Arkadaşlar herkese Selamlar, Sahip olduğum Accent Era Dizel aracımın şanzıman yağını ve filtresini değiştirtmeyi düşünüyorum. Aracım 107 bin km’ye geldi ve hali hazırda değişim olmadı. İzmirde ikamet etmekteyim beni bu hususta güvenilir bir ustaya yönlendirecek arkadaşların bilgilendirmelerine ihtiyacım var. Biraz araştırdım bu konuda İzmir 2.sanayideki ustaların uzman olduğu bilgisine ulaştım fakat bir kaç yeri aradığımda yağ bilgisi sahibi olunduğundan emin olamadım. Kitapçıkta doğru yağın (ATF SP3) olduğu belirtiliyor aradığım kişiler yağın çeşitlerinden bir haber. Ustasından memnun olan arkadaşların bilgisini rica ederim.
Merhaba konuyu yeni gordum neler yaptiniz sanziman yagi degistimi gecen sure zarfinda degistiyseniz makine ilemi ayrica nerde ve kca mal oldu
atf otomatik şanzıman yağı, forumda birçok yerde hyundai otomatik şanzımanlarıyla tam uyumlu yağlar konuşuldu. castrol ATF multivehicle SP3 onayına sahiptir.
Bugun ankara altinsoy hyundai servisi aradim filitre sanziman yagi ve conta degisimi 320 lira dediler
Dışarıda yaptıracağından 50-60 tl fazla. O zaman servise yaptır daha iyi. Hangi yağı kullanacaklarmış?
Servisler Shell Spirax kullanıyor. Şanzıman yağı değiştirmeyi düşünüp Hyundai Atf Sp3 bulamayan arkadaşlar, Kia yada Mitsubishi' nin Sp3 kodlu atf sini yetkili servislerde bulabilirsiniz.
Servisler bildiğim kadarı ile " şanzıman yağı filtresini " değiştirmiyor, sadece yağ değimi yapıyor sanırım... Hem yağ, hem de filtreyi değiştirecek güvenebileceğimiz yer var mıdır ?