Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.3 Accent Admire'nin motor özellikleri

'Accent Forum - Club' forumunda musampa tarafından 10 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

1. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    renonun bi flashı vardı 1.7 103bg benzin hortumcusu çöp motorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

2. 4g63_2.0_sonata

4g63_2.0_sonata Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    murat kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1988-1994) Y2
    renonun bi flashı vardı 1.7 103bg benzin hortumcusu çöp motorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    yani arkadaşıma katılıyorum reno başka kriterlerde iyi olabilir ama motor teknolojisi olarak hyundaı ile kıyaslanamaz

3. tamer27

tamer27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    sayın arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek gerekiyor. reno 9 ve accent teknolojisi arasında 15-20 yıl fark var.
    şu an bende reno 9 var. 1982 yılı teknolojisini göz önünde bulundurursanız o zamanın accenti gibidir. hatta 1982 de yılın otomobili seçilmiştir. renolar bugün bile kuş serisiyle karşılaştırılamayacak derecede yüksek bir teknoloji ürünüdür. ancak dikkat edin bundan 25 yıl önce böyleydi.

tabiki şimdi sahibi olduğumuz accentler daha yeni bir teknolojiyle üretilmiş. uzak doğulu araçların ortak özellikleri var. düşük motor yüksek verim gibi.accentler enjeksiyonlu renolar karbüratörlü. o yıllarda yüksek araçlar revaçtayken şimdilerde yere yakın araçlar üretiliyor.

kısacası bu karşılaştırmayı biraz çocukça buldum. kaldıki bizim aracımız da bir mercedes değil. her aracı kendi klasmanında değerlendirmek lazım.

çekiş konusuna gelince ewet vites aralıklarından olsa gerek accentler düşük devirlerde performans göstermiyor. ancak bu birkaç saniye lik bir olay. bence kötümser olmaya gerek olmadığı gibi çokta abartılacak bir husus değil.

saygılar...

4. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Arkadaşlar reno şu an motor teknolojisi olarak hyundai.nin gerisine düşmüştür.bakınız tabloya.
    reno 1.4 .16 valf .97 bg...hyundai 1.4 .16 valf.109bg.(i30 da kullanlıyor.)
    1.6.benzinli reno.115 bg.hyundai..122 bg.
    1.5 dizel reno.65.80.100 bg hyundai 110bg
    99 lı yıllarda meganelerde 8 valflik 90 bglik motor varken elantra da 115 bg lik motor o dönemin 2000 cc lik performans değerlerine ulaşıyordu.zannediyorum yakıt disiplini ve eksoz emisyon kaygıları yüzünden motor değerleri değiştirildi. ve son olarak sadece 40 küsür yıldır bir marka olmasına karşın 1 asır devirmiş markaların önüne geçip dünyanın 5. büyük markası olmuşsa bunu tesadüfen başarmış olamaz.

5. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Düşük devirlerde performans göstermemesinin sebebi kaputun altındaki motorun 1341cclik olmasıdır.1.3 bir motordan herhangibir besleme olmadan düşük devirlerde performans beklemek yanlış olur.Kaldıki aracın birde 1105 kg olduğu düşünülürse düşük devirlerde zorlanması gayet normal.

6. legion

legion Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emre Akçay
    Renonun motor teknolojisi eskidir demek bence çok yanlış..Bugün bi Clio RS 2.0 motordan 200 hp güç elde diyor atmosferik olarak..Keza Megane RS ise 225 hp 2.0 motor..Bi Hyundai Coupe'a bakarsak 2.0 dan 143 hp üretir..Ayrıca Reno'nun F1 tecrübesini de unutmamak lazım..Ben Renoyu savunmuyorum fakat eski motor kullanılıyor denmesi yanlış bence..Kişisel görüşüm.. ;)

7. tamer27

tamer27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    hocam reno aslında güzel araçlar üretiyor. ancak ekonomi sınıfı için ürettiği araçlar çok iyi değil. reno 9 lar sınıfının en iyisiyken clio ile reno bu çıtayı resmen düşürdü. 25 yıllık reno 9 ile son model clio nun ağırlığı aynı 880 kg. 75 beygir motor var. tabi ağırlık az olunca bu motor performanslıymış gibi görünüyor. sadece motorda enjeksiyonlu sisteme geçti diyebiliriz. kaporta hala zayıf.

ancak reno özellikle avrupa piyasasına çok güzel araçlar veriyor.

8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    reno gibi fransız motorları ile uzakdoğulu motorların verimlilik, performans değerlerini karşılaştırmak çok yanlış.
    ben de 1.3 hyundai kullanıyorum hem de karbüratörlü, aracım kompact giriş sınıfı olmasına rağmen bir çok kompact sınıf aracının 1.4 motorlu araçlarından daha iyi.
    ya gerçekten gülesim geldi, ben 1.3 skoda favorit ile bile 1.4 meganı geçiyorum. alemsiniz, reno 9 1.4 ha :D ,  (reno 9da fairway vardır, 1.6 motorlu, 85 beygir. gerçekten kendi sınıfına göre iyi kalkıyor ama yakıtı flaş gibiymiş onun da)

9. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    ya arkadaslar kımse kımseyı kucumsemesın.renault 9 fln tmm dogru deıl ama.yanı sımdı sız megane 2 ye sahıp olsanız accente karsı koyacaktınız.bı arkadas belırtmıs herkese kendı arabası gzl gelıyr dıe, cok dogru. teknoloji olarak bırbırlerınden fazla farkı yok segmentlerınde farklı farklı basarıları war.yok soyle dır boyledr dıe kucumsemeyın...saygılar..he sunuda belırtıyım accentler kucumsenecek araba deıldır.segmentının en ıısıdır bana gore...

10. sametk

sametk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    merhaba arkadaşlar. ben geçen hafta 2005 model 1.3 accent aldım. önceki aracım renault 11 flash'tı. şunu belirtmek istiyorum öncelikle, ben flash'la 5. vites 3000 devirde 120 km hız yapıyordum accent aynı kriterlerde 100 km hız yapıyor. fakat flash ile 120 den 150'ye çıkabilmek için işkence çekiyordum ama accent'de saniyeler içinde istenilen hıza ulaşılabiliyor. flash bile accent karşısında bu kadar zayıfken broadway ile kıyaslamak gerçekten acımasız olur. bir yanda 12 valf 85 beygirlik güç diğer yanda 8 valf 70 beygirlik güç. albea 1.4 fire da kullandım ne çekişinde ne de hızlanmasında accentten ufak bir üstünlüğünü göremedim. ha yakıt konusuna gelirsek üstün. gerçekten üstün. accent 35 kuruş albea 47 kuruş yakıyor.

11. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Vites aralıkları kısa olsun diyosanız lütfen dizel araç alın.. 1.6 var bende 1.3 de kullandım admirenin çekişide gayet iyiydi uzun süre ehliyet kursunda hizmet vermiş bir araba olarak.Çook yorgun bi araç performansı beni tatmin etti

12. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    horthttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

13. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    valla sazan gibi atladık haaa :))

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Dizelin Şanzıman Oranlarına Bak Bakalım Hangisi Daha Uzunmuş https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

15. Emin UZUN

Emin UZUN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    lguclu]ben de suan reno 9 da var..ama admıre 1,3 ıs yapöaz motor teknolojısı yok..albea 1,4 bıle ondan daha fazla cekıs var..vıtes aralıkları admırenın uzun..daha kısa olması gereklı..sızler galıba araclarınızı objektıf olarak elestırmekten korkuyorsunuz...tamam bendede 1,3 admıre var..ama kendı aracımı elestırebılıyorum...lutfen objektıf olun araclarınızın ıyı yonlerı oldugu kadar kotu yanlarınıda elestırmekten kacınmayın......selamlar herkese...
    sen arabandan memnun degilsen bu kimsenin umrunda olmicaktir burda ki insanların huzurunu kacrıma mesela benim kactı memnun degilsen sat git milletin canını sıkma kötülemek maksatlı yorum yapmaya hakkın yok !!!!

16. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Bende otomatik şanzımanlı var. otomatik olmasından dolayı 5bg daha yani 80bg. Ama 1100kg araç. rampada devirden düştün mü toplaması zor ama yine de iyi motor. tek sorunu hafif seri kullanımda şehir içi şu anki benzin fiyatıyla 40kr görmesi. ama çok dikkatlı kullanımda 36kr filan oluyor.

ayrıca altında golfu olup da kullanmasını bilmeyen insanlarımız var. 80bg araç ile golf mk5 kasayı geçtim. Aracı iyi süremiyorsanız motoruna filan laf etmeyin.

Biri R9 ile karşılaştırmış. Şaka mı bu ya. Her türlü araç farklı yani.

17. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Dizel devir çevirmez.Şanzımanla motor birbirini eşitler.demek istemiştim

Düzenleyen : Koruycu

18. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
  19. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    @Koruycu

Otomatik bilgileri abartılmış :)

son hız 165 diyor. Ben 170yaptım mesafe yoktu. 180-190 görür.
    Şehir içi 10,6lt demiş. Aşırı spor kullandığımda 11lt oldu. genelde 9lt yakıyor şehir içi. 0-100km hızlanmaya 16sn demişler. 14sn civarında.

20. arslan067

arslan067 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba ben sitede yeni üyeyim accent 1,3 aldım iki gün oluyor sizden araç ve yedek parça durumu hakında bilgi almak isterim devrekliyim. Teşekürler şimdiden.

Bu Sayfayı Paylaş