Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1,3 Admira Vs 1,5 GLS

'Accent Forum - Club' forumunda Erhan BAŞOĞLU tarafından 18 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ne Varki Yukardaki Yorumda Gayet Gerçekler ? Yalanmı Yazılanlar ..Herkes Aynı Şeyi Söylüyor.. Ben 1.3 Gitmiyormu Dedim ? Yokuşta Problem Olabiliyor Vites Küçültmek Gerekiyor Ne Varki Bunda.. Doğrular Söylemek Yanlış Herhalde.. 1.3 Milenyumda Sorun Yok Dedim 2 Mesaj Yukarda..Admire 1.3 Milenyuma Göre Agır Bir Araç.. Lafı Çarpıtmayın

Düzenleyen : Ersin Cerrah

2. Erhan BAŞOĞLU

Erhan BAŞOĞLU Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Erhan BAŞOĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Anladım arkadaşlar sağolun değerli yorumlarınız için

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yokuşlarda Vites Küçültürsünüz..Seri Kullanmak İçin Devirli Kullanmanız Gerekiyor..Düşük Devirlerde Cansız Bir Araç..

4. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    sımdı 1.3 motor ıyı guzel kotulemıssınızde hanı bınmedıgımız arac olsa anlıyacaz. Bundan once 95 1.5 gls accentım vardı onunla arasında daglar kadar fark var ben bu arabayı alırken 1.5 ın kotu performansını degerlendırerek bunun hıc cekmıyecegını dusunuyordum ama bu araba tam bır tazı 1.3 le hıc alakası yok
    ısıklarda kalktıgımda cogu arac 2. vıtese atamadan ben 3.vıtesın devrını bıtırıyor oluyorum gayet performanlı bır motor rampalarda cekısten dusmesı dogrudur eger devırlı gırmessen duser ama devrını aldırıpta gırdıgınde hıcte vıtes kucultmek zorunda kalmıyorsun
    gebzede dık bır rampa var gıdıs gelıs yoluda bozuk genelde bır munubusun arkasına takıldınmı beklekı cıkasın oyle bır durumda aracta 3 kısı olmamıza ragmen 2. vıteste devrı sıfırdan aldırarak 2 aracı sollayıp yoluma devam edebıldım buyuk motor olsa 3le cıkarsın ama bu cok onemlı bırsey degıl anlık olarak yaptıgım bısey orda 100cc fazla benzın yakacaksada kurban olsun ona
    otobandada cok rahat 180 le mıllete selektorde atabılıyorum(ama malum vıraja ne yazkkı gıremıyoruz)

Düzenleyen : onur-d

5. vosvoscuk

vosvoscuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    nazım tok
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    en başta söylemeniz gerekeni en sonda söylüyorsunuz sonrada bana çıkışıyorsunuz.

6. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    dusuk devırlerde cansız olmasının sebebı aracın 12 valf olmasıdır, aracın maksımum torku 3000-4000 devır aralıgında ona bakarsanız benım eskı aracım 1.6 tıpoda 8 valf tı ve kalkısta dusuk devırde motor sureklı canlıydı hemen tekpkı verıyordu takı 4000 devıre kadar sonrası yok

7. firari83

firari83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    5 sene admire 1,3 bindim. milenyumu da bizzat test ettim. aralrında aman aman bi fark yok. önce 1,3 le sybol 1,4 ün yakıtlarını kıyasladık admire 200k g ağır olmasına rağmen daha az yakıyor... ayrıca seymnolün çıkamadığı ve çıkamayacağı süratleri zorluyor. otobanda 195i gördüm(bayır aşağı), düzde van erciş arası 185 i gördüm.
    kalkışı çok iyidir ben en çok kalkıştaki atikliğini seviyordum. dizeller hariç birçok araçla boy ölçüşür.
    gelelim rampa meselesine rampa da ne yazık ki vites düşüyor...
    (rampada kapıştığım araçlardan bi connect bi de vectra 2,0 geçti beni, ama dikkat edin kapıştığım yani mutlaka geçecek araç daha çoktur ama..)
    1,6 da çok güzel bi araba ama fiyat farkı ne kadar onu bilmiyorum...
    yakıt olarak 1,6 ların da çok iyi olduğunu duymuştummm.

ben ce araç temizse düşünülebilir...
    Düzenleyen : firari83

8. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bu konuda En iyi Yorumu Serdar Hoca yapar.

1.3 Milenyum 942 Kg 85 hp iken. 1.3 Admire 1100 küsürat Kg civarı 85 hp ise buyrun devirlenme, yakıt, performans değerlendirmesini yapınız.

1.3 MPI Milenyum/Admire motor ile 1.5 GLS 12V :Yumurta kasa motorunu tam olarak kıyaslayamıyoruz malesef.

Aralarında motor özellik farkı var.
    Milenyum ile Yumurta kasa ağırlığı yaklaşık aynı gibi. Performans tarafında Yüksek devirlerde kullanıldığında belki yumurta 1 adım önde olabilir.
    Kısa mesafe hızlanmalarda Milenyum 1 adım öne çıkacaktır.

Pek tartışmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
    Yüksek devir yüksek yakıt demektir.
    Büyük motor da alt devirlerde kasayı rahat taşıyacağında düşük devirlerde yakıtı düşürecektir.

9. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    yakıt ıle alakalı konusmaya gerek yok 1.6 motor aracında 1.3 aracında yakıt verılerı ortada 1.3 sehır ıcı 8 sehır dısı 5.2 1.6 sehır ıcı 8.4 sehır dısı 5.2
    hepsı hyundaı sıtesınden alınan tuketım degerıdır

Düzenleyen : onur-d

10. firari83

firari83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    milenyum ile admirenin motor farkı var diye biliyorum. eski komşumun milenyum hem beygir hem de silindir hacmi olarak küçüktü...
    onlar arabalarıyla bitlisten konyaya gittiler ben de bitlisten aynı yolu kullanarak antalyaya gittim ve ben çok da bastım... yakıt ortalamalarımız aynıydı...
    1,6 ile yakıt kıyaslamasına pek girmek istemiyorum ayrıca vergi şartları aynıyken ve fazladan bikaç bin tl verilebiliyorsa + araç temizse 1,6 tercih edilebilir...

11. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ya allahın aşına 1.3 milenium ile 1.3 admire arasında bişey yokki motorları bile aynı sadece admire yuvarlak stoplu yani yuvarlatılış bi kasa o kadar farkı o arkadaş 1.3 admire ile 1.5 GLS yi sormuş siz daha niye 1.6 yı karıştırıyorsunuzki bunu anlamış degilim 1.6 da nerden cıktı???? konu başlıgındada herşey belli

şunuda belirteyim 1.3 ünde 1.6 nında kendine göre avantajları var yani bu durumun pek tartışılıcak bi yanını görmedim
    Düzenleyen : Serkan Örnek

12. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar konuyu baştan sona okudum, 1.3 1.5 1.6 birbirine karışmış https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
    başlıkta 1.3 admire ve 1.5 diyor, admire 1.5 dizel bildiğim kadarıyla, milenyumda 1.5 benzinli varmış, ama konuya bakıyorum milenyum denmiyor, kısaca bu konudan bişey anlamadım, en iyisi kilit https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş