Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4-1.6 eRa YaKıT SaDeCe BeNZiNLi Araç Sa

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda engin_er tarafından 25 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC

2. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim aracım 2008 getz 1.4 97 beygir ben bu zamana kadar 5.1 ile 5.6 karmaya girincede 6.9 unüzerini görmedim ama verdiğim bu veriler 100km saatin üzerine çıkmadan alınan verilerdir

3. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    ????
    Uzun yol mu?
    depoyu fulleyince hiç 5.1 görmedim ben. dediginiz anlık tüketim felan mı? eger öyleyse çakma bilgisayara güvenmeyin.

Düzenleyen : qaan88

4. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    uzun yol çakma bilgisayar felan değil gayet tutuyor bazı zamanlar hesapda yaptığım oldu şaşma yok maşallahı var bu arada 4.9 da gördüm bi zamanlar ama şimdi başaramıyorummm bu arada senin aracın 2010 model düşüşü 10000 km den sonra hissedersinn şuan benim araba36000 de
    Düzenleyen : efe34

5. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    yol bilgisayarına cakma dememin sebebi çok basit bir hesap yapması. Ayrıca anlık yakıt ile toplam ortalama tuketilen benzin aynı olmaz ki. Misal araba ilk 10 km sinde 1litre yakar, sonraki 10km sinde 0.9 litre yakar. yol uzadıkcada bu oran düşer. Önemli olan bu sarfiyatların ortalamasıdır.ş Bunu ölçmenin en kolay ve en saglıklı yoluda depoyu doldurup 250-300km sonra tekrar fullemektir. Bizim arac start oldugu için çakma yol bilgisayarından mevcut değil https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif ama daha önce kiraladıgımız 2008 model era da yol bilgisayarı ile klasik yolla yapılan ölçüm uyusmadı. yol bilgisayarı daha düşük gösteriyordu. Arac dizel ve full bir aractı. Daha önce bizde nissan pathfinder vardı, yol bilgisayarı bildiginiz bilgisayar gibi bir sisteme sahipti. Sacma dememin sebebi bu. O yol bilgisayarın yanında bunlardaki bilgisayar denen sey sadece koyulmus olsun diye yapılmıs bir özellik geliyor insana.

6. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    bu deoyla 470 gidicek benim araba şehir içinde

7. realist44

realist44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şehir içi dolaşım ve karların çok yağdığı zamana denk geldi.
    2.depo yu bitirince sizlerle paylaşacam

8. kralgogo

kralgogo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar

1) LPG Kiti parası
    2) Benzinli motor 15.000'de bir bakım gerektirirken lpgli araçda motor bakımının yanında 10.000'de bir lpg kit bakımı gerektirir. ( bunu çoğu insan baktırmasa da)
    3) Muayenelerde sızdırmazlık raporları
    4) Ruhsattan sonra taktırılmışsa ruhsata işleme masrafları
    5) Sıralı değilse lpgli motoru ısıtma gereği duyulması (Bazı sıralı kullananlar yine ısıtılmasının gerekli olduğunu söylüyorlar ben kullanmadığım için bilemeyeceğim)
    6) Bagaj'dan kaybedilen kapasite
    7) Her halükarda motorun arada bir benzinde çalıştırılması gerektiğinden km' başına harcanan değerde artış
    8) Az da olsa performans kaybı...
    9) Motorun yıpranma payı (bunu yok artık eskisi gibi değil motor yıpranmıyor diyenler olacaktır ama eskisine göre daha az yıpranıyor diyelim)

Sonuçta yılda 15.000 yapan biri olarak benim lpg taktırmam doğru olur muydu? Ki 30.000 de yapsam sorun değil bence.

Bu konuda makina mühendisi birinin hazırladığı bir rapor vardı. Aradım ama bulamadım. Her bir maliyeti benzinli ve lpgli motor için alt alta yazdığınızda emin olun aynı parayı ödüyorsunuz. O yüzden uzun vadeli düşünün. Ama kısa dönemli düşünecekseniz anlık hesaplama yapacağınızdan psikolojik olarak bir fayda sağlıyor tabi...

9. star_team

star_team Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bugün aracımla depoyu fulledim ve kısa mesafeli uzun yol yaptım. giderken 140-160 gelirken 100-130 km hızlarda geldim. ve 110 Km. yol yaptım bunun 15 Km. şehir içi

toplam 21,30 TL yakıt aldı. benim hesabıma göre 0,190 TL yakmış km.de ve 5,835 LİTRE yakmış

10. z_kartal

z_kartal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadşlar merhaba.

ben bu sitedse yazılanları okudum.

ben ankara - mersin arası 534 km yol yaptım. Harcadığım benzin miktarı ise 125 tl. yani 1 km' de 2,49 tl yaktı. yol boyuncada hızım 90 -110 km arsında değişti.

11. star_team

star_team Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hesabınız yanlış
    125/534=0,234 kuruş yapar .
    ayrıca:
    0,249 TL yani 249 Kuruş demek istediniz galiba,

6,3 litre yakmışsın çok fazla uzun yolda. 5,8-5,9 litreyi geçmemeliydi bence.
    Düzenleyen : star_team

12. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Cumartesi akşamı bi arkadaştan kiraladığım 2008 Era Team 1.4 ile 35 litre benzin ile yaklaşık 500 km yaptım. Bunun 250 kmsi İzmir şehir içi 250 kmsi şehir dışı. Araçta 4 yetişkin bir 14 yaşında çocuk vardı. Bagajda elbiseler ile doluydu. Ayrıca bir ara bir arkadaşla dağa tırmandık araba ile:) Sizce nasıl yakmış. Kırmızı yandıktan sonra Balçova'dan Bornova'ya kadar gelip 100 TL benzin aldım. 3 çeyrek doldu. Bodrum'a geldim. Telk çeyrek kaldı. Son izlenimlerimi paylaşacam ama açıkçası 1.4 bana motor olarak fazlasıyla yetersiz geldi. Ramparlarda bayıldı ve yeri geldi 5. vites ile girdiğim yokuşu (Belkahve) 2 ile bitirdim. Bi daha dizel araçtan şaşarsam öpsünler beni.

13. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam 249 kuruş 2 TL 49 kuruş demektir. Sizinkide hatalı olmuş.

24,9 kuruş yani 25 kuruş demeliydiniz.

14. star_team

star_team Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifdalgınlık iştehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

15. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kim ne derse desin dizel araçların üstüne tanımam. Allah benzinli araç sahiplerine sabır versin. Burdan İzmir'e git gel birazda dolaş al sana 250 TL. 250 TL ile dize Era'da 2 depo doldurursun. Bununlada minimum yapacağın km 1500 km'dir. 1.4 ile sadece 850 kmhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

16. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Benzinli aracıma taktırdığım LPG kiti sayesinde 250 TL lik gaz şle en az 1500 km giderim Bu da benim hesabımhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

17. aren

aren Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bende depoyu fulledim.ama 1,2 lt eksik olabilir.kilisden aksaraya gittimtam 600 km yaptı ve depo ışığı yandı.gelirkende galiba depo ortalama 42 lt falandı geri döndüm ve evin önünde ışık tekrar yandı.bana çook gibi geldi ama siz ne dersiniz

18. aybasan

aybasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aydın Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    42 lt ile 600 km gittim dediğinize göre yaklaşık 10 lt ile 150 km gitmişsiniz demektir buda 100 km de yaklaşık 7 lt demektir bumu çok sizce??????

19. fatcem

fatcem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Slm Arkadaşlar 2008 model
    1.4 benzinli otomatik team era sahibiyi. Arabyı yeni aldım. 5000 km de bir arac. Fakat yakıt olarak tamamen hayal kırıklıgına ugradım.
    50 tl lik yakıt aldım sadece ve sadece 100 km gidebildim. 100 km de 13.7 civarı bir yakıt harcaması var. Yorumlarınızı bekliyorum. Tesekkurler...

20. aren

aren Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

AZ MI YAKMIŞ YANİİ?

Bu Sayfayı Paylaş