla yakacağını düşünüyor 1.5 yıl 1.4 era kullandım ortalama 10 lt yakıt tüketiyordu 1.6 aracımı 10 aydır kullanıyorum 8.5 lt nin yukarısında tüketim görmedim

18. hasan37

hasan37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşa katılıyorum 1.4 'ün küçük hacimli olduğunu gören insanlar az yakacağını düşünüyor ama küçük hacimli zorlandığı için fazla yakar zaten era'nın 1.4 motoru getz'in 1.4'ü ile aynı ama eranın kasası büyük hal böyle olunca zorlanıyor.

19. YeniAccentEra10

YeniAccentEra10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    deşifre olmak istemiyorum.
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    otobanda olur ancak. diğer yollarda çok büyük beklentiniz olmamalı. ama öyle problem edilecek bir eksiklik değil. tercih meselesi esasında. 1.6 ya göre mutlaka biraz daha gücü az. ama sonuçta bu yakıt tasarrufuna yansıyan bir güç farkıdır. yoksa paramız 1.6 ya yetmedide 1.4 aldık diye bir durum sözkonusu değil. Açıkçası ben daha az yaksın istemiştim.
    Ha, benzinli kullanıyorum şu an biraz daha fazla veriyorum yakıta... doğru. ama onunda keyfini çıkarıyorum şimdi. 0 araba olduğu için en az 2 yıl lpg taktırmayacağım.
    Kafaya çok takılacak bir şey değil. Türkiye şartlarında era olsun getz olsun. herkes için isabetli seçimler. dahası lüks ve gösteriş. fazla kaptırmamak lazım kendini bunlara. erada zaten çok gösterişli araba aynı zamanda.

20. YeniAccentEra10

YeniAccentEra10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    deşifre olmak istemiyorum.
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    <TABLE style="WIDTH: 778pt; BORDER-COLLAPSE: collapse" border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=1037>
    <COLGROUP>
    <COL style="WIDTH: 65pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 3145" width=86>
    <COL style="WIDTH: 87pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 4242" width=116>
    <COL style="WIDTH: 112pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 5449" width=149>
    <COL style="WIDTH: 79pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 3840" width=105>
    <COL style="WIDTH: 89pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 4352" width=119>
    <COL style="WIDTH: 111pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 5412" width=148>
    <COL style="WIDTH: 119pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 5814" width=159>
    <COL style="WIDTH: 116pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 5668" width=155>

<TR style="HEIGHT: 15pt" height=20>
    <TD style="BORDER-BOTTOM: text 0.5pt solid; BORDER-LEFT: text 0.5pt solid; : #fac090; WIDTH: 65pt; HEIGHT: 15pt; BORDER-TOP: text 0.5pt solid; BORDER-RIGHT: text 0.5pt solid" =xl71 height=20 width=86>Tarih
    <TD style="BORDER-BOTTOM: text 0.5pt solid; BORDER-LEFT: text; : #fac090; WIDTH: 87pt; BORDER-TOP: text 0.5pt solid; BORDER-RIGHT: text 0.5pt solid" =xl72 width=116>Benzin Litre Fiyatı
    <TD style="BORDER-BOTTOM: text 0.5pt solid; BORDER-LEFT: text; : #fac090; WIDTH: 112pt; BORDER-TOP: text 0.5pt solid; BORDER-RIGHT: text 0.5pt solid" =xl71 width=149>Ödenen Benzin Parası
    <TD style="BORDER-BOTTOM: text 0.5pt solid; BORDER-LEFT: text; : #fac090; WIDTH: 79pt; BORDER-TOP: text 0.5pt solid; BORDER-RIGHT: text 0.5pt solid" =xl71 width=105>Katedilen km
    <TD style="BORDER-BOTTOM: text 0.5pt solid; BORDER-LEFT: text; : #ffffcc; WIDTH: 89pt; BORDER-TOP: text 0.5pt solid; BORDER-RIGHT: text 0.5pt solid" =xl65 width=119>Alınan Benzin (lt)
    <TD style="BORDER-BOTTOM: text 0.5pt solid; BORDER-LEFT: text; : #ffffcc; WIDTH: 111pt; BORDER-TOP: text 0.5pt solid; BORDER-RIGHT: text 0.5pt solid" =xl65 width=148>Km Başına Sarfiyat(lt)
    <TD style="BORDER-BOTTOM: text 0.5pt solid; BORDER-LEFT: text; : #ffffcc; WIDTH: 119pt; BORDER-TOP: text 0.5pt solid; BORDER-RIGHT: text 0.5pt solid" =xl65 width=159>100 Km Başına Sarfiyat(lt)
    <TD style="BORDER-BOTTOM: text 0.5pt solid; BORDER-LEFT: text; : #ffffcc; WIDTH: 116pt; BORDER-TOP: text 0.5pt solid; BORDER-RIGHT: text 0.5pt solid" =xl65 width=155>Km Başına Sarfiyat(TL)
    <TD style="BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BORDER-LEFT: #d4d0c8; : transparent; HEIGHT: 15pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; BORDER-RIGHT: #d4d0c8" =xl63 height=20>May.10
    <TD style="BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BORDER-LEFT: #d4d0c8; : transparent; BORDER-TOP: #d4d0c8; BORDER-RIGHT: #d4d0c8" =xl68>3,80 TL
    <TD style="BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BORDER-LEFT: #d4d0c8; : transparent; BORDER-TOP: #d4d0c8; BORDER-RIGHT: #d4d0c8" =xl69>60,00 TL
    <TD style="BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BORDER-LEFT: #d4d0c8; : transparent; BORDER-TOP: #d4d0c8; BORDER-RIGHT: #d4d0c8" =xl64>210,4
    <TD style="BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BORDER-LEFT: #d4d0c8; : transparent; BORDER-TOP: #d4d0c8; BORDER-RIGHT: #d4d0c8" =xl70>15,789
    <TD style="BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BORDER-LEFT: #d4d0c8; : transparent; BORDER-TOP: #d4d0c8; BORDER-RIGHT: #d4d0c8" =xl66>0,08
    <TD style="BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BORDER-LEFT: #d4d0c8; : transparent; BORDER-TOP: #d4d0c8; BORDER-RIGHT: #d4d0c8" =xl66>7,50
    <TD style="BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BORDER-LEFT: #d4d0c8; : transparent; BORDER-TOP: #d4d0c8; BORDER-RIGHT: #d4d0c8" =xl73>0,285 TL
    <TD style="BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BORDER-LEFT: #d4d0c8; : transparent; HEIGHT: 15pt; BORDE

Bu Sayfayı Paylaş