Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4-1.6 LPG.eRa YaKıT SaDeCe LPG.li Araç

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda engin_er tarafından 27 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    vallaha süper. 100 km de 8.5 - 8.8 litre değerlerini yakalamışsınız. şehiriçi sanırım bu değer.

lpg filtresini kaça değiştirdiniz, orjinalmi ? hangi marka ?
    Düzenleyen : Bor34

2. GGGG

GGGG Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm merhabalar sıslıde oturuyorum maltepede calısıyorum sabah 10 da cıkıorum aksam 1o da magazayı kapatıyorum trafıkte cok fazla kaldıgım sölenemez 50 lıralık benzınle 200 210 arası km yapıorum 110 km hızı gecmıyorum aracım accent era 1.4 team expo 21 bınde 2009 model

3. bestami2136

bestami2136 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tüp filtresinin markasını bilmiyorum ama kesinlikle 50tl edecek bi parça değil karton etrafına tel sarmışlar hepsi bu

4. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar arabam benzinli. arabayı 20 gün önce aldım. ancak tüp taktırmadan aldım. şimdiyse tüp taktırmak istiyorum. ancak arabanın garantisi bozuluyormuş. eğer plaka takılmadan lpg takılsaymış garantisi sürecekmiş. satıcı beni bu konuda uyarsaydı belkide plakayı takmadan tüpü taktırmıştım.
    bundan önceki aracımda (lada vega 1.5 8v) atiker sıralı sistem mevcuttu. oldukça memnundum. şimdi şu garanti olayı yüzünden biraz çekiniyorum. ama benzin sarfiyatı da oldukça fazla başedilecek gibi değil. hangi markayı önerirsiniz. hangi kitler hyundai ile daha uyumlu çalışır? yardımcı olursanız sevinirim.

5. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende brc var ama atiker takanlar gayet memnun. brc ye boşu boşuna 1800 tl vermeyin. 990 tl ye atiker taktırın derim. ama iyi bir usta taksın.

yalnız şuan lpg taktırrısanız aracınızın bazı bölümleri garanti dışı kalır

6. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:

işte ben de bundan sıkıntılıyım. araç garanti dışı kalacak. ancak yapacağım benzin sarfiyatı herhalde olası bir arıza masrafından da fazla olacak. 1 marttan bugüne kadar 850 km yol yaptım. şu ana kadar 400 tl benzin harcadım. o da 400/3,66= 109 lt yapar. ortalama km de 470 kr yapıyor. artık garantisine filan bakmayacağım gibi. ne yapalım. büyük ihtimalle atiker taktıracağım. çünkü önceki aracımda atikerden memnundum. aracında atiker kullanan arkadaşlar herhangi bir problemle karşılaştılar mı? fikirlerinizi bekliyorum.

7. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    aracım 1000 km.de son ölçümüm 25 litre LPG ile 140 km şehiriçi + 140 km şehirdışı toplam 280 km LPG yaktım. Ortalama 16,5 krş (PO=1.85 TL)

8. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam motorda hangi aksamların garanti dışı kalacağını iyice öğrenin...
    olaya iyi yönden bakacak olursak, ben 1800 tl verip brc takmıştım ama siz 1000 tl ye atiker takarsanız 800 tl cepte kalır en başta.. gerçi bunun 3te 1ini lpog yi ruhsata işletmek için harcarsınız

9. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    LPG kiti BRC mi ATİKER mi diye düşüne arkadaşlar işi özetiyecek olursak;

BRC: 1- Fiyat 1.800 TL
    2- Garanti olayı var
    3- Hyundai sebepsiz yere onunla anlaşmaz

ATİKER: 1- Fiyat :1000 TL kit yaklaşık 250 TL diğer işlemler = 1250 TL
    2- Garanti bozulur
    3- 500-600 TL için buna değermi?

Durumu değerlindiren arkadaşlarımız gereğini yapar...

10. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    bu cumartesi günü aracıma atiker sıralı takılacak. servisle görüştüm. aracıma brc de takılsa garanti dışı kalıyor.plaka takılmadan lpg dönüşümü yapılsaydı garantisi devam edecekti.atiker simit tank farkıyla birlikte 1050 tl. ruhsatla birlikte 1300 tl ye yakın masrafım olacak. brc ise 1650 tl. ryhsatla birlikte 1900 tl. ayrıca ben rize merkezdeyim. brc nin bayisi ardeşen ilçesinde 45 km uzaklıkta. dolayısıyla atiker benim için daha uygun. ayrıca önceki aracımda da atiker mevcuttu. gayet memnundum. inşallah bunda da bir sıkıntı yaşamayacağım. atiker bayisindeki usta aracın arıza lambasının hiçbir şekilde yanmayacağını da belirtti.

11. star_team

star_team Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1 marttan bugüne kadar 850 km yol yaptım.

yanlış okumadım değilmi 1 marttan bu yana yaklaşık 1 yıl olmuş ve siz 850 km yol yapmışsınız.

bence LPG taktırmayın hatta siz aracınızı satın derim ve araba almayın..
    arabaya ödediğiniz vergiler sigorta ve kasko ıvır zıvır bakımları derken nerden baksanız yıllık 2000 tl. harcarsınız birde benzine verdiğiniz parayı hesaplarsak bu araba size sürekli zarar yazıyor.

bence mecbur kaldığınız zamanlada taksi tutup gitseniz daha kârlı olursunuz

Düzenleyen : star_team

12. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar araç sıfır iken LPG taktırısanız araç gibi LPG 'de 5 yıl garantili olur. Sonra taktırısanız 2 yıl garantili olur diye biliyorum. Eğer garanti olayına takılmıyorsanız İyi bir Ustanın takacağı ATİKER'i tavsiye ederim. aradaki fark ile en az 1 yıl LPG alırsınız https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

13. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    suanda ister brc ister atiker taktırın her halukarda aracın yakıtla alakalı bir çok parca garanti dısı kalıyor.

ilk basta takılsaydı., mecburi brc olacaktı ama suanda brc nin 2 yıl brc nin kendisi, firma olarak verdigi garanti dısında bir avantajı yok. onun içinde 800tl fazla ödemeye de gerek yok. he ama derseniz bnm 2 yıllık motor sigortam olur o fazladan ödeyecegim 800tl, ozmn olur. ama onun yerine özel motor sigortası yine daha uygun olur. :D neyse

bende arabayı aldıgımda satıcı söylemedi lpg ile garanti olayını. ben suanda atiker dusunuyorum. Aracın yakıtla olan kısımların garantisi gidiyor ama zaten aracın tek saglam yeri motoru bence. o yuzden en az bozulma riski motordadır. Forumlarda hyundai motorlarından sikayeti olan yok. o yuzden bu riski almaya deger.

Bu arada bugun cok önemli bir data okudum. Turkiyede benzin tuketimi azalırken mazot ve lpg tuketimi hızla artıyor. Keza durum dunyada da aynı. Ayrıca turkiyede benzin fazlası oldugu için uretilen benzinin bir kısmıda ihrac edilmekte. Yorumu siz yapın artık.

14. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    BRC ile ATİKER arasındakifark 500-600 TL arasındadır. ona göre değerlendirin. Ben BRC taktırdım ama 5 yıl garanti olayı için. O durum olmasaydı iyi bir ustada ATİKER taktırırdım.

15. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    [/QUOTE]
    bu cumartesi günü aracıma atiker sıralı takılacak. servisle görüştüm. aracıma brc de takılsa garanti dışı kalıyor.plaka takılmadan lpg dönüşümü yapılsaydı garantisi devam edecekti.atiker simit tank farkıyla birlikte 1050 tl. ruhsatla birlikte 1300 tl ye yakın masrafım olacak. brc ise 1650 tl. ryhsatla birlikte 1900 tl. ayrıca ben rize merkezdeyim. brc nin bayisi ardeşen ilçesinde 45 km uzaklıkta. dolayısıyla atiker benim için daha uygun. ayrıca önceki aracımda da atiker mevcuttu. gayet memnundum. inşallah bunda da bir sıkıntı yaşamayacağım. atiker bayisindeki usta aracın arıza lambasının hiçbir şekilde yanmayacağını da belirtti. [/QUOTE]

nasıl yani simit tank farkıyla ben taktırırken atiker servisi istersen 60lık taktır hiç bir fark yok dedi size nasıl simit tank farkıyla 1050 tl istio anlayamadım
    Düzenleyen : Çağlar Baykan

16. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    pardon yanlış yazmışım 1 şubat https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

17. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    bu cumartesi günü aracıma atiker sıralı takılacak. servisle görüştüm. aracıma brc de takılsa garanti dışı kalıyor.plaka takılmadan lpg dönüşümü yapılsaydı garantisi devam edecekti.atiker simit tank farkıyla birlikte 1050 tl. ruhsatla birlikte 1300 tl ye yakın masrafım olacak. brc ise 1650 tl. ryhsatla birlikte 1900 tl. ayrıca ben rize merkezdeyim. brc nin bayisi ardeşen ilçesinde 45 km uzaklıkta. dolayısıyla atiker benim için daha uygun. ayrıca önceki aracımda da atiker mevcuttu. gayet memnundum. inşallah bunda da bir sıkıntı yaşamayacağım. atiker bayisindeki usta aracın arıza lambasının hiçbir şekilde yanmayacağını da belirtti. [/QUOTE]

nasıl yani simit tank farkıyla ben taktırırken atiker servisi istersen 60lık taktır hiç bir fark yok dedi size nasıl simit tank farkıyla 1050 tl istio anlayamadım [/QUOTE]
    normal tank konulursa 1000 tl imiş. simit tank farkı 50 tl. ben de normal tank istemiyorum. bagajı yok ediyor. zorunlu olarak simit tank konulacak. bundan önceki aracıma da 50 tl simit tank farkı vermiştim.

18. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    cok acaip bi uygulama ilk defa sizden duydum gecen gecen ay ben taktırdım normal tank 990 10 taksit gecen haftada forumdan birine aynı accent admireye simit tank taktırdık aynı yere hiç fark ücreti istemediler bence onu arastırın bosuna 50 tl vermeyin ben olsam atikeri bile ararım.

19. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    atiker normal kalem tabir edilen tank için 990tl istiyor. Eger ki simit olursa 60-70tl fark alıyor die biliyorum. bu her yerde böyle eger bayi o farkı kendi karsılamıyorsa.

20. star_team

star_team Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şimdi oldu, https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Bu Sayfayı Paylaş