Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

0 Accent Era Alıcam Yardım!

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda alpozturk2002 tarafından 13 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

1. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Coşkun bey. Zaman ayırıp çok güzel bilgiler vermişsiniz. teşekkür ederim. peki dizel arabalarınarıza yaptığı zaman çok masraf çıkardığını, parçalarının benzinliye göre çok pahalı olduğu, bu yüzden benzinliyi tercih etmem gerektiğini söyleyenler de çok oldu çevremden. Bu konuyu da yorumlayabilir misiniz.

2. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Ayrıca benzinli arabaların bakımını bir çok tamirci yapabilirken dizeli herkesin yapamadığı gibi şeyler de var

3. Misafir

Misafir Guest

Teknoloji çok gelişti, dizeller artık eskisi kadar problem çıkarmıyor, zaten 5 yıl garanti söz konusu, ben 2. el dizel Skoda ile sadece bakımlarını yaptırarak70.000km yol yaptım, ve yaklaşık 6 senedir dizel araç kullanıyorum, emin olun gerektiği gibi kullanırsanız sorun çıkarmıyacaktır, masraf olarak da yaptıracağınız bakımlar arasında 30 - 40 YTL ancak oynuyor, eğer dizel almayı düşünürseniz ve dizel konusunda deneyimleriniz yoksa bu konuda da yardımcı oluruz...

4. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bayramda 250 liraya 1800 km yol yapmışım.. daha da depoda mazot kalmıştı.. onu hesaplamıyorum bile..
    ama arabam eger benzinli olaydı ekonomik olarak rhatca bu kadar yol yapma hevesim olmayacaktı..
    yılda 12 bin km yol yapan biri için di
    zel uygun görünmeyebilir ama ben de 12 binden fzla yapmadım yıl sonuna kadar.. 2007 temmuz cıkıslı arabam ve şu an ki km'si 21 bin küsür de..
    şu da var kendi kendime diyorum bazen.. iyi ki dizel almışım yoksa cok fazla kullanmasam da zırt pırt uzun yola çıkma lüksüm olamayabilirdi arabayla..
    ayrıca turbosunun ve gücünün de etkisiyle şehir içinde, rampalarda falan cok fazla atılgan oluyor bu arac.. ki benim ilk arabam şimdi kullandığım accent eram, daha once dizel kullanmamıştım bu arabayla öğrendim diyebilirm..
    ama bir iki yıl sonra satma durumunuz varsa hyundaiye bulaşmayın, sadece arabayı hevesle kullanıp kendi kendinize eskitmek için hyundai alacaksınız.. yoksa üzülürsünüz..
    benim hedefim bir 6-7 yıl daha bu arabayı kullanmak.. sanırım toplam bir 10 yıla tamamlarım kendi kendime :)
    Düzenleyen : semerkaw

5. era-era

era-era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım kendine en uygun motor ve donanımı belirle ama 0km alma zaten 2.el piyasası ölü temiz bul bir tane birkaç yıl sonra satacağın zaman fazla zarar etmezsin

6. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

Bir ayda 20.000 km yapmışsın demekki üstad. Maaşallah. Hiç durmuyon galiba. Daha 1 ay olmadı 100.000 km'deydin. Şu arabanın resmini göremedik Mehmet Hocam. Çeksende forumda şöyle sorunsuz bir Era resmi görse...

7. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ankaralı üstadımız full yollarda ticari olarak kullanıyor sanırım aracı.. motor soğumayı unutmuştur kesin..
    arabacağız "nasıl soğuyoduk olm" diye yanındaki arabaya soruyordur garibim..
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

8. odee

odee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben1.4 kullanıyorum 2008 martında aldım..araç genel yapıda memnunum ama göğüsden gelen sesler ve uzun yolda zıplayarak gitmesi canımı sıkan unsurları..arabanın kullanımı rahat ve yormuyor.
    yakıta gelince bu bayramda yaklaşık 2200 km yol yaptım ve ortalama 2.1 kuruş yaktı..
    performans olarak uzun yolda 1.6 asaydım dediğim oldu..rampalarda araba bayılıyor yada devirli kullanıp aracı yüksek ritimde kullanarak atak olabiliyor buda çok benzin yakmayı sağlıyor..
    bence 1.6 al derim.. lpg zamanla motorda deformasyon sağlıyor ama 2 3 yıl binip satıcam diyorsanız lpg li alın.

9. Hoca1677

Hoca1677 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sıfır eralar: 1.6 SELECT
    25,650YTL
    . liste fiyatı.

2. ellerin fiyatlarıda pek cazip değil. En güzeli sıfır 1.6 select al derim. Hiç bir dizel benzinlinin tadını veremez (benim görüşüm)

Bu ilana bir göz at derim. Ama sıfır gibisi yok tabiki..

http://www.sahibinden.com/cok_temizWQQaXQQ11528323WQQpXQQdisplayitem

Düzenleyen : Hoca1677

10. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arabayı kendin eskiteceksen sıfır alacaksın..
    yoksa öylesine alacaksan sıfır almak akıl işi değil.. ama ben kendim eskitirim arabayı dersen uzun süre de kullanırım dersen sıkılmadan sıfır gibisi yok tabii ki o zaman..

11. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    önceki sayfada konuşmuştuk hyundaı dizeller diğer markalar gibi masraflı değildir.

12. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    1,6 ECO 20,000 YTL
    1,6 SELECT 25,000 YTL

1,5 CRDİ START 22,700 YTL
    1,5 CRDİ SELECT 28,000 YTL

13. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    al era dizel rahatına bak derim ben olsam düsünmeden dizel alırım ben ondaki seriliği baska dizelde görmedim yaa

14. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Ben aracı uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum Allah nasip ederse. Ancak zor durumda kalırsam satmayı düşünürüm. Şu anda dizel 1.5 abs li kafamda oturmaya başladı. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Farklı görüşlere de açığım. Ama kafamı çok karıştırmayın:) Baya kafaya taktım bu arabayı. Sabahları uyanınca hanıma günaydın yerine reklamdaki gibi ERA ERA ERA diyorum... Anlayın artık durumu:))
    Düzenleyen : alpozturk2002

15. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hyundai satış müdürlerinin bile dizel eralarını satıp lpg li eralara döndüğü bir ortamda hala dizel tavsiye hayret........SELAMLAR......

Benim en son indirimdeki hesabım:29.80ytl:208km=0.143ytl ben lpg yi 1.48ytl den aldım.Hadi ben ucuz alıyorum.normalde 1.55ytl den alınsa 0.151ytl felan yakar.yani denildiği üzere 0.200ytl yakması imkansız lpg li araçların....Ki söylenen lpg fiyatlarının biraz daha düşeceği....üstelik daha uzun motor ömrü aynı zamanda daha uzun ömürlü motor yağı.Daha az bakım...Yani yok turbo gitti yok adi mazot(kaçak mazot)Yok mazottan su çıktı....Gerisi hak getire...Aslında bu işlerin erbabı taksi şöförleridir dostum.Emin ol bugün konuştum duraktaki bir kaç taksiciyle,hepside lpg den şaşmam dediler.Hatta bitanesinin aracı admire crdi idi.araçdan kurtulmanın yolunu aradığını söyledi.Dediğim gibi yarın sen taksicilerle bir konuş onlar sana gerekli bilgileri verirler.neticede 25.000ytl az para değil.Hayırlı kararlar vermeniz dileğiyle.SELAMLAR........
    Düzenleyen : alp35

16. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Walla üstad aynı şehirdeniz. Benden sana tek tavsiye sakın Cangarlar'dan alma. Şaşar kalırsın walla. Alanya'dan al Cihan'dan. Ben aracı Cangarlar'dan aldım ve bin pişmanım. Sattıkları aracın arkasında değiller. Benimle ilgilenirler belki dedim ama inan nerdeyse kovmuş kadar oldular. Kardeşini dinle Cangarlar'ı es geç. Sonra benim gibi kafayı kırarsın servistekilerin terbiyesizliğinden. Servisler/Marmara Bölgesi kısmında SERVİSLERDEN ÇEKTİKLERİM başlıklı konuyu oku. Beni daha iyi anlarsın. Sakın diyorum. Aman haaa....

17. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    alp yine ortam açılmışken söyliyim. 50 YTL'lik mazotla İzmir-Antalya yaptım bayram sonrası. toplam 423 km. ben hesaplayamadım hele sen söyle kaç kuruş yakmışımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif.

18. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ayrıca yine eklemek istiyorum alacaksanız bence Select alın derim. aradaki donanım farkına değer...

19. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Zinar kardeş o senin hünerin ama şu hesapla emin ol bana kimse lpg nin mazottan daha fazla yaktığını söyletemez.Dediğim gibi az yakmanın sebebi senin ustalığın.Aynı mesafeyi lpg li araçla yapsan daha az yakarsın.Bu su götürmez bir gerçek.SELAMLAR......Alp kardeş birde aşağıdaki linki incele lpg den ne kadar tasaruf yaptığını gör SELAMLAR.....

http://www.chevrolet.com.tr/modeller-ve-fiyatlar/modeller-ve-fiyatlar-lpg.html

Düzenleyen : alp35

20. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    e üstadım illa aldğın bayinin servisine mi goturmek zorundasın ki arabayı.. servistekiler keyif vermiyorsa başka bayiinin servisine gitsen olmaz mı..

bu arada dizel era yı almadan önce bi test için mutlaka kullanın derim.. şöyle gaza asılabileceğiniz bi yola cıkın.. ve gaza basın bırakın basın bırakın.. ama kolay kolay gazı köküne kadar basamayacagınıza eminim.. çünkü hafif dokunmadaki insanı koltuga yapıştırmasıyla,insanın gaza dokunası gelmiyor.. bana mısın demiyor herif yani https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    yüksekbeygirli ve bir şey daha var coşkun abi sürekli bahseder ondan -adı her neyse artık,- onun yüksek olmasından dolayı arabanın rampada sollamada falan ki ani hızına hasta olacaksınız derim.. sırf ekonomisinin yanında bu turbo olayı için alnır dizel accent..
    :)

Bu Sayfayı Paylaş