Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Araç muayene hakkında

'Sohbet' forumunda wolf9466 tarafından 24 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

1. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Arkadaşlar aracımın muayenesi geldi ve pazartesi yaptırmayı düşünüyorum.araç lpgli,önce sızdırmazlık için gidip,sonrada muayeneye giriliyomuş heralde.fakat benim bitiş tarihim pazartesi günü.ve ilk seferde geçmezse diye korkuyorum.Kimi arkadaş fren hortumları önemli gerisi hafif kusur diyor,kimiside başka şey söylüyor.yakınlarda muayene yaptıran varmı aracını?lpglilerde ortalama fiyat nedir?birde eskisi gibi en ufak bi şeyde bile git geri gel diyorlarmı?birde benim aracın marş dişlisi arızalı ve bazen tek marşta almıyo boşa bırakıyor ve ikincide çalışıyor.Bu durum muayeneyi etkilermi?

rambidi bunu beğendi.
  2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    marş dişlisinin sorun olacağını sanmıyorum. zaten araç çalışır halde teslim ediyorsunuz. genel kontrolleri yapın eksiği filan varsa tamamlayın. baktıkları şeyler aydınlatma grubu, fren, lastikler, silecekler, alt takım, motor no, far ayarı, emniyet kemerleri, yangın tüpüilk yardım kiti vs.diye hatırlıyorum. belki ufak tefek bişeyler daha vardır. far ayarı hafif kusur olarak geçiyor. araçta patlak lamba olmasın. bi arkadaşım 3. stop lambası yanmıyor diye geçememişti. lpgli benzinli diye fiyat ayrımı yok. sanırım 120-130 arası birşey olması lazım.

3. Adanus01

Adanus01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dikkat etmeniz gereken en önemliler.Bütün lambalarınız eksiksiz yanacak.Tavan lambasın1a kadar.Lastikleriniz ve alt takımlar vede frenler sizin arabada bu sıkıntılar yoksa sorun olmaz.

4. TheManiac

TheManiac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşların dediklerine katılıyorum ilk tüvtürke geçildiği dönemlerde oldukça sıkıydı far ayarı bile git yaptır gel diyorlardı ama şimdi hafif kusur olarak geçiyor birçok şey ben daha yeni yaptırdım aracım lpg li önce gaz sızdırmazlık alıyorsunuz 25 tl gibi bir ücreti var toplamda max 20 dk ya sürer ya sürmez ondan sonrada muayene için herhangi bir geciktirme yoksa 126.50 lira ödüyorsunuz

5. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Arkadaşlar muayenemi yeni yaptırdım aracımın.muayene ücreti 126,5 lira,lpg sızdırmazlık 25 lira,egzoz emisyon 22 lira(kart yoksa 4 lirada kart parası).Aracın geçmesi için en önemlisi frenler ve fren hortumları,araç farları.onun haricinde mekanik aksamlar yani marş dişlisi vb gibi şeyleri yazmıyorlar bile.fark ayarları hafif kusur olarak geçiyor.bilgilerinize arkadaşlar..

6. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Onur bey geçmiş olsun .)
    Önerileriniz için teşekkürler https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

7. mujdat77

mujdat77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    müjdat soysal
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Geçmiş olsun, dediğiniz gibi frenlere ve farlara özel bir ilgi gösteriyorlar...Benimki ilk seferinde geçmişti ve muayeneye girenlere önceden sormuştum ve ona göre tedbirimi alarak girmiştim...Önerileriniz için teşekkürler...İşte bu yüzden bu forum bence Türkiye'nin en iyi paylaşım platformu...

8. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Sağolun darısı diğer muayeneye girecek arkadaşlara inşallah.Benim araç ford fiesta ama işte kopamıyorum bu forumdan:)) Kesinlikle katılıyorum Türkiyenin en iyi paylaşım platformu olduğuna.. Umarım yardımcı olur bu bilgiler arkadaşlar..

9. fatih10305

fatih10305 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçmiş olsun darısı benim başıma 1 hafta sonrada ben gidicem.size bir sorum olacak; sızdırmazlık belgesi alırken aracın altından geçen lpg hortumlarına herhangi bir kaplama istedilermi?
    sormamın sebebiyse bi tanıdığım yeni sızdırmazlık aldı ve böyle hortuma kaplama istemişler,egsoza yakın geçiyormuş hortumlar o yüzden istemişler fakat benim araçta egsoz sağda hortumlar soldan geçiyor bu yüzden aklım takıldı buna bilgilendirirseniz çok sevinirim hayırlı günler

10. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    allah kimseyi gidip te geri göndermesinhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

11. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Kusura bakmayın daha yeni gördüm yazıları,lpg hortumları egzoz ile ters olarak geçer,bunun içinde herhangi bir kaplama istemezler.yani oradaki adamın bana dediği şey buydu.eğer sizinkide ters taraftan geçiyor ise problem yoktur,ki zaten ben cvp verene kadar geçmişsinizdirde muayeneden ama en azından diğer arkadaşları bilgilendirme açısından yardımcı olur belki.

12. fatih10305

fatih10305 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tanıdığımın aracı Tipo egsoz soldan geçiyor hortumlarda aynı şekilde soldan geçiyor bu yüzden istemiş olabilirler,salı günü gidicem sonucu yazarım

13. __CB__

__CB__ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Yangın tüpünü başkasından alıp gitsek olur mu? Bunların numarası falan var mı? Bir yangın tüpüyle birkaç kişi geçebilir mi?

14. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Aracınızı muayeneye götürürken bulundurulması gereken evraklar ;

Araç trafik ve tescil belgesi (ruhsatı),
    Geçerli bir trafik sigortası,
    İstasyonlarımızda yapılacak vergi borcu sorgulamasında herhangi bir borcunuzun olmaması (sorgulamada borç çıkması durumunda Fenni Muayene İzin Belgesi ya da borcun sistemden düşürülmesi istenecektir)
    Araçta LPG veya CNG var ise 1 ay içinde alınmış Gaz Sızdırmazlık Raporu
    Aracınızda ruhsatınıza işlenmemiş bir tadilat söz konusu ise, yukarıdaki belgelere ek olarak Ek-1 belgesi ile birlikte yetkili mühendislerce çizilmiş olan tadilat projesini de getirmeniz gerekmektedir.
    Ruhsatınızda yer kalmadığı durumlarda, Şoförler ve Otomobilciler Odasından temin edebileceğiniz, doldurulmuş Ek-1 belgesi (Trafik Tescil Müracaat ve İşlem Formu) ile istasyonlarımıza başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Aracınızın muayenesinde, bu belge kullanılacak ve onay işlemi Ek-1 belgesi üzerine yapılacaktır. Bu işlemden sonra onaylanmış Ek-1 belgesi ile Trafik Tescil Şubesine müracaat ederek gerekli değişikliği yaptırabilirsiniz.

Geçerli egzoz gazı emisyon ölçümünün olmaması 01 Ocak 2010 tarihinden itibaren “Ağır Kusur” olarak değişmiştir. Bu nedenle muayeneye gitmeden önce egzoz gazı emisyon geçerlilik tarihini kontrol ediniz

15. attention

attention Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    TUV yeni başladığı zaman çok fazla inceliyordu şu anda o kadar uğraştırmıyorlar.

Bende geçen gün arkadaşın aracını götürdüm sıfır 2010 Passat almıştı benzin derdinden dolayı LPG taktırdı.

Sızdırmazlık belgesine baktılar ve kendileri de hem motor bağlantısından hemde LPG deposundan kontrol ettiler, yangın tüpü (arabada yokmuş Allahtan gitmeden kontrol ettimde başka bir arkadaşın aracından aldım) veilk yardım çantası kontrol ettiler. Daha sonra aracı içeri aldılar neredeyse ben dışardan diğer kapıya gidene kadarmuayene bitmişti evrakları filan aldım 5dkda halloldu.

16. fatih10305

fatih10305 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bugün sızdırmazlığı aldım kaplama falan istemediler.bi sorum daha olucak şimdi az önce randevu almak için sisteme girdimde vergi borcu falan bulunmamaktadır diyo fakat bu ocak ayının vergisini ödemedim acaba muayeneye gittiğimde bi sorun çıkartırlarmı

17. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Yangın tüpünü birden fazla kişi kullanabilir.Araç vergisinin ise son ödeme tarihinden önce muayenede sorun çıkaracağını sanmıyorum.Sonuçta verginin son ödeme tarihi 31 Ocak ise ben ayın 20 sinde neden muayene yaptıramayım ki.Ama yinede araştırmakta fayda var

18. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Benim de martta muayeneyi yenilemem lazım, bilgiler için herkese teşekkürler.

19. fatih10305

fatih10305 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bugün muayeden geçti araç eskisi gibi incelemediler,önceki muayenede akünün ' + ' kutup başı açık diye geri göndermişlerdi bu sefer hafif kusur yazdılar,öncekinde motor numarasını okuyamadıkları için servise yolladılar onuda hafif kusur yazmışlar frenleri çok incelediler ilk seferde geçti çok şükür. sızdırmazlık almama rağmen ordada cihazla lpg de incelemeler yaptılar, hayırlı akşamlar...

20. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Motor nosunu bende hafif kusur yazmışlar ve 4 martta muayene süresi doluyor bu hafta götürücem ama motor noyu görmemesi onun sorunu aslında fabrika kolay görülecek biyere koymamış. illa servise para mı bayılıcaz?

Bu Sayfayı Paylaş