Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.3 admire ön amortisör değiştirdim

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda c_bayr tarafından 2 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

1. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    en şifalı amortisör her pürüzde bir kez seken amortisördür bir çukurdan yada bir tümsekten geçiyoruz otomobiliniz iki üç defa sallanıyor sonra düzeliyorsa o amortisör tırttır performans açısından:) iki tane görevi var sekme ve geri toplama bunları güzelce yapmalı

bırakalım koltuk popomuzu dümdüz etsin bizi içeride azıcık hoplatsın ama araba yere sağlam bassın derim :) süspansiyonun yegane işi bu zaten konfor meselesi sonradan imalatçıların uydurması. Hem yere iyi basanı hem konforlusu var ama ilk önce yere sağlam basması önemli,

Şunu da herkese nasihat manasında öğretmek istiyorum ama yapmak istemeyene de saygım sonsuz: eğer otomobilinize bir emniyet parçası alacaksanız yada canınızı taşıyan bir parçayı değiştirecekseniz ucuza basite kaçmayın en güvenilirini en iyisini alın gerisini Allah a bırakın diyorum amortisörler, yaylar, lastikler hatta direksiyon ve ön takım aksamı canımızı emanet ettiğimiz parçalar. Sonra bir sıkıntı olunca sadece siz değil bende bizde hepimiz üzülüyoruz...

JrEmre ve c_bayr bunu beğendi.
  2. c_bayr

c_bayr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    arkadaşlar benim araçtaki hakimiyet kaybının sebebi rot-balans imiş. bu nedenle 3 haftada daha yeni iki adet ön lastiklerim gitti. yeni aldım.
    bu arada benim aracın önünün yükselmesi sorunu hala devam etmekte. aracın önünün yüksekliği 21,5 cm arka ise 18,5 cm olarak ölçtüm. hele arkaya 2-3 kişi oturunca önü şaha kalkıyor sanki. arka amortisörleri daha 2 yıl önce değiştirmiştim. amortisörlerde herhangi bir kaçak yok.
    lütfen bilgi.

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    amortisör değiştirdikten sonra rot balans ayarı gerekir yapılmamışsa bundan kaynaklı sorun yaşamışsınızdır rot balans ayarı yaptırdıysanız tamamdır. Çünki farklı bir amortisör alt braketi porya ya bağlanırken camber açısını değiştirir, bunun sebebi üretim standartlarının her zaman milimetrik birebir aynı parçayı hattan çıkaramamasıdır illa yarım milimetre bir milimetre oynar braket sonuçta amortisör pushroduna kaynaklı parça çekmesidir uzamasıdır neyse ve ön takımda sadece bir açı değişirse bütün diğer açılar toe ve kaster gibi açılarda ona bağlı olarak değişir çünki tekerleğe destek yapan üç ana eksen var.

Ön tarafın yüksek olması normal şartlarda amortisörden kaynaklanmıyor gibi düşünülür ancak bizim bu bazı araçlarda ön amortisörlerde askı yayını taşıyan alt tabla var yay o tablanın üzerine ve şaseye bağlı üst takoza basar ve amortisördeki bu yay tablası eğer birkaç milimetre yada birkaç santimetre yukarıda kaynak yapılarak amortisör pushroduna bağlandı ise otomobilin ön tarafı yükselir,

şu alttaki resimde sağ üstteki şapka biçimli kısımın sizin aldığınız yeni ön amortisörlerde daha yukarıda montajlandığını düşünmekteyim dolayısıyla o amortisörler bu durumda yan sanayi olmalı ve aracınıza birebir uygun değiller bence ve bu yüzden ön taraf yüksek. Dizel ve benzinlide yükseklik farkı vardı diye hatırlıyorum bu amortisörler dizel accent için olabilir.

Alttaki resimde görüldüğü üzere amortisör ön tarafta şu yapı ile şasiye iştirakli,

fakat bu araçlarda arka amortisörlerde sadece pushrod kısmı ve uç taraflarında bağlantı burçları bulunur yay tablası bulunmaz yaylar arka süspansiyonda traversin salıncağın üzerine basar. Alttaki resimdeki gibi

bunun için amortisörü değiştirip orjinal ölçülere sahip yay tablası uygun amortisör takmaktan başka çare yok gibi duruyor

Bu yazdıklarım accent gibi alttan tek salıncaklı süspansiyon için geçerli ancak ön tarafı alt ve üst olmak üzere çift salıncaklı araçlarda amortisör tablası bulunmayabiliyor fakat accent getz era gibi otomobillerde ön amortisör ön takım geometrisinin bir bölümünü tutmaya yarıyor.

c_bayr bunu beğendi.
  4. erhankarakoc1982

erhankarakoc1982 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mehmet erhan karakoc
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    valla bende 15 cdır admıre vardı 43.000 km yol yaptım sadece sol ön rot tablası degıstı ufak bır kazadan dolayı onun harıcınde motora anahtar degırmedım yagı suyu zamanında degıstı

5. c_bayr

c_bayr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    benim araç 2005 1.3 admire. arka amortisörlerde öndekiler gibi tabya var. aslında aracım yere çok yakındı.ön amortisörleri değiştirince ön ideal oldu. arkaları nasıl yükseltebilirim. sorun arka helezonlarda olabilir mi acaba.

6. c_bayr

c_bayr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    evet esas sorunu sonunda buldum arkadaşlar. benim aracıma takılan ön amortisörlerin seri numaralarını aldım. federal power in iletişim numarasından aracıma takılan amortisörlerin 97 modele kadar olanlara uygunmuş. benim aracım 2005 1.3admire. takan tamirciyi aradım. durumun düzeltilmesini istedim. bakalım bana dönüş yapacaklar. sorun olursa yasal olarak ne yapabilirim.

Bu Sayfayı Paylaş