Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

0 km era 1.4 team abs yakıt tüketimi....

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda kanz tarafından 4 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. ersoyus

ersoyus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    SAYIN COŞGUN BEY
    BENİM 1.4 ERAM VAR 2008 MODEL.ARAÇ SU ANDA 20000 KM DE.YAKIT HİÇ BİR SEKİLDE DÜŞMEDİ.MECBUR KALDIK LPG TAKTIRDIK.ARAÇ HALA BENZİNDE SEHİR DISI 250 NİN ALTINDA YAKMIYOR.SABAHLARI İLK ÇALIŞTIKTAN SONRA DA YIGILMA YAPIYOR.SERVİS İNATLA DÜSECEGİNİ SÖYLÜYOR.DÜŞEN EDEN YOK .YIGILMA NORMAL DEGİL AMA BİRAZ ISINSIN GECER DENİYOR.BEN LPG SİSTEMİNİ SÖKÜP FABRİKAYA TELEFON AÇIP ŞİKAYETTE BULUNMAK İSTİYORUM.ARTIK GERCEKTEN ÇOK FAZLA YORULDUM.BU HAFTA ANKARAYA GELİYORUM.ORADAKİ SERVİSE DE GİDECEGİM.LÜTFEN BANA BİR ÇARE GÖSTERİN.BU ARACA KREDİ DAHİL 34000 YTL ÖDEYECEGİM .RİCA EDİYORUM.BİR ÇARE

2. alpertekin

alpertekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lpg ile çok ucuza gelir neden söktürüceksinizki?

3. ersoyus

ersoyus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abi garanti kapsamından çıkıyormus.servisin söylediği bu
    fabrikadan adamlar gelip bakacakmış.

4. ersoyus

ersoyus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tüpte bu araç şu anda 180 kr yakıyor

5. alpertekin

alpertekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    180 krçok iyi bir rakam garantiden çıkıyor...

ama bir çok sürücüde direk 0 aldığında takdırıyor gazı...

ben brc kullanıyorum mesela çok memnunum...

6. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    lpg de ş.dışı 140..ş.içi 170-80 yakması lazım..ben 1.4 le ş.dışı 200 yakıyorum..bu lpg de en fazla 140 olması lazım en az %30 az yakmalı

7. kanz

kanz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya bir de size de söylediler mi bilmiyorum ama 5000 km'de gidip yağ değişimi varmış galiba şu anda kullanılan ince yağ yerine daha kalın bir yağ konulcakmış bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Kalın yağın ne gibi bir avantajı olur????

8. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bildiğim kadarıyla öyle bişey yok ve saçma bişey söylemişler..ilk bakımın 15,000 km de veya 1 yıl bitince yapılır 5000'de gitmene gerek yok.sadece 1500-2000 km'de genel kontrole gidersen iyi olur

9. Misafir

Misafir Guest

Şöyle bir şey var, motor ilk imalattan sonra çalışmaya başladığında varsa çapaklar yağın içinde birikir, bu durumda ilk konan yağı değiştirmekte fayda var.......Ancak kalın yağ diye bir şey söz konusu değil

10. kanz

kanz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    siz hangi yağları kullanıyosunuz acaba??

11. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    serviste ilk bakımda castrol magnetec 5w-30 performance A1 koydular..ama her bayii bir yağ firması ile anlaşmış o yağı koyuyor. sen servise gitmeden tel et sor hangi yağ diye farlı birşey söylerlerse yağımı kendim getireceğim de..ve yukarıdaki yağı tek geçerim. castrol un özellikle ford oto lar için ürettiği ince ve yakıt tasarrufuda yaptıran yağı..kış koşullarına da çok uygun

12. Misafir

Misafir Guest

Üstadım çok özür dilerim, mesajı yeni farkettim.....Öncelikle şunu belirteyim aracı hangi şartlarda kullandığınızı bilmiyorum ama normal bir kullanımda uzun yolda harcayacağı yakıt miktarı 6 - 6.5L civarı olması gerekir, bu da yaklaşık 215 - 220 civarında yapar, yani250 çok yüksek bir rakam değil, heleki 1.4L motor yeteri kadar güçlü olmadığından özellikle uzun yolda daha fazla yakacaktır. Yığılma konusuna gelince sanırım aracınızda sıralı sistem LPG var, bildiğiniz gibi bu sistemde araç önce benzinle çalışıpısındıktan sonra LPG'ye geçiyor eğer yığılma bu esnada yapıyorsa sanırım LPG sisteminde bir problem var yada daha önceden yapmıyorsa LPG sistemi uygularken bir hata yapıldı, uzaktan bu tür şeyleri tespit etmek çok zor.

1 - Yığılmalar ne zaman başladı.
    2 - Uzun yolda kullanım tarzınız nasıl.
    3 - Aracınız yüklü oluyor'mu.
    4 - Yaptığınız yol inişli çıkışlı'mı.
    5 - LPG taktıktan sonra yakıtı ölçtünüz'mü ne yakıyor

13. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    5-30w shell veya castroll magnatec kullanan bir servise git veya yağını kendin götür...fakat kesinlikle 5000km de yağını değiştirme,boştan yere masraf etmiş olursun

14. Misafir

Misafir Guest

Hocam durumu müsaitse değiştirmekte fayda var, şöyle izah edeyim, yemekten sonra ağzını çalkalamak gibi bir şey bu, çalışma esnasında yağ en ücra köşeler bile girdiğinden var'saçapakları toplayabilir, yağın bozulması olarak değilde kirlenmesi olarak düşünebiliriz, maddi durumu müsaitse önlem olarak yağ ve yağ filitresini değiştirmekte fayda var, yağ olarak'da 5-30w, 10-40w yada bulunduğunuz ortam çok soğuk (-10 gibi)olmuyorsa 15-40w olabilir.
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

15. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    hocam yeni motorda öyle çapak veya kir olacağını sanmıyorum.ve 33 yıldır böyle bişey hiç duymadım ve yapmadım...bide yağ olarak dizel eralarda 5-30w veya 10-30w kullanılması iyidir..

16. Misafir

Misafir Guest

Çizgiden sonraki rakam yağın içindeki polimer miktarını belirler, bu ne demektir X-30 yağdaki polimer miktarı X-40 yağdaki polimer miktarından daha azdır ve yağı daha az korur peki polimer nedir polimer,yağ ısındıkça yağın korumasını sağlayan kimyasaldır, bu durumda 40 30'dan daha dayanıklı demektir. başdaki rakama gelince bu da motorun çalıştığı sıcaklık ortam aralığı demektir, atıyorum 10w - X 15 ile 30 derece arası çalışıyorsa 5W-X -20 ile 35 derece arası çalışıyor demektir, bu durumda sıcaklık aralığını en yüksek tutmak ve kaliteli yağ kullanmak istiyorsak 5w - 40 kullanmamız gerekir, yok dersen'ki yağa çok para vermem, önemli olan yağlamadır, kullanma süresi önemli değil, gereken neyse o olsun o zaman 10w-30 yada 5W-30 kullanabilirsin.

17. ersoyus

ersoyus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yığılma aracı ilk aldıgım gunden beri var.asla yuklu kullanmıyorum.gittiğim yol sehir içi ve afyon konya yolu üzeri.yani dümdüz.adamlar kabul ediyor bu sorunu.ama fabrikadan uzman gelecek o yüzden tüpü söktür diyor.bu arada arka sağ tekerden ses geliyordu bir aydır üç kez gittim normal dendi.sonunda amarisörün kilitlendiğini söylediler.parça gelecekmiş üç gün içinde.daha arayan olmadı

18. kanz

kanz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ewet aracı alalıbugün 2 ay oldu ve 2 aylık izlenimlerim ;
    konuyu açtıktan sonra uzun yola çıkmadığımdan konunun başındaki değerlerde ne gibi değişiklikler oldu bilmiyorum ama aracın şehir içi kullanımında 30 ytl benzin ile (eski fiyatıyla yani 9.6 lt gibi) 110 km yapıyorum. ve bu da 100 km'de yaklaşık 8.7-8.8 lt gibi bi değer yapıyor.. Sizce nasıl yorumlarınızı bekliyorum.....

19. kanz

kanz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ve aracım 2350 km oldu....

20. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bende değerleri yazmıştım önceki sayfada en son 3.01 den doldurdum 213 kuruş yaktı.(7.1 litre)

bayramda uzun yola çıkacağım yazarım o zaman.

Bu Sayfayı Paylaş